28 september 2013

Wie niet sterk is.....

PFFFFFF, was de reactie van coach Anton en daarmee was veel, zo niet alles van deze wedstrijd gezegd. Want 10-0 verliezen en blij mogen zijn dat de tegenstander slecht 10 keer scoorde. Poeh. Ik geef het je te doen.

Scharnegoutum E2 - LSC 1890 E6 10-0.

De dag begon zo mooi, een heerlijk zonnetje, blauwe luchten en een aangenaam temperatuurtje op deze eerst zaterdag in de herfst. De dauw had het veld een mooi nat laagje gegeven, "dus alle ingrediënten voor een heerlijk voetbalochtendje waren aanwezig".
De vooruitzichten waren goed. 2 overwinningen op rij met veel doelpunten en goed spel. Maar LSC1890 E6 "was ook gewaarschuwd". Scharnegoutum had zijn eerste en enige wedstrijd met 8-0 gewonnen dus dat beloofde wat.

Sjors scherm de bal goed af
Vanaf de eerste minuut speelde het spel zich op de helft van LSC1890 E2 af. De jongens werden achteruit gedrukt en konden niet onder de druk uit komen. Aanval naar aanval rolde op de goal van Remco af. En de 1-0 viel al snel in de korte hoek. "Kans na kans stapelde zich op". Een redding van Remco 2 keer voorlangs, 2 keer naast, telkens was de voorhoede van Scharnegoutum ongrijpbaar voor de verdedigers van LSC1890. Slechts een sporadisch countertje, maar die smoorde steeds vroegtijdig. LSC1890 "kon geen vuist maken". Helaas bleken de jongens niet in staat het overwicht van Scharnegoutum te ontregelen. Ipv voetballend de oplossing te zoeken, gingen ze mee in het fysieke spel van Scharnegoutum. Deze waren echter steeds groter, sterker en sneller. Ondertussen ging Scharnegoutum door met het missen van kansen. Bal op de lat, weer 2 x naast. Spits alleen op Remco af die de goal goed verkleinde en redding bracht.
Maar op de boogbal van de was ook Remco kansloos; 2-0.
Gastspeler Gert-Jan
Na de 2-0 gingen LSC 1890 eindelijk voetballen en dit resulteerde in een mooi schot van Sjors (na een dieptepass van gastspeler Gertjan). Deze testte Remco ook nog even door hard terug te spelen, maar gelukkig kon Remco deze tot corner tikken. LSC1890 werd nu weer wat sterker, via de buitenkanten werd eindelijk de ruimte gebruikt en resulteerde in 2 kansjes voor Thylo. Helaas wist hij ze niet te verzilveren. Sjors moest even geblesseerd het veld verlaten en binnen een paar minuten was de wedstrijd beslist. Eerst werd een corner simpel ingetikt en daarna was de aanvaller van Scharnegoutum eerder bij de bal nadat Remco een schot los gelaten had. Beide keren anticipeerde Scharnegoutum gewoon beter. Ook bij de 5-0 reageerde de volledig vrijstaande aanvaller van Scharnegoutum alert na een prima redding van Remco. LSC1890 mocht zich gelukkig prijzen dat het met de rust slechts 5-0 stond. Was Scharnegoutum nou zoveel beter? Ja de tegenstander was groter, sterker en sneller, maar teveel spelers lieten zich (te) makkelijk de kaas van het brood eten en lieten te snel het koppie hangen. Uitzondering hierop waren Gert-Jan en Abe. Zij bleven ook na een verloren duel hun best doen en legden zich niet neer bij het feit dat de tegenstander wat sneller en sterker was. Duidelijk was dat te veel spelers beneden hun normale niveau bleef en het leek of ze zich al snel neerlegden bij het feit dat de tegenstander groter en sterker was.
Remco buitenkantje rechts
Remco ging de 2e helft voetballen en Thygo ging op de goal. De 2e kans van Scharnegoutum betekende al direct 6-0. Maar LSC1890 ging de 2e helft beter voetballen. De ballen werden eerder gepasst en de ruimtes die Scharnegoutum bood werden nu veel beter benut. Een mooie bal (steekpassje) van Gertjan op Thylo die niet aarzelde en direct Sjors de diepte instuurde leverde een mooie kans op, maar de keeper redde prima, De kans daarna van Chris werd ook onschadelijk gemaakt door de keeper.

Thygo klaar voor de uittrap
Nu LSC1890 E6 ging voetballen, door de bal over te spelen ipv het fysieke duel te zoeken bleek dat ze het de tegenstander wel degelijk lastig konden maken. Ook werd er wat meer body naar voren gestuurd. Roel kwam voorin te staan en Gertjan stond goed in het centrum van de verdediging. Chris probeerde het met een lobje, kreeg nog een kans in de rebound maar de vermoeidheid sloeg toe. Scharnegoutum werd weer sterker. Thygo voorkwam met een knappe redding nog een doelpunt, maar na een solo van de beste man van Scharnegoutum (passeerde drie man) was ook Thygo kansloos 7-0. De 8-0 kwam uit een corner waarbij de tegenstander opnieuw sneller reageerde op de afvallende bal. De 9-0 was ongelukkig, via de paal en de rug van de keeper belandde deze in het net.
De hatelijke 10 werd nog gehaald toen een corner door iedereen gemist werd en fraai binnen viel.

Conclusie van deze wedstrijd, de jongens schoten te kort in het fysieke spel. Hopelijk hebben de boys geleerd van deze dikke nederlaag: Voetballend vanuit de posities en snel je medespeler aanspelen is het enige antwoord op een tegenstander die groter, sneller en sterker is. En juist dit team heeft voldoende voetballende kwaliteiten om de tegenstander "zoek" te spelen.Immers het fysieke duel is juist één van de mindere kwaliteiten van dit team.
Alleen Abe bleek in staat om 2 helften lang te bikkelen en te poetsen en deed (ook al isie de kleinste) als enige niet onder in het fysieke spel van de tegenstander.

Wie niet sterk genoeg is moet slim zijn...