27 oktober 2012

Telraamvoetbal

Na 2 x 20 minuten stond het telraam op 22! En dat bijna de hele wedstrijd met een man minder. Het was overduidelijk dat het niveauverschil vandaag te hoog was. vvHeerenveen f8 - Lsc1890 f5 eindigde in 0-22.

Op de heenweg naar Heerenveen beloofde de (natte) sneeuw niet veel goeds. Voeg daarbij dat door de vakantie en een misverstand er slechts 6 spelers aan de aftrap stonden: De coaches moesten hun tactisch plan op het laatste moment omgooien.
Remco zou als meevoetballende keeper het ondertal moeten opheffen. Abe en Roel in  de verdediging, Jimte tussen de linies en Chris samen met aanvoerder Maurits voorin. En dan maar hopen dat Sven alsnog snel zou komen en de schade niet te hoog zou oplopen. Maar...
Vanaf de aftrap ging het zestal vel op de bal jagen, iedereen was zich bewust dat ze een stapje extra moesten zetten om het ondertal te compenseren. Vanuit de aftrap werd de bal verovert en soleerde Chris door de defensie om in de eerste minuut al 1-0 te maken. Nog niet een minuut later strafte Chris geklungel in de defensie van Heerenveen af en maakt al de 2-0. Via Maurits mooie schuiver, Roel solo vanaf eigen helft, Jimte na een prima voorzet van Chris liep F5 snel uit naar 0-5.

Toen begon de Roel show. Een echte hattrick zorgde ervoor dat F5 met 0-8 ging rusten. Vlak voor rust was Sven inmiddels ook gearriveerd, zodat de tweede helft normaal 7 x 7 gespeeld kon worden. Roel verving Remco op de goal en die begon waar Roel geëindigd was. Met een mooie schuiver in de verre hoek zorgde hij voor 0-9. De minuten daarna werd er prachtig gevoetbald. Nu alle posities bezet waren lieten de jongens schitterend positiespel zien. Frank de Boer zou jaloers zijn. Via de buitenkant werd keer op keer de tegenstander zoek gespeeld. Wie zegt dat Fjes nog niet overspelen, moet maar eens bij F5 komen kijken.

Aanvallen over 3 of soms zelfs 4 schijven: Abe naar Sven, in één keer door naar Remco gevolgd door een strakke voorzet op Chris zorgde voor de dubbele cijfers. Die prachtige aanval was het moment van de wedstrijd.
Nog zo'n mooie aanval: Remco op Maurits, een steekpass op Chris en 0-11. Sven maakte vervolgens zijn eerste doelpunt bij de f-pupillen en liep LSC F5 uit naar 0-17 via Jimte, Chris, Sven, Remco en weer Chris. Inmiddels speelde Heerenveen weer met een man meer omdat de reserve van Heerenveen het wel erg koud langs de lijn kreeg.
Moesten we vorig seizoen lang wachten op de eerste goal van Abe. Dit jaar al in de derde wedstrijd een prachtige inkikker van Abe: 0-18. Via opnieuw Chris, en Jimte werd het maar liefst 0-20. Maar dat was nog niet genoeg. Met de 8e goal in een wedstrijd (een rekord?) zorgde Chris voor 0-21 en Remco via een fraaie intikker (assist van Chris) voor de eindstand 0-22.

Conclusie: het niveauverschil was te groot, maar de felheid, concentratie en de wil om te winnen (zelfs met een man minder) zorgde voor de huizenhoge uitslag. Dat is een compliment waard! Maar ook het samenspel, passes in de ruimte, vrij lopen over de flanken en voorzetten strak voor de goal, ook daarvoor verdienen de jongens een groot compliment!