22 november 2014

LSC 1890 wint de Stadsderby tegen ONS Boso Sneek

De aflopen wedstrijden hebt u de verslagen moet missen. Het was me namelijk opgevallen dat er steeds minder toeschouwers bij de wedstrijden van E3 waren te noteren. Het gerucht ging dat steeds meer mensen de wedstrijden via de verslagen volgden. Vandaag stond de stadsderby tegen ONS Boso Sneek E2 stond op het programma. En gelukkig stond het publiek weer ouderwets rijen dik langs de kant! Dus na de uitslagen van de vorige wedstrijden en de doelpuntenmakers nu weer een verslag:

Uitslagen:
SDS E1 - LSC1890 E3 8-2
Doelpuntenmakers: Chris en Fransisco

LSC1890 E3 - SJO Oudega/HJSC E1 6-0
Doelpuntenmakers: Jorn, Roel, Chris, Jorn, Francisco, Chris

En vandaag dus ONS Boso Sneek E2 - LSC1890 E3.

ONS had evenveel punten (10 uit 7) vergaard als LSC dus het beloofde een spannend potje om een plekje achter de 3 koplopers.

De uitslag van 2-8 doet vermoeden dat LSC1890 een makkelijke ochtend had, maar dat was zeer zeker niet het geval. E3 begon met Tygo op de goal, Abe op rechtsachter, Roel in het centrum van de verdediging en Thylo op linksachter. Voorin dit keer Chris op links en Francisco op rechts. Dus dit keer Jorn in de spits. Remco en Floris begonnen als wisselspeler.

LSC begon goed en maakte in de 4e minuut de openingstreffer. Francisco stuurde Chris de diepte in en die maakte alleen voor de keeper geen fout 0-1. LSC bleef in het begin beter en raakte eerst nog een keer de paal voordat Francisco na een schitterende counter via Chris, Francisco en Remco de 0-2 op het scorebord zette. ONS werd sterker en nam het initiatief over. Dat resulteerde ook in een paar goede kansen. Gelukkig was Tygo een paar keer alert en ook ONS testte even het aluminium. LSC moest terug en deed dat maar ten dele. Abe en Floris kwamen veel te vaak tegenover een meerderheid van aanvallers te staan. Roel en Thylo als centrale verdedigers speelden (veel te) ver voor de verdediging en Chris, Remco, Francisco en Jorn lieten hun man steeds lopen als er balverlies werd geleden. Het was dus ook niet meer dan logisch dat het slappe spel van LSC werd afgestraft en ONS scoorde eerst 1-2 en vervolgens ook de gelijkmaker 2-2.
LSC bleef gemakzuchtig. Te vaak stonden de spelers van ONS vrij. De basis afspraak: bij je man blijven, kijk achter en zoek je tegenstander voordat je naar de bal toe gaat werd door alle verdedigers volledig vergeten.

Toch bereikte LSC de rust met een voorsprong. Eerst mocht Remco zijn ingestudeerde Ronaldo juichdansje laten zien nadat hij fraai de bal in de verre hoek schoof 2-3. Chris maakte vervolgens de 2-4 na een schitterende steekpass van Thylo.

In de rust zijn nog even de afspraken door genomen en het team beloofde de tweede helft meer pit en meer inzet zonder bal.
Het begin was opnieuw voor LSC E3 en binnen 5 minuten stond LSC 2 op 2-6. Eerst Jorn (2-5) na een mooie assist van Francisco en daarna Francisco (2-6) nadat hij het eerst bij de rebound was van zijn eigen schot.  Opnieuw  nam LSC gas terug en verslapte de inzet en de felheid in de duels. Vooral voorin en op het middenveld zakte de omschakeling beneden de ondergrens en omdat achterin vaak de verkeerde keuze werd gemaakt: Naar de bal ipv bij je man blijven, kreeg ONS een zee van kansen
Tekenend voor de slapte was misschien wel de gemiste strafschop. Zonder vaart en recht door het midden geef je de keeper natuurlijk de kans om reddend op te treden.
Vrouwe Fortuna ging aan de zijde van LSC staan en het mag een wonder heten dat ONS de tweede helft niet scoorde. Kans op kans waren niet besteed aan ONS. Thygo, paal, lat, over, naast en dus Vrouwe Fortuna zorgde ervoor dat de teller van ONS op 2 bleef staan. In de laatste minuten zorgde Francisco met een hattrick nog voor 2-7 en 2-8. De laatste goal van Francisco was een mooi voorbeeld hoe het wel moet. Floris zette op wilskracht goed door en stuurde Remco de diepte in. Deze kwam samen met Francisco op de keeper af. Volledig onzelfzuchtig gunde Remco de goal aan Francisco door de bal simpel opzij te tikken zodat hij de bal in de lege goal kon leggen. Het zou mooi zijn als de de topscorers van E3 dit voorbeeld de komende wedstrijden zouden volgen. Ik ben ervan overtuigd dat ze op die manier nog meer doelpunten kunnen maken dan dat ze nu doen. Met deze assist bevestigde Remco in ieder geval zijn zelf gekozen bijnaam van de assistenkoning van E3.

Blij met de overwinning en de drie punten, maar zeer zeker niet met het vertoonde spel. Door de overwinning steeg LSC naar de 4e plek en dat is natuurlijk een prima prestatie als enige E3-team tussen allemaal E1 en E2 teams. Maar met nog 2 wedstrijden op het programma tegen de nummer 5 en 6 zal er tegen respectievelijk Bolsward en Makkum uit een ander vaatje getapt moeten worden. Alleen dan maakt LSC kans om dat seizoen op deze mooie 4e plek te eindigen.

De gebruikelijke penalty's na de wedstrijd paste helemaal in het beeld van de wedstrijd. Op één penalty na werden ze allemaal gemist. Ongeconcentreerd en gemakzuchtig werd penalty na penalty gemist. Dat alleen Remco eindelijk met een benutte Panenka wel scoorde was misschien niet de uitzondering maar meer een bevestiging van de laconieke houding van LSC1890