13 september 2014

We zijn los! En hoe?

Wat een start van het seizoen. Na de promotie naar de 2e klasse beginnen de boys (nu LSC1890 E3) met een knallende overwinning tegen RES E2. 14-0 maar liefst en dat hadden er nog wel meer kunnen zijn!

LSC1890 E6 miste vorig jaar onnodig het kampioenschap in de 3e Klasse, maar promoveerde toch naar de 2e klasse. 2 spelers (Sjors en Ivo) stroomden door naar E1 en Chris, Abe, Tygo, Thylo, Jorn, Roel en Remco zagen 2 nieuwe spelers toegevoegd aan hun team. Francisco en Floris zijn de 2 nieuwe toppers. Beide lieten in de voorbereiding al zien dat de scouting steeds beter wordt. Super hoe snel deze jongens hun plekkie in het team hebben opgeëist! Ook langs de kant een nieuw gezicht, Anton dacht lekker aan de kant te kunnen toekijken, maar werd gelijk al weer ingezet om als gastheer voor de tegenstander op te treden. Gelukkig hebben we Wiebren bereid gevonden om de ondankbare taak om Anton op te volgen op zich te nemen.

Terug naar de Wedstrijd, de opstelling:
In de goal Tygo. Linksachter Floris, Rechtsachter Abe en in het midden Thylo. Roel op de wissel (volgende keer op tijd Roel!). Voorin op rechts Chris, in het midden Francisco en op Jorn op links. Remco op wissel.

LSC E3 begon met een vliegende start. Binnen 2 minuten wees de scheidsrechter al 2 keer naar de middenstip. De 1-0 van Chris volgde na een prachtige dieptepass van Thylo. Ook de 2-0 kwam, nu na een individuele actie, van Chris. De kansen bleven maar komen, maar voornamelijk dankzij de goede keeper van RES E2 bleef het even 2-0.
Na ruim 6 minuten kwamen Roel en Remco erin voor Thylo en Jorn. En wat een entree maakt Remco. Chris ving een uittrap van de keeper op en gaf Remco de kans om zijn eerste te maken: 3-0.
Kort daarna was Remco opnieuw doeltreffend. Op een schot van Francisco was hij het meest alert en tikte 4-0 binnen. Het iets latere begintijdstip lijkt Remco goed te liggen. Want bij zijn derde goal (5-0) was hij -na een schot van Roel- opnieuw het eerst bij de bal. Een echte hattrick. Zijn eerste?

Dat Remco ook andere goals kan maken dan intikkertjes liet hij bij de 6-0 zien. Van grote afstand nam hij een strak ingepasste bal in één keer op zijn nieuwe adidassjes.

Met een grote boog en zwanger van het effect verdween de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek. Een prachtige goal. (Een Lucky of een bewussie; Remco?)

Voor de rust maakte Jorn nog de 7-0 opnieuw na een assist van Thylo. Deed de tegenstander dan niets terug? Ze probeerden het wel, maar Floris en Abe maakten echt elke kans op een uitbraak direct onschadelijk. Zo bleef het een rustige middag voor Tygo.  Aan de bal zorgden de verdedigers Roel, Thylo, Abe en Floris steeds weer voor druk naar voren.
In de rust hoefde er weinig bijgestuurd te worden. Alleen dat de verdedigers zonder bal eerder mogen doorschuiven naar het middenveld en dat de aanvallers bij balverlies minimaal meeverdedigen tot aan de middenlijn.

De tweede helft werd begonnen met de zelfde beginopstelling. Het duurde even voordat LSC E3 het net weer vond. Er waren voldoende kansen, maar de keeper bleef opvallen door prachtige reddingen. Toch werd het 8-0 door Jorn na een prachtige voorzet van Chris. Die zelf de 9-0 maakte. Daarna werd het spel wat minder. Te veel werd de indivduele actie gezocht. En aangezien de tegenstander de handdoek al gooide slalomden Chris, Roel en Francisco keer op keer om 2 - 3 spelers. Te vaak werd de moeilijke oplossing gezocht terwijl simpel overspelen meer resultaat op kon leveren.
De eretreffer werd RES niet gegund, want ook de 2e helft stonden Abe en Floris steeds op de goede plek. Roel en Thylo speelden als veredelde aanvallers en de 2 terriërs van E3 beten zich helemaal vast in de aanvallers van RES.

Tygo had het opnieuw rustig. Één keer kwam er een diepe bal en tygo kwam ver z'n goal uit, maar raakte de bal niet helemaal lekker. Een van de spelers van RES ving de bal op en schoot de bal met een prachtige boog naar het lege doel en belandde op ..... de lat. Dus een mooie clean sheet voor Tygo.

De dubbele cijfers werden toch nog gehaald. Francisco kon als spits natuurlijk niet achterblijven en ook hij maakte 4 doelpunten op rij (de 2e hattrick van de middag). En er zaten een paar beauty's tussen: Twee keer een prachtig afstandsschot die onhoudbaar voor de keeper in de kruising belandde. Ook nog een frommelgoaltje en de mooiste bewaarde hij voor het laatst. Roel gaf een strakke voorzet vanaf rechts en Francisco nam de bal in één keer op zijn pantoffel. De volley spatte uiteen in de touwen en betekende 13-0. Ook Chris maakte nog zijn 4e van de wedstrijd en de wedstrijd eindigde dus met 14-0. Wat een begin.

De vraag rijst dus of we al kunnen spreken van het Wiebren-effect? Volgende week zullen we het weten. Ondergetekende is er nl. niet bij dus Wiebren staat er volgende week alleen voor. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Dus van de volgende wedstrijd geen verslag. Tenzij er iemand zich geroepen voelt om een verslag te maken. Stuur maar in: Ik zal het graag plaatsen!