10 november 2012

Onnodig verlies

Helaas dit keer een onnodige nederlaag. Of om eens een echt cliché te gebruiken als je 6-3 voorstaat mag je dat natuurlijk nooit meer uit handen geven. En toch gebeurde het. De oorzaak?
Beterschap Abe!
Er zijn meerdere redenen voor aan te geven. Maar 7 tegendoelpunten in één wedstrijd dat was nog niet eerder gebeurd. Dat Roel er niet bij was en een niet geheel fitte Abe was merkbaar. Maar dat mag niet het excuus zijn van deze onnodige nederlaag. Sterker nog: de complimenten gaan uit naar Abe, die duidelijk niet fit was maar zijn teamgenoten niet in de steek wilde laten en dus toch aan de afstrap verscheen!

De wedstrijd begon goed. Chris maakte al snel 1-0 na een mooie voorzet van Sven. Opnieuw een goede voorzet van Sven die prachtig opzij werd gelegd door Chris waardoor Remco de bal mooi de hoek in schoof. Kort daarna de mooiste  goal van Lsc1890 F5. Chris scoorde schitterend na een pass van Jasper en er leek geen vuiltje aan de lucht (3-0).
Maar slecht uitverdedigen na een corner betekende de 3-1. Gelukkig kon Maurits een paar ballen tegenhouden en zorgde Chris met zijn derde doelpunt voor 4-1. Vanaf dat moment liet de nr 4 van Delfstrahuizen zijn klasse zien en soleerde prachtig naar 4-2. Dat betekende ook de ruststand. Dit keer geen keeperswissel. Maurits stond goed te keepen en wilde dat nog wel een helft doen. Remco zou Abe gaan ondersteunen, die zichtbaar een beetje vermoeid raakte. Deze tactische vondst leek goed uit te pakken toen Chris vanaf de aftrap direct voor 5-2 zorgde. Maar achteraf gezien was dit misschien wel de crux in de wedstrijd. De linies speelde nu heel ver uit elkaar en met name hun nrs 4 en 21 wisten daar goed gebruik van te maken en konden een paar keer het hele veld oversteken. Het werd 5-3. F5 verloor duidelijk de grip op het spel, of beter gezegd: F5 stond erbij en keek ernaar. Na het afstandsschot van Chris (6-3) stortte F5 in.
Snel achter elkaar werd het 6-4, 6-5 en ook nog de gelijkmaker 6-6. De strijdlust om de wedstrijd te winnen ontbrak vandaag en de tegenstander had die wil wel. Dat bleek zeker toen hun nr 4 goed doorzette en de bal snoeihard en onhoudbaar voor Maurits hoog in het net schoot. 6-7 en dat betekende de 2e nederlaag van het seizoen.

Het moment van de wedstrijd? De mooie goal van Chris, de verkeerde tactische zet, het in elkaar storten in de 2e helft of toch die schitterende goal die helaas de winnende voor Delfstrahuizen betekende. Zegt u het maar! Na de wedstrijd was niet alleen Abe ziek, maar was iedereen, spelers, coaches, trainer en supporters ziek van deze onnodige nederlaag. Deze week maar heel hard trainen en volgende week weer met goede moed naar Heerenveense boys!
Ziek van de nederlaag

Opmerkelijk:
Niet alleen F5 leek een beetje moe ook scheidsrechter Mart Meulman had wat weinig lucht over en blies (bleek na de wedstrijd) iets te zacht af. Hierdoor werd er tot 2 keer door gevoetbald. Mart je hebt goed gefloten, maar je mag de volgende keer wat harder in die fluit blazen, zodat iedereen (ook langs het veld) je fluitje hoort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten