5 oktober 2013

Teambuilding

Over de wedstrijd van vandaag kan ik kort zijn. De tegenstander was duidelijk één misschien wel twee maatjes te groot. Nadat Workum E4 eerder al met 10-0 en 19-0 gewonnen had bleek vandaag ook dat zij niet thuis horen in de 3e klasse van de KNVB, maar eerder in de 2e of zelfs 1e klasse.

Workum E4 won dan ook met ruime cijfers 1-14 (rust 0-6) 

Pupillenvoetbal gaat om plezier en inzet, samen met je teamgenoten door de week lekker trainen om steeds beter te worden en op zaterdag een lekker potje foeballe. Met je teamgenoten strijden en vechten om de eer en het plezier. Natuurlijk is het leuk om dan ook nog te winnen en lekker te scoren, maar het resultaat kan en mag bij deze jongens dus nooit bovenaan staan. Nee, samen spelen en samen plezier maken is veel belangrijker. En wat is het dan prachtig om te zien dat 8 jongetjes na een doelpunt van blijdschap over elkaar heen vallen en deze gezamenlijk vieren alsof ze de Champions League net gewonnen hebben. Ook al is het een doelpunt voor de statistieken
Thylo werd in de 2e helft bij het scoren van de 1-10 werkelijk bedolven onder zijn medespelers. Zo namen de spelers van E6 het woord teambuilding wel heel erg letterlijk.
De coaches hadden E6 namelijk de wei ingestuurd met een duidelijke opdracht: Wij gaan vandaag scoren! Wij zullen het eerste team zijn die Workum E4 een tegengoal zal laten incasseren. En dat doel werd diep in de 2e helft gehaald. Een compliment voor alle jongens dat ze de hele wedstrijd zijn blijven geloven in hun kans om dat doelpunt te maken. Dat ze bleven geloven dat hun doel gehaald kon worden. Ook de complimenten voor de coaches dat ze de jongens een haalbaar doel voor ogen gehouden hadden. Wetende dat winnen van deze tegenstander onmogelijk zou blijken te zijn. Want juist door dat haalbare doel bleven dit keer de koppies omhoog en bleven ze voetballen, strijden en plezier aan het spelletje houden. De euforie, de ontlading (ook bij coaches en supporters (zelfs van de tegenstanders) liet vandaag zien hoe belangrijk samen plezier maken is. Veel belangrijker dan winnen of verliezen.

En het klinkt misschien gek als je 14-1 verloren hebt. Maar de jongens hebben de beste wedstrijd tot nu toe gespeeld. Mooie acties, geweldig samenspel, vechtend voor de bal en ook bij tegenslag niet opgeven, maar zelfs een extra stapje harder zetten. Dat zat er namelijk vandaag allemaal in. Helaas was de tegenstander te sterk, maar de winst zat hem niet in de uitslag, maar in het groei die dit team vandaag doorgemaakt heeft.

De komende 2 weken is er geen competitie voor de jongens, maar nu Jorn ook weer terug is kunnen ze samen met hun trainer(s) en coach(es) nog verder bouwen aan hun team. De eerst volgende wedstrijden zijn ook gelukkig weer wedstrijden tegen tegenstanders van hun eigen niveau. En als ze het teambelang van vandaag ook dan zullen toepassen gaan ze een paar mooie wedstrijden tegemoet, want:

Winnen en verliezen doe je samen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten