10 september 2016

De aftrap

shirts lsc1890 cleciecoach

De voorbereiding zit erop! De competitie komt eraan. En wij hebben er zin in. 

Een nieuw seizoen, een nieuw team, nieuwe spelers, nieuwe ouders langs de lijn, maar ook een paar "oude bekenden". Het seizoen gaat beginnen en we zijn er klaar voor. 

Een seizoen dat begon met een uitdaging. Een uitdaging die Jort, Colin en ik een paar weken geleden zijn aangegaan: een heel nieuw team formeren, samengesteld uit tweede en eerste jaars D-pupillen en komend uit 6 verschillende teams. Om het ons nog wat makkelijker te maken, werd er ook nog eens een nieuwe indeling gemaakt: na de eerste trainingen en nadat de eerste wedstrijd al gespeeld was. Dus 2 spelers alweer snel vertrokken en er werden er 4 spelers aan het nieuwe team toegevoegd. 
Koppel hier nog eens de onbegrijpelijke planning van de KNVB aan. Die hadden bedacht om de bekercompetitie al te starten in de zomervakantie waardoor diverse spelers nog op vakantie waren en de uitdaging was compleet. Ik snap trouwens nu wel hoe de coach van Vitesse zich moet voelen, als hij elk jaar weer van een nieuw vreemdelingenlegioen een team moet formeren. Een team dat er gelijk moet staan en gelijk moet presteren. Maar dat terzijde. 


Waarom coach ik een pupillenteam van LSC1890? 

Ons motto
Mijn drive en motivatie om weer te gaan coachen, en ik ik heb gemerkt dat Jort en Colin hier ook zo over denken, is dat we de jongens wat willen leren en dat we ze beter willen maken. Daaruit halen wij ons plezier zodat ook de spelers elke week met plezier naar de training en de wedstrijd gaan. Voor ons staat plezier voor de boys voorop. Plezier gekoppeld aan inzet, want als je je stinkende best hebt gedaan en je hebt lol aan het spelletje beleefd dan heb je al gewonnen. Ongeacht de uitslag van de wedstrijd. Natuurlijk willen we kampioen worden en willen we elke wedstrijd winnen. Want we willen graag presteren en dus willen we winnen. Maar willen winnen heeft wel een randvoorwaarde, namelijk plezier. 

In het verleden maakte ik van elke wedstrijd een verslag en plaatste dat hier op mijn blog. Dit jaar ga ik het anders doen. Ik ga hier mijn eigen ervaringen en beleving rondom dit team beschrijven. Vanzelfsprekend zullen hier ook weer wedstrijden naar voren komen, maar dus geen wedstrijdverslagen. 


LSC1890 JO13 3 tot nu toe

3 weken geleden zijn we begonnen in de bekercompetitie De eerste wedstrijd tegen Hardegarijp JO13 1 hebben we helaas met 12-1 verloren en stond vooral in het teken van kennismaken. Kennismaken met elkaar, spelers onderling, ouders, en natuurlijk de teamleiding, maar voor 5 spelers ook kennismaken met het grote veld, de grote goal, elf tegen elf, met een grensrechter en natuurlijk ook met buitenspel en een echt strafschopgebied. De tweede wedstrijd leverde een verlies van 3-1 op tegen Franeker JO13 2. Met de gebrekkige voorbereiding, geen veld beschikbaar bij LSC190 dus uitwijken naar het veld van de tegenstander, een ouder die nog moest wennen aan het vroeg uur (verslapen), weg afsluiting en vervolgens nog eens verkeerd gereden was het nog een wonder dat we de rust met 1-1 haalden. Uiteindelijk eindigden we met een kleine nederlaag (3-1). Niet alleen het resultaat was beter, ook het spel toonde al progressie. De laatste bekerwedstrijd vandaag tegen de poulewinnaar Leeuwarder Zwaluwen JO13 2 eindigde in een terechte nederlaag van 5-0. En opnieuw bijzondere omstandigheden. Een geblesseerde keeper, 3 geblesserde spelers en nog een afwezige door familie-activiteiten. Gelukkig kregen we ondersteuning van 2 spelers (o.a. de keeper) van D5 (JO13 5 zit nog niet helemaal in mijn systeem). En wat ik zelf erg leuk vond, we hadden 2 spelers van de E1 (JO11 1) mee. Voor hen natuurlijk helemaal een prachtige ervaring. Nooit eerder speelden ze op z'on groot veld en tussen jongen die soms wel 2 koppen groter en 3 jaar ouder waren. Mijn complimenten hoe zij zich tussen de grote jongens staande wisten te houden. Leuk detail; één van deze jongens speelde nu samen met zijn grote broer. Moet ook voor hen een bijzondere ervaring zijn geweest. Via deze weg wil ik de gastspelers nogmaals bedanken voor hun deelname. 

In ieder geval hebben we nu al de bevestiging gekregen dat het besluit om het aantal D-teams van 7 terug te brengen naar 6 een juiste was. 


Samenvatting van de voorbereiding

Na 3 wedstrijden zien wij in ieder geval veel potentie in dit team. Hier en daar zullen we nog wel blijven zoeken naar de beste positie voor sommige spelers, maar elke wedstrijd zat er meer voetbal in. Mooie combinaties, vooral van middenveld naar aanvallers en zeker een paar mooie counters die met iets meer geluk ook wat meer doelpunten hadden kunnen opleveren. De omschakeling bij balverlies moet nog wat sneller, maar dan gaan we op de training aan werken. Ook zal de onderlinge communicatie, coaching een belangrijk onderdeel van de training worden. Genoeg dus om samen aan te werken. 

Dat we vroegtijdig zijn uitgeschakeld in de beker was ingecalculeerd, sterker nog we hebben van te voren gezegd: De bekercompetitie is onze oefencampagne. Drie georganiseerde officiële wedstrijden die we gaan gebruiken om de individuele kwaliteiten van de spelers beter te leren kennen. Ook de trainingen gaven Jort en Colin voldoende inzicht om de spelers te leren kennen. 

Volgende week de eerste competitiewedstrijd. Wij zijn er klaar voor en hopen dat we weer een heerlijk seizoen gaan beleven. Wij gaan ons best ervoor doen. 

Graag zien we je langs de lijn. We starten met een echte stadsderby: 

LSC1890 JO13-3 - ONS Boso Sneek JO13-2



Sportpark Leeuwarderweg de prachtige thuislocatie van LSC1890. om 12.30 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten