13 oktober 2012

Samen winnen en samen verliezen

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week, vandaag gelukkig weer een wedstrijd. Een hele mooie wedstrijd, met SJO RVC F4 als terechte winnaar; 0-3.
Dat SJO RVC (Renado/VVI combinatie) een geduchte tegenstander is, wisten we van te voren. Met een doelsaldo van 32 voor en 0 tegen uit 2 wedstrijden, weet je dat ze makkelijk scoren en weinig weggeven.
Dat bleek ook in de wedstrijd tegen LSC 1890 F5. Onder leiding van de prima fluitende Rik van Bruggen werd er exact om 9.45 afgetrapt en de eerste minuten ging de strijd gelijk op. F5 kreeg wat kleine kansjes, een schot van Jimte werd prima gekeerd door de keeper en een tweede schot van Jimte belandde net naast. Ook de tegenstander kreeg haar eerste kansjes, maar Remco wist ook die kansjes onschadelijk te maken. Wel werd duidelijk dat de tegenstander fysiek sterk waren en de jongens moesten hard werken om bij te blijven. Gelukkig deden ze dat en zo ontspon zich een mooie wedstrijd. Steeds meer kreeg RVC grip op de wedstrijd en kwamen steeds vaker bij de goal. Verdedigend stond het goed, alleen maakte de verdedigers het onnodig spannend door keer op keer achterin op de solo te gaan. Uit een van deze foutjes kwam een corner. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van een speler van RVC en deze schoot van grote afstand,  met een prachtige boog, de bal onhoudbaar in de verre bovenhoek.

Deze boogbal was het moment van de wedstrijd en betekende de 1-0. Remco wist met opnieuw een prima redding te voorkomen dat het kort daarna al 2-0 zo worden.
Maar vlak voor rust sloeg het noodlot toe. Een onschuldige terugspeelsbal op Remco verdween onhoudbaar in de verre hoek. Toch nog 2-0 met de rust. In de rust kregen de spelers de complimenten voor de inzet en werklust, maar werd er nog wel even gewezen op het teambelang. Geen gepiel meer in de achterhoede en wat nog belangrijker is: fouten maken doen we allemaal, dus het is niet erg om een fout te maken. Wat wel erg is dat we spelers de schuld gaan geven van fouten. Met de belofte dat we dat voortaan niet meer doen, gingen de jongens weer met goede moed de 2e helft in. F5 is al eens eerder terug gekomen van een achterstand dus waarom vandaag niet?
Met Jasper als keeper en Remco op het middenveld wilde F5 meer druk naar voren geven. Maar het bleef RVC die iets meer grip op de wedstrijd hield. Opnieuw kreeg F5 een paar kansen. Een schot van Jimte werd gered door de keeper. Jasper toonde zich een prima vervanger van Remco en met een paar prima reddingen bleef het een tijd 2-0. Toch wist RVC nog een keer te scoren. Na een snelle counter kon de spits van RVC eenvoudig intikken. Daarna ging F5 op jacht om toch nog minimaal één goal te maken. Na een prachtige aanval, opgezet door Maurits en een prima pass van Remco, schoot Sven vlak voorlangs. Ook een schot van Chris ging, net als een schuiver van Thijmen net naast.

Helaas zat de verdiende eretreffer er niet meer in en eindigde de wedstrijd met 0-3 voor RVC. Een tegenstander die net even een maatje te groot was. Dat was de conclusie van deze wedstrijd. En de les van de wedstrijd: Strijden doe je samen; Winnen doe je samen, maar verliezen ook! Volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Heerenveen F8. Gaan we dan weer proberen te winnen!