3 november 2012

F5 laat wakker!

Ondanks de vele regen van afgelopen week ging de wedstrijd gelukkig door. Maar met het vroege tijdstip en de organisatorische onrust voor de wedstrijd (welke box), leek het wel of de jongens nog niet allemaal wakker waren.
Chris en Sven in een gezellig onderonsje
De wedstrijd begon onrustig omdat de jongens zoekende waren naar hun eigen organisatie. De tegenstander (niet voor niets de nr 2 van de ranglijst) speelde goed en zij wisten elkaar beter te vinden dan LSC. De enige die echt uitgeslapen aan de wedstrijd leek te zijn begonnen was Maurits. En gelukkig stond die nou net op doel. 3 keer stond hij precies goed opgesteld en daardoor bleef het 0-0.  F5 wist daar nauwelijks kansen tegenover te stellen. Niet vreemd was het dat de CVVO op een verdiende voorsprong kwam 0-1.
De coaches hadden de handen vol om de jongens bij de les te houden. Bij balverlies werd er veel te weinig geknokt om de bal weer terug te krijgen, voorin liepen ze te wachten en achterin bleven ze veel ver achter hangen. Toen Jimte wat meer van achteruit ging voetballen werd het wat beter. Als aanvoerder nam hij het team op sleeptouw, door hard te werken liet hij zien dat je alleen van deze jongens kunt winnen als je maximale inzet toont. En een beetje geluk misschien, want de gelijkmaker van Chris was een lucky. De keeper liet de zacht ingeschoten bal uit z'n handen glippen en tot zijn eigen ontzetting verdween de bal door zijn benen in het doel 1-1. En daar bleef het bij tot de rust.
In de rust hebben de jongens voor het eerst een donderspeech van coach Bakker mogen meemaken. En dat schudde het team eindelijk wakker. Opnieuw nam Jimte het team op sleeptouw. Hij passeerde 2 spelers van CVVO en gaf Chris een niet te missen kans. En dat deed ie ook niet 2-1. Er ontspon een prachtige wedstrijd en doordat de boys van F5 nu veel scherper in de duels waren en ze beter in hun positie bleven spelen kantelde de wedstrijd langzaam in het voordeel van LSC. Jimte zette Chris nog een keer voor de keeper maar een verdediger van CVVO wist met een ultieme sliding een goal te voorkomen. Uit de corner kreeg Roel een prima schotkans, maar helaas stond de paal in de weg.
Roel kon vervolgens de bal op het middenveld afpakken en hij stuurde Sven de ruimte in. Sven nam de bal prima aan en dribbelde naar voren. Voordat er een verdediger in de buurt kwam haalde hij vernietigend uit. Een schitterende goal! Dat was het moment van de wedstrijd, want na deze goal was het duidelijk: LSC zou deze voorsprong niet meer uit handen geven. Abe, Roel en Thijmen maakte de spaarzame uitvallen van CVVO onschadelijk en anders kon Remco redding brengen. F5 kreeg zelf nog volop kansen. Maurits kreeg een mooie kans, maar schoot helaas naast en Jasper kwam alleen op de keeper af, maar besloot met links te schieten en ook die verdween naast. Sven schoot nog en keer, maar de keeper redde prima.
Jasper doet cool na zijn goal!
Scheidsrechter Nasser Jarrir had het zo naar z'n zin dat ie veel extra tijd bijtelde en diep in de blessuretijd rukte F5 nog één keer op naar voren. Opnieuw zette Jimte goed door en stak het hele middenveld over. Via Chris kwam de bal bij Jasper. En Jasper scoorde nu wel en bepaalde de eindstand op 4-1. En mooie overwinning en zeker gezien de tweede helft een terechte uitslag. F5 draait hierdoor nog steeds bovenin mee en blijven ze mee doen om de titel. Maar... de wedstrijd liet ook zien dat zonder strijd en inzet F5 niet zomaar even de wedstrijden wint. Volgende week de wedstrijd tegen Delfstrahuizen F3 en hopelijk zijn de jongens dan op tijd wakker!