5 november 2012

LSC 1890 op plaats 48 in de Top 100 Jeugdopleidingen van Nederland.


Van de site van LSC1890 geplukt: 

Een mail van een bedrijf in ‘talentontwikkeling’ wekte mijn belangstelling vooral door het feit dat men wist te melden dat LSC 1890 in de Top 100 Jeugdopleidingen staat in het seizoen 2012/2013 en wel op de 48plaats …….!
Het blijkt dat al een aantal jaren een klassement wordt bijgehouden van de beste jeugdopleidingen van alle 2700 amateurclubs!
Het criterium is het niveau van spelen van de selectieteams A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 en D2 waarbij het spelen in de 1e Divisie 1 punt oplevert en iedere klasse lager een punt meer; de club met het laagste aantal punten staat dus bovenaan.
Harry van Vlijmen van Alphense Boys (de club waar Kees Jansma voorzitter is) en Hans Waterschoot van de vv Nuenen hebben in 2010 het initiatief genomen het niveau van spelen in kaart te brengen.
Vanaf het begin staat AFC Amsterdam op de eerste plaats, dit seizoen gevolgd door De Spartaan ’20 uit Rotterdam, Zeeburgia uit Amsterdam en Alphense Boys.
Geen wonder dat onze C1, D1 en E1 tijdens een toernooi in Almere in de Herfstvakantie het niet konden houden tegen de nieuwe Seedorfjes, Eliaatjes, Afellaytjes en Martins Indi’jes van Zeeburgia.
Al hun teams spelen in de eerste Divisie!
Van de Friese clubs staan ook Drachtster Boys, LAC Frisia, Blauw-Wit’34 en vv Heerenveen in deze Top 100.

Nadat de KNVB vorig jaar al heeft aangegeven dat we ons mogen rekenen tot de ‘Top 13 beste Jeugdopleidingen in Noord-Nederland’ is dit toch iets waar we met elkaar wel een beetje trots op mogen zijn! 

Landelijk staan we op gelijke hoogte met o.a. IJsselmeervogels en laten we  clubs als Genemuiden, Rohda Raalte, HHC Hardenberg en de Kon. HFC 1879 om maar een paar te noemen, achter ons.
Hoewel ons aantal jeugdleden sinds 2004 is verdubbeld van 272 naar 550 en het aantal teams naar boven de 40 is gestegen, is uit de details af te leiden dat we in de breedte minder scoren met onze 2e selectieteams.
Met alleen de score van A1, B1, C1 en D1 staan we zelfs op een gedeelde 30e plaats!

Voor de organisatie, bezetting van de begeleiding en vooral qua accommodatie is het ‘houden en keren’ om deze explosieve groei van leden bij te houden; door de inspanning van velen gaat ons dit nog steeds lukken, met uitzondering van de accommodatie!
We trainen nu ook al op het kleine (gras) trainingsveld naast het Hoofdveld en zelfs op vrijdag om de trainingsomvang van alle teams op peil te houden en we huren op zaterdag 2 kleedkamers van gymzaal ’t Rak’ voor onze F- en E-pupillen om de chaos bij de kleedboxen te ontlopen.
Maar hier is flinke steun van de gemeente onontbeerlijk!
  
Er wordt hard gewerkt aan een nieuw Voetbal Technisch Beleidsplan met ondersteuning van onze clubcoach Ab van der Velde; als we hier met z’n allen uitvoering aan kunnen geven en het niveau van de opleiding verder kunnen verhogen, moeten we deze mooie klassering op z’n minst kunnen continueren.
Allen proficiat!

Koos Heising

Geen opmerkingen:

Een reactie posten