18 mei 2013

10 nul verliezen maar als winnaars van het veld!

Vandaag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen dus werd het zo langzamerhand tijd dat er een kampioen bekend zou worden. En uitgerekend moest LSC1890 tegen de aanstaande kampioen. NOK F1 had vandaag nog één puntje nodig en zou dan het kampioensfeestje mogen vieren.

En dat is ze gelukt, maar niet zonder slag of stoot. LSC1890 heeft vandaag de huid duur verkocht. Al doet de uitslag (10-0) anders vermoeden, F5 speelde met name voor de rust fantastisch. Er werd om elke bal gestreden, goed in de positie gespeeld, flink de beuk er in gegooid, maar ook viel er bij tijd en wijlen goed combinatievoetbal te zien, wat zeg ik? Te genieten.




De opstelling, Remco op de goal, Abe op linksachter, Dylan op rechtsachter en Jimte in het midden van de verdediging. Jasper op het middenveld. En voorin zat een tactische verassing. Roel in de spits, Chris op rechtsvoor en Thijmen op linksvoor. Sven begon als wissel.

De coaches en de trainer hebben de eerste helft genoten, vooral omdat F5 liet zien dat je ook tegen een (veel) betere tegenstander altijd een kans hebt. Het was heerlijk om te zien dat alle lessen uit de nederlagen dit jaar werden opgepakt, dat de trainingen haar uitwerking kreeg en dat het teambelang weer eens voorop stond. Het hele jaar hebben we op de teamprestatie gehamerd, de ruimte (zijkanten) zoeken, eerder over spelen, druk naar voren zetten en strijd en inzet leveren. En misschien wel de belangrijkste: Dat PLEZIER niets te maken heeft met winnen of verliezen, maar gewoon lekker samen een potje foeballe! En tegen de aanstaande kampioen viel dat vandaag (tenminste) in de eerste helft alles in één keer allemaal samen.
De kampioenen van NOK hadden moeite met het spel van LSC1890 F5, Dylan die weer strijd leverde alsof zijn leven er van af hing en duels won van een twee koppen grotere reus, Jasper die zich niet in de luren liet leggen door een technisch vaardige tegestander, Jimte die weer zijn verdediging leidde als een echte veldheer, Abe die weer ouderwets poetste en wrotte. Daarachter liet Remco ook weer eens zien dat ie geweldig kan keepen. En Sven liet zich geweldig meeslepen en leverde volop strijd. dat gold ook voor Thijmen die alle schroom van zich af schudde en lekker brutaal stond te schoffelen. Maar het was ook prachtig om te zien dat Roel z'n plezier weer terug had gevonden en dat Chris bleef zoeken naar dit ene kansje.

Direct na de rust gooide NOK er nog een paar schepjes boven op. Zij hadden goed door dat ze er met de 2-0 voorsprong nog niet waren, want ze kregen geduchte tegenstand en moesten alle zeilen bij zetten om LSC van zich af te schudden. En binnen een paar minuten liep NOK uit naar 5, 6-0 en moest LSC1890 F5 zich gewonnen geven. Maar met een opgeheven hoofd mochten de boys het veld verlaten, ondanks een 10-0 nederlaag. Want F5 mocht trots zijn op haar teamprestatie en zijn wat mij betreft vandaag ook een beetje als winnaars van het veld gelopen. Een overwinning namelijk op zich zelf!

Want eerlijk is eerlijk NOK f1 is niet voor niets kampioen geworden. Zij waren niet alleen vandaag, maar het hele seizoen de besten en werden dus terecht KAMPIOEN. Dus feliciteren wij NOK F1 met het verdiende kampioenschap. Gefeliciteerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten