20 februari 2012

Update trainingen-wedstrijden


De spelers van f8 trainen op  22  februari voor de laatste keer in de de warme zaal. Dus op 29 februari de eerste buitentraining en kunnen de spelers voor het eerst weer aan het (kunst)gras gaan ruiken.

De verwachting is dat we op 10 maart de eerste competitiewedstrijd gaan spelen. Ik moet zeggen het begint te kriebelen!

Maar daarvoor proberen we nog een oefenwedstrijd op 3 maart te regelen. Op korte termijn horen jullie hier meer over. 


16 februari 2012

Fair Play!


Mexicaanse coach dwingt speler penalty te missen,


Aangezien jullie spaans waarschijnlijk net zo goed is al het mijne; hieronder het verhaal:

Wie denkt dat fair play uit het voetbal verdwenen is, heeft het mis. Kijk maar eens naar bovenstaand filmpje uit Mexico. In de wedstrijd tussen de -20 van Estudiantes en de -20 van Pachuca droeg Estudiantes-coach Mauricio Gallega zijn speler Gustavo Mendez op om een penalty naast te schieten.De coach deed dat uit fair play, omdat zijn jongens kort daarvoor de bal na een blessure niet terug wilden geven aan de opponent. bron: ADSport

12 februari 2012

Voetballen voor een Snack?

NEDERLAND ITALIË 1-0
Eerste wedstrijd was nog even wennen voor de spelers. Het was even te merken dat Jasper, Remco, Thijs en Pepijn, samen met gastspeler Lars, (die er al 3 wedstrijden op had zitten) nog niet veel met elkaar gespeeld hebben. Nederland had veel kansen om te scoren maar gelukkig kon Remco met een paar knappe reddingen de schade beperkt houden. Aanvallend kon Italië daar weinig tegenoverstellen. Nederland was dan ook de terechte winnaar.

MEXICO ITALIË 0-1
Een moeilijke wedstrijd maar de onderlinge samenwerking was al veel beter. De spelers wisten elkaar beter te vinden en ook aanvallend ging het veel beter! Dankzij een prachtige goal van Pepijn werd het 1-0. Mede dankzij goed verdedigend werk van Thijs en Jasper lukt het de Italianen om te winnen van Mexico. Een typische Italiaanse overwinning. De tegenstander het werk laten doen en zelf de punten mee nemen. Goed gedaan jongens!

BRAZILIË ITALIË 0-4
De Brazilianen met college coach Anton hadden de eerste 2 wedstrijden gewonnen en blaakten dus van het zelfvertrouwen. Aangezien Thijs graag wilde keepen hadden we Remco en Thijs omgewisseld. En dat bleek een gouden wissel. Thijs slaagde er prima in zijn goal leeg te houden en Remco liet zien dat hij zowel als keeper als voetballer van waarde was: 2 doelpunten. Overigens ook Pepijn wist weer te scoren en het andere doelpunt was een eigen doelpunt van Brazilie.
Lars bedankt dat je als gastspeler het team compleet maakte!


Op de foto: v.l.n.r.: Thijs, Remco, Jasper, Pepijn en Lars

2 kanttekeningen bij verder een prachtig toernooi in de Sneeker Sporthal. Ten eerste: Helaas kwamen 2 spelers zonder afmelding niet opdagen. Gelukkig konden we dankzij Lars toch een compleet team samenstellen.
Ten tweede: Waarom eindigen met een vette Snack? Na een sportieve en gezonde inspanning zou het wat mij betreft wel wat passender mogen eindigen dan een vette bak patat en frikandellen. Dus hopelijk volgend jaar weer zo'n toernooi, maar dan het WINTERTOERNOOI met koek en sopie Of met een echte bak Snert? Maar poffertjes- of pannenkoektoernooi mag natuurlijk ook!

9 februari 2012

12 FEBRUARI 2012 SNACKTOERNOOI LSC

Ook in 2012 organiseert de activiteitencommissie van LSC1890 weer het traditionele Snacktoernooi voor de jeugd! En wel op 12 FEBRUARI A.S.

Kijk op www.lsc1890.nl  voor de team-indelingen, de speelschema's, etc  Dit jaar zullen we bovendien in het speelschema gaan werken vanuit "jong"naar "oud". Dit betekent dat we in tegenstelling tot vorige jaren, zullen beginnen met de Lytse Spilers, en via de F-, E- en D-pupillen zullen eindigen met de C-junioren die dag.

Dus noteer alvast in de Agenda: 12 FEBRUARI 2012 SNACKTOERNOOI LSC 1890!! In de Sneeker Sporthal aan de Van Giffenstraat 3, 8601 EX  Sneek.
F-pupillen  Spelers van LSC1890 Team F8 aanwezig  om 10:15  spelen 10:45 - 11:45
Aanvang Veld A                        Veld B
10:45 SPANJE FRANKRIJK         PORTUGAL ENGELAND

10:55 BRAZILIE MEXICO            NEDERLAND ITALIE

11:05 SPANJE ENGELAND         FRANKRIJK PORTUGAL

11:15 BRAZILIE NEDERLAND    MEXICO ITALIE

 11:25 PORTUGAL SPANJE         FRANKRIJK ENGELAND

 11:35 BRAZILIE ITALIE              MEXICO NEDERLAND