11 oktober 2014

Doelpuntenfestijn

Vandaag bleek maar weer eens dat de 2e klasse 14 een competitie van uitersten is. Na een waar doelpuntenfestijn eindigde de wedstrijd met megascore van 16 - 3.

• 14-2
  • 15-2 Remco (gemist door verslaggever, maar volgens Remco was het een wereldgoal)
  • 16-2 Francisco
  • 16-3
Wat viel er op vandaag. De eerste helft werd er erg goed gevoetbald. De achterhoede Abe, Thylo, Roel en Floris speelde ver van de eigen goal af. Daardoor konden ze steeds de aanvallers ondersteunen en bleef LSC E3 de tegenstander steeds onder druk houden. Helaas voor Remco deden ze dat zo goed dat hij bijna geen ballen kreeg. Hij ging er zelfs een tijdje bij zitten...
Dat de rust met nul tegendoelpunten werd gehaald was ook zijn verdienste. Van de 3 keer dat Mulier E1 bij de goal verscheen wist hij steeds redding te brengen. Één knappe interceptie ver voor zijn goal (een Neuertje), één keer miraculeus toen 2 man van Mulier op de lijn de bal niet wisten te raken en Remco alsnog de bal kon keren. En één keer weergaloos: Een hard afstandsschot tikte hij met een prachtige zweefduik uit de kruising over.
Verder viel op dat Floris en Abe sterk met de bal aan de voet steeds weer diep de helft van de tegenstander penetreerden. Dat Thylo rust aan de bal uitstraalde en goed steeds de diepte via zijn magistrale pass op zocht. Ook viel het gepingel van Roel op, Kappend en draaiend tussen 2 of 3 tegenstanders zocht hij steeds weer voetballend de oplossing.
Ook viel de drive van Abe op. Die zijn zinnen weer eens op een goal had gezet en al zijn 2e van het seizoen maakte!
Toch ook nog een puntje van kritiek. Bij deze tegenstander was het gekap en draai van de verdedigers geen probleem. De individuele kwaliteiten van de E3 waren simpelweg te groot. Bij een betere tegenstander is dit gepiel van de verdedigers echter dodelijk. Maar nu kwamen ze er mee weg.

En wat viel voorin op: Als eerste dat Serjan (gastspeler van E6) moeiteloos mee draaide en een knappe wedstrijd beloond zag met een doelpunt. Daarnaast had ie nog een paar knappe assists en dat ie een paar keer het geluk niet mee had in de afronding zullen we maar wijten aan het feit dat het zijn 2e wedstrijd van de dag was. Aan zijn inzet en doorzettingsvermogen lag het namelijk niet. Serjan bedankt en ja als we weer eens een aanvaller nodig hebben zullen we zeker aan je denken.
Ook viel het op dat Chris als buitenspeler steeds meer zijn draai weet te vinden en samen met Francisco een dodelijk koppel aan het worden is. Samen verantwoordelijk voor 10 van de 16 doelpunten. Ook voor hen een puntje van kritiek. Als jullie elkaar nog meer in de ruimte weten te vinden dan ben ik ervan overtuigd dat in zulke wedstrijden jullie vandaag samen 20 doelpunten hadden kunnen maken. Wat viel op aan Jorn, dat ie steeds goed vrij liep, maar wat weinig in het spel betrokken werd. Daarbij ook een puntje van kritiek voor Jorn, Soms lijkt het er ook een beetje op dat je je onttrekt aan het spel, dus de acties en duels kunnen een stuk scherper, waardoor jou bijdrage aan het spel direct een stuk vergroot wordt.
Tot slot viel op dat Thylo beter kan voetballen dan keepen, maar dat is geen puntje van kritiek. Dit soort wedstrijden maken experimenten als deze ook mogelijk.

Als laatste nog een puntje van kritiek qua organisatie. Voor de tweede keer dit prille seizoen (3 thuiswedstrijden) kwam weer de scheidsrechter niet opdagen. Gelukkig bleek Per Eggens bereid om nog een wedstrijd te fluiten en hij deed dat voortreffelijk. In de week van de scheidsrechter verdiend hij de extra pluim! Dank Per! De duimen zijn voor jou!

Volgende week geen competitiewedstrijd maar een oefenwedstrijd en de week daarna is E3 vrij. Dus tot over 3 weken! 1 november staat er weer tegenstander van formaat op het programma: SDS E1