11 mei 2013

Kampioen van Sneek

Vandaag stond het kampioenschap van Sneek op het spel. De eerste wedstrijd tegen SWZ f4 was ruim gewonnen en vandaag dus de terugwedstrijd.
Door de vakantie waren er maar liefst 3 spelers afwezig. Abe, Roel en Thijmen waren allemaal aan een dik verdiende vakantie toe. Maar we hadden vandaag een prima vervanger in Tom van F7. Hij keepte de hele wedstrijd en mede dankzij zijn knappe reddingen wist LSC 1890 F5 de wedstrijd om het kampioenschap van Sneek te winnen. Aangezien de tegenstander maar 6 spelers had meegenomen naar het Sportpark aan de Leeuwarderweg en zij stijf onderaan staan, met maar slechts één gescoorde goal in 6 wedstrijden gingen we akkoord met een wedstrijd 6 tegen 6. Dit was de begin opstelling: Tom op de goal, linkerverdediger Dylan, middenverdediger Jimte en rechterverdediger Jasper. Met Chris en Remco respectievelijk als rechterspits en linkerspits hoopten we op veel ruimte en daardoor aanvallend voetbal. Sven begon op de bank.
De eerste 10 minuten waren veelbelovend. Mooi combinatie voetbal over de zijkanten resulteerde in een aantal goede kansen. Helaas werden deze kansen van Chris, Remco en Sven nog niet omgezet in doelpunten en bleef het lang 0-0. In deze minuten vroeg Tom zich ongetwijfeld af waarom hij mee moest doen, want het spel speelde zich geheel op de helft van SWZ f4 af.
Met Sven (voor het eerst als verdediger) voor Jasper bleef de druk groot op het doel van de tegenstander. Jimte toonde zich een waardige vervanger van Roel en stoomde steeds goed op door het centrum. Hierdoor creëerde LSC steeds een overtalsituatie. In de tiende minuut kreeg Remco een kans, maar voordat hij kon schieten werd hij vanachteren aangetikt. Remco eiste de bal op en nam zelf de vrije trap. Dit keer niet met de Ronaldopasjes, maar een korte aanloop. De mooie gekrulde bal verdween via de muur in de korte hoek. 1-0.
Kort daarna stond het al weer gelijk. De volgende 10 minuten werd het spel wat minder, Maar gelukkig stond Tom prima te keepen, want doordat F5 vergat dat samen aanvallen ook samen verdedigen betekent kon SWZ een paar keer gevaarlijk worden. De rust werd bereikt met de stand 1-1.

De lichte bui veranderde steeds meer in hevige regenval en donkere wolken tekenden zich af boven het sportpark. Was de naderende donderwolk symbolisch voor een naderende nederlaag? Het in grote getale opgekomen publiek bleef echter achter de ploeg staan en moedigde de boys nog eens aan naar voren. Ook de donderspeech van Anton, "we gaan hier vandaag niet verliezen van de nummer laatst!" spoorde de jongens nog eens aan om de 3 punten te pakken.
Maar door het zware veld en 1 man minder als normaal werd het een echte slijtageslag. De spanning werd steeds groter en het spel werd er niet beter op. De spanning vergoede veel, maar niet alles, zullen we maar zeggen.
Gelukkig viel toch de 2-1 in het voordeel van LSC1890 f5. De voorzet van Remco werd onderschept door de keeper, maar hij kon de bal niet klem vast pakken. Sven was er als eerste bij en ronde mooi af. Maar de spanning werd er niet minder om. De supporters werden zichtbaar ouder aan de zijkant van het veld.
Een paar keer was LSC bij de beslissing maar de aanvallers liepen elkaar meer in de weg dan dat ze elkaar hielpen aan een grote score. Tekenend was dat een scrimmage van 3 (LSC-)spelers zonder dat een tegenstander in de buurt was leidde tot een achterbal. Ze gunden elkaar de goal niet.
De bevrijdende 3-1 kwam gelukkig toch nog. Alweer van de voet van Sven. Van een grote afstand schoot hij op doel en de bal verdween mooi in de verre hoek. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het laatst af en dat was maar goed ook want veel langer kon Auke het langs de lijn, niet meer uithouden.  En daarmee  gingen de 3 punten naar LSC f5, die daardoor de titel kampioen van Sneek verdiende. Een titel die zeker mede te danken was aan Tom. Tom bedankt en als we ooit weer een keeper nodig hebben, gaan we je zeker vragen.