12 februari 2012

Voetballen voor een Snack?

NEDERLAND ITALIË 1-0
Eerste wedstrijd was nog even wennen voor de spelers. Het was even te merken dat Jasper, Remco, Thijs en Pepijn, samen met gastspeler Lars, (die er al 3 wedstrijden op had zitten) nog niet veel met elkaar gespeeld hebben. Nederland had veel kansen om te scoren maar gelukkig kon Remco met een paar knappe reddingen de schade beperkt houden. Aanvallend kon Italië daar weinig tegenoverstellen. Nederland was dan ook de terechte winnaar.

MEXICO ITALIË 0-1
Een moeilijke wedstrijd maar de onderlinge samenwerking was al veel beter. De spelers wisten elkaar beter te vinden en ook aanvallend ging het veel beter! Dankzij een prachtige goal van Pepijn werd het 1-0. Mede dankzij goed verdedigend werk van Thijs en Jasper lukt het de Italianen om te winnen van Mexico. Een typische Italiaanse overwinning. De tegenstander het werk laten doen en zelf de punten mee nemen. Goed gedaan jongens!

BRAZILIË ITALIË 0-4
De Brazilianen met college coach Anton hadden de eerste 2 wedstrijden gewonnen en blaakten dus van het zelfvertrouwen. Aangezien Thijs graag wilde keepen hadden we Remco en Thijs omgewisseld. En dat bleek een gouden wissel. Thijs slaagde er prima in zijn goal leeg te houden en Remco liet zien dat hij zowel als keeper als voetballer van waarde was: 2 doelpunten. Overigens ook Pepijn wist weer te scoren en het andere doelpunt was een eigen doelpunt van Brazilie.
Lars bedankt dat je als gastspeler het team compleet maakte!


Op de foto: v.l.n.r.: Thijs, Remco, Jasper, Pepijn en Lars

2 kanttekeningen bij verder een prachtig toernooi in de Sneeker Sporthal. Ten eerste: Helaas kwamen 2 spelers zonder afmelding niet opdagen. Gelukkig konden we dankzij Lars toch een compleet team samenstellen.
Ten tweede: Waarom eindigen met een vette Snack? Na een sportieve en gezonde inspanning zou het wat mij betreft wel wat passender mogen eindigen dan een vette bak patat en frikandellen. Dus hopelijk volgend jaar weer zo'n toernooi, maar dan het WINTERTOERNOOI met koek en sopie Of met een echte bak Snert? Maar poffertjes- of pannenkoektoernooi mag natuurlijk ook!

2 opmerkingen:

  1. Piet-Hein Herfkens13 februari 2012 om 10:01

    Hoi Johan, natuurlijk weer een leuk verhaal, ben niet anders van je gewend. Om het een en ander in perspectief te gieten hier mijn 2 kanttekeningen.

    Ingaand op jouw eerste kanttekening: van de 54 Lytse Spilers zijn er 45 komen opdagen en hebben er 6 bij ons afgemeld. Dit is natuurlijk een giga goed opkomst. Ik was er 's middags ook nog even en daar zijn bijna hele teams niet komen opdagen. Maar goed, feit blijft dat er veel zijn komen opdagen en dat ook ik vind dat iedereen zich moet afmelden als hij/zij echt niet kan. Het blijft een team sport.

    Als we dan kijken naar je tweede kanttekening (en dat weet je), daar ben ik het volledig met je mee eens. Variatie zou ook nog goed zijn, zit ik me nu te bedenken. Zeker voor de vroege vogeltjes (vaak de jongsten) iets anders dan die smerige patat en frikandel.
    Zoals eerder gezegd: ik heb het eerder geroepen bij LSC, maar krijg/kreeg weinig handjes op elkaar. Misschien begint er nu iets te broeden voor volgend jaar.

    Groetes,
    Piet-Hein

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Piet-Hein, Dankje, Dat is inderdaad een goede opkomst en ook super dat de meeste spelers (of ouders) zich netjes afgemeld hebben. Ik heb geen cijfers van de F-pupillen. Maar de opkomst was over het algemeen ook goed hoor, dus wat dat betreft ben ik het met je eens dat een hoge opkomst natuurlijk erg positief is.
      Voor wat betreft dat Snacken. Goede suggestie om variatie aan te brengen. Voor volgend jaar. Mijn steun heb je in de lobby!

      Verwijderen