17 november 2012

Solide overwinning

Opnieuw een zeer vroege wedstrijd voor F5, dus was het weer afwachten of de jongens op tijd wakker waren. Maar gelukkig bleek dat wel het geval en boekte F5 dus een zeer solide overwinning: 0-6.
Tijdens de warming-up leek het erop of ze er niet al te veel zin in hadden. Schoorvoetend en soms onder luid protest gingen de trainingsbroeken uit en konden ze allemaal in korte broek de wei in.
De eerste kansjes waren voor Heerenveense Boys, zonder dat ze echt gevaarlijk waren. Lsc 1890 F5 had de selectie weer compleet en volledig fit, maar slaagde er eerst niet in om op de helft van de tegenstander te spelen. Abe, Jimte en Roel konden elke beginnende dreiging ongevaarlijk maken en de paar schoten op doel waren steeds een prooi voor keeper Maurits. Na 3 minuten kwam eindelijk de pressie naar voren. Dit resulteerde in een paar kansjes. Chris kreeg een kleine kans uit een goede corner van Remco en Thijmen kreeg een prachtige kans, maar zijn pegel verdween net over de goal en belande bijna op het spoor (een echte Home-run). Sven kreeg meer grip rechts voorin en Thijmen deed hetzelfde op links. Gelukkig werd de bal snel gevonden en konden we verder voetballen. Het spel van F5 werd beloond met de eerste goal. Chris scoorde fraai 0-1. Ook de 0-2 volgde snel opnieuw Chris na een prachtige dieptepass van Sven. Vanaf eigen helft stuurde hij Chris de diepte in en die moet je dit soort buitenkansjes niet geven.

Vervolgens gaf Roel een prima voorzet en Thijmen en Remco liepen elkaar een beetje in de weg. Hierdoor verdween het schot van Thijmen net naast. De rest van de eerste helft verliep wat rommelig. Remco en Jasper trokken een paar keer naar het midden, zodat het erg vol op hte middenveld was. Het positiespel werd door het wisselen ook wat minder en het spel concentreerde zich teveel op het midden van het veld. De coaches bleven maar roepen dat de ruimtes op de zijkanten lagen, maar het lukt niet echt om deze te benutten. Ze gingen dus rusten met 0-2. Een terechte voorsprong, maar nog maar marginaal dus was het zaak om de tweede helft de concentratie vast te blijven houden.

Met Thijmen nu op de goal in plaats van Maurits was de opdracht simpel: blijven strijden en zorg ervoor dat de voorsprong snel vergroot zou worden. Maar weer begon Heerenveense boys sterk na de aftrap. Een mooie redding van Thijmen voorkwam de aansluittreffer. Ern weer slaagde F5 erin het spel naar de helft van de tegenstander te verplaatsen. Chris gaf een mooie voorzet maar de kleine keepster kon nog net haar vingers tegen het schot van Remco krijgen; corner. De mooie corner kwam mooi hoog voor de goal maar de verdediging van Heerenveense boys kon met veel kunst en vliegwerk (Sven was net te laat) de bal opnieuw tot corner verwerken.
Voordat Heerenveense boys de tegenaanval kon inzetten veroverde Abe knap de bal en uit zijn voorzet kon Chris de derde goal op het scorebord zetten. Een onofficiële hattrick. F5 had door dat de 3 punten mee naar huis genomen konden worden dus drukten ze door. Remco had nog een prima voorzet die echter aan iedereen voorbij ging. Toen was het tijd voor het moment van de wedstrijd: Roel passeerde 2 spelers en stuurde Sven goed de diepte in die gaf prima voor op Chris. Die scoorde knap 0-4. Dankzij de keepster kreeg Chris de kans om in de tweede helft een onvervalste hattrick (3 doelpunten op rij door de zelfde speler in één helft) te scoren. Hij ving de mislukte uittrap prima op en zijn schuiver betekende 0-5. En ook de 0-6 kwam van de voeten van Chris.
In de laatste minuut scoorde Remco nog na een mooie actie en dito voorzet van Chris de 0-7, maar de scheidsrechter had om onduidelijke reden al afgefloten en telde de treffer dus niet. Dat betekende het einde van de wedstrijd. Niet echt een mooie wedstrijd, en ook het spel was wat rommelig maar de inzet en strijd was er vandaag wel weer. Gelukkig werd de wil om te winnen vandaag de basis voor de overwinning en konden de 3 punten in de tas mee naar Sneek.