21 september 2013

Ongeslagen

De 2e wedstrijd van de competitie betekende de eerste thuiswedstrijd. Tegenstander van vandaag: Makkum E2. Het goede resultaat van de eerste wedstrijd betekende dat de toeschouwers massaal de weg naar Sportpark De Leeuwarderweg hadden gevonden. De kassa's waren vroeg open en al snel moest er een tweede kassa bij...

Ondanks het vroege uur was het heerlijk voetbalweer, lekker droog, een goed veld en windstil. Alleen het zonnetje ontbrak. Dus was de vraag kon LSC1890 E6 het zonnetje laten schijnen.

Aangezien Jorn nog steeds geblesseerd is, dit keer 2 gastspelers: Wouter en Sam. De opstelling:
Thygo op doel, Achterin v.r.n.l. Abe, Roel en Wouter. Voorin Sjors, Chris en Thylo. Wissels Sam en Remco.

Net als vorige week kwamen de boys "goed uit de kleedkamer". Vanaf de aftrap werd er "direct druk op de helft van de tegenstander gezet". Al snel een kans voor Chris, maar die schoot helaas op de keeper. Die overigens wel goed zijn goal verkleinde. Direct gevolgd door een kans voor Thylo, hij schoot -na een goede voorzet van Wouter- net voorlangs. "Maar de toon was gezet".

De volgende kans was wel raak. Sjors schoot hard voorlangs maar Chris kon goed zijn voet er tegen aan zetten en dat betekende 1-0. Sjors had er zin in want na een prachtige slalom, waarbij hij 2 man omspeelde, kon alleen de keeper nog redding brengen.
Maar snel daarna werd het als 2-0 door de aanvoerder van de dag: Thylo.
De kansen bleven komen en het publiek kreeg door dat een grote score er in zat... Uit een voorzet van Wouter werd de bal door Remco hard ingekopt, maar miste hij doel, Wouter schoot nog op de paal. Een fraaie voorzet van Sjors werd vervolgens door Remco koelbloedig "in het dak van de goal" geschoten. 3-0. Eindelijk deed Makkum E2 iets terug, maar de inzet belandde op de paal.

Vervolgens liep E6 uit naar 5-0. Eerst Thylo met, hoe kan het ook ander een "daverend hard" schot. Vervolgens Chris na een voorzet van Sjors 5-0. Daarbij was de rust bereikt.

Halverwege dus 5-0, zou het lukken om vandaag de "dubbele cijfers" te bereiken? Maar eerst een kleine tegenslag. Remco "bleef geblesseerd achter", dus ging Sam ipv Remco op de goal. De "2e helft ging verder waar de eerste helft geëindigd was". Op de helft van Makkum E2. Thygo probeerde een mooie voorzet van Chris met de hak in het doel te werken, maar miste. Thylo hoefde niet lang na te denken en schoot beheerst zijn derde van de dag binnen. 6-0. De 7-0 volgde al snel. Opnieuw een voorzet van Sjors belande via een been van de tegenstander in het doel. Roel zette met een briljante steekpass Chris nog een keer voor de keeper, maar de bal sprong net te ver van de voet, zodat de verdediging van Makkum E2 toch nog "redding kon brengen". En zo bleven de kansen maar komen...
Wat je vaker ziet bij een grote voorsprong is dat teveel spelers zelf wilden scoren. Ook vandaag gebeurde dat. Wouter, Roel en Chris gingen een paar keer voor eigen succes, waarbij telkens een mede speler er (veel) beter voorstond. Volgens mij hebben de jongens daar zelf een hele mooie benaming voor....

De uitzondering hierop was Sjors en hij "beloonde zijn goede spel" met nog een doelpunt. Had hij bij zijn eerste goal hulp van de tegenstander nu hielp de binnenkant paal een handje. 8-0. Ook Thylo en natuurlijk Abe bleven goed vanuit hun positie spelen. Maar doordat de anderen teveel voor eigen succes gingen werd de kans op de dubbele cijfers steeds kleiner. Niet alleen het overspelen werd duidelijk minder, je ziet ook dat verdedigers hun "verdedigende taken niet meer zo nauw nemen" en waarbij de tegenstander dus soms met 2 of 3 man tegenover de laatste verdediger komt te staan. Zou de "maagdelijk nul" toch nog van het bord gespeeld worden?  Ja hoor, zoals te verwachten profiteerde Makkum nog van de gemakzucht en slordigheidjes en maakte dus de eretreffer. 8-1.
Gelukkig viel de blessure van Remco mee en kon hij halverwege de 2e helft toch nog weer mee doen. Maar door de angst om nog erger geblesseerd te raken speelde hij risicoloos en vermeed de duels. Wel was zijn passing weer prima verzorgd. 
Dat Thygo nog de 9-1 maakte, nadat de verder goed keepende goalie van Makkum de bal los liet, was natuurlijk leuk voor hem en goed voor het doelsaldo! Al met al dus een mooi resultaat en LSC1890 E6 zou weleens mee kunnen doen om de titel... Maar ook een waarschuwing, niet tegen elke tegenstander zal het lukken om zoveel kansen onbenut te laten en toch zo ruim te winnen. Dus voor de coaches, spelers en trainers: 

Er is nog werk aan de winkel!


Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Scharnegoutum. Uw verslaggever is er weer bij!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten