14 maart 2015

Omgaan met teleurstellingen

Wedstrijdverslag E3 tegen ONS

De tweede wedstrijd van het seizoen werd opnieuw gespeeld met gevoelstemperaturen beneden nul. Langs de kant was het vandaag weer bibberen en huiveren. Onze jongens kwamen goed uit de starblokken en kwamen op voorsprong door een mooie goal van Chris. Hoewel ONS al gauw daarna liet ziet dat we te maken hadden met een tegenstander van formaat, werd kort daarop de voorsprong vergroot uit een corner. De keeper van ONS slaagde er niet in de hard indraaiende bal van Thylo weg te werken. ONS kwam terug tot 2-1, maar we konden met die voorsprong de kleedkamer in met dank aan Thygo die vandaag opnieuw als een leeuw stond te keepen en zelfs een penalty het doel uit wist te ranselen.

Het goede spel van de eerste helft kwam na de rust echter slechts bij vlagen nog terug. ONS nam het initiatief en boog de achterstand langzaam maar zeker om in een riante voorsprong. Einduitslag 2-5.

Wat doe je als je op zo’n manier een wedstrijd verloren ziet gaan? Ga je staan vloeken en tieren langs de lijn? Ga je keiharde kritiek op je teamgenoot leveren als die een kans mist? Loop je na de wedstrijd weg zonder afscheid te nemen van je teamgenoten?

Eerder die ochtend had ik in Blauwhuis gezien hoe E6 speelde tegen Blauwhuis E1. E6 beschikte over te weinig spelers en Abe en Remco waren bereid gevonden hun clubgenoten uit de brand te helpen. Ik zag hoe een speler het een teamgenoot gunde om een doelpunt  te maken. Een teleurgestelde keeper kreeg een arm om de schouder van zijn kameraad.

Wie wil leren voetballen moet leren verliezen hoorde ik een van de voetbalouders zeggen. En zo is het maar net.