14 september 2013

Het seizoen is begonnen!

Na 3 seizoenen een nieuwe rol voor de clichecoach. Geen coach meer maar "onafhankelijk" reporter of partijdige voetbalvader. Zelf ben ik er nog niet helemaal uit. Misschien dat mijn trouwe volgers daar binnenkort maar eens een uitspraak over moeten doen.

Aangezien Nederland ruim 16 miljoen bondscoaches heeft, houd ik de toevoeging coach voorlopig nog maar even aan, ook al is het niet de bedoeling om "aan de stoelpoten van Anton en Kees te zagen". Zo daar was het 1e cliché.
Voortaan zal mijn verslag zich (nog) meer toespelen op het vermelden van echte clichés. Zoals julie gewend zijn, heeft elk verslag een vast item; seizoen 1 was het de speler van de week, seizoen 2 was het het moment van de dag en het laatste seizoen hadden we het doelpunt van de week. Dit seizoen zal ik de wedstrijd in één cliché proberen te vangen. Maar nu eerst het wedstrijdverslag.

Easterlittens E2 - LSC1890 E6 4-7

Na een lange warme en zeer droge zomer met kurkdroge velden hadden de weergoden besloten dat de velden wel een regenbuitje konden gebruiken. Helaas stopte de regen een half uurtje te laat dus schuilend onder de paraplu's, hadden alleen de spelers, coaches en de scheids last van de regen. Da's al één bijkomend voordeel van mijn nieuwe rol. Veilig onder de paraplu en alle tijd voor de notities.
Om 10.15 stonden de toppers van E6 in ieder geval "vol ongeduld, trappelend klaar voor de seizoensouverture". Aan Kees en Anton de taak om een "heel nieuw team samen te smelten".

Op doel Remco, achterin met Thylo, Roel en Abe en voorin Thygo, Chris en Sjors. En omdat Jorn nog "in de ziekenboeg" zit met een gebroken hand, begon gastspeler Jort van E4 als wisselspeler. LSC1890 E6 kwam als een "komeet uit de startblokken". De eerste kans voor Chris belande nog op de paal, maar kort daarna liet E6 zijn "aanvallende intenties duidelijk zien". Sjors tekende voor de eerste goal van het seizoen. 0-1.
Maar de tegenstander liet zich "niet uit het veld slaan" door deze vroeg goal en deed snel wat terug. Kon Remco in eerste instantie nog redding, brengen hij was kansloos op de rebound. 1-1. Jort was nu in de ploeg gekomen en deze zetten Sjors met een mooie dieptepass voor de keeper. Via de keeper belandde de bal helaas naast. Kort daarna al weer een kans en Jort toonde zich een ware killer: 1-2. De kansen bleven komen Chris schoot door de benen van de keeper, maar de bal miste voldoende snelheid. Thylo schoot hard, maar helaas net naast. Het was wachten op de volgende goal(s). Opnieuw was het Jort die zijn gastrol extra glans gaf door zijn tweede en de derde van E6 te noteren. (1-3).
Easterlittens begreep dat er wat moest gebeuren en "gooide alle schroom van zich af". Gelukkig toonde Remco zich een bekwame sluitpost en voorkwam met 3 reddingen dat Easterlittens langszij kon komen. Met een prima voorzet bracht Chris Thylo in stelling en deze zetten de "gasten op een 1-4 voorsprong'. Het was tijd voor een warm bakkie thee.

In de rust werd de keeper gewisseld. Remco in de verdediging en Thygo op de goal. Het was inmiddels droog geworden en de supporters gingen der voor zitten (staan).
Chris had er ook zin in en zette zijn vizier op scherp. 1-5 na een mooie voorzet van Sjors en de zesde goal was een lucky, Roel veroverde de afvallende bal en bereikte Chris; via een verdediger rolde de bal over de lijn. Tussendoor had de tegenstander nog gescoord dus stond het inmiddels 2-6. Dat leek een veilige marge, maar niet alleen coach Anton moest wennen aan de nieuwe speeltijden (2 x 25 minuten voor e-pupillen ipv van 2 x 20 bij de f-pupillen) ook de boys van E6 hadden moeite het "hoge tempo vol te houden". Het drassige veld maakte het spelen nog eens extra zwaar en eerlijk is eerlijk, Easterlittens leek meer conditie te hebben dan LSC1890.   Twee knappe reddingen van Thygo voorkwam gelukkig dat de tegenstander dichter bij kon komen. Ook schoot Easterlittens nog eens voorlangs. LSC1890 moest terug en meer dan een schot voorlangs van Remco konden ze daar voorlopig niet tegenoverstellen.
Toch kwam Easterlittens dichterbij. De 3-6 was een mooi schot in de verre hoek, onhoudbaar voor de goed keepende Thygo. De 4-6 was een gevolg van het gladde veld en het werd nog even spannend....

Maar met een mooi afstandsschot zorgde Roel voor de 4-7 en deze goal zette de wedstrijd op slot. Er werd niet meer gescoord dus:

"De eerste duur verdiende 3 punten zijn binnen!


Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen Makkum F2, graag zien we jullie dan weer langs het veld en anders online!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten