31 januari 2012

Cliché's voor de bekerwedstrijd Vitesse-Heerenveen


„Je kunt alle cliché's loslaten op deze wedstrijd”, zei Vitesse-trainer John van den Brom. ,,De beker is de kortste weg naar Europees voetbal en we hebben het voordeel dat we thuis spelen. Maar bij elke wedstrijd die we dit seizoen in de beker hebben gespeeld, is er iets in de spelersgroep ontstaan: het besef dat we voor een verrassing kunnen zorgen door ver te komen.” Bron LC


,Bekerwedstrijden zijn altijd speciale wedstrijden, waarin er meestal een hoop gebeurd”, vindt Gouweleeuw. op de site van SC-Heerenveen

24 januari 2012

En de sponsor is.....

Vandaag heeft Obe Weissenbach namens PR!NT.nl de sponsorovereenkomst met LSC1890 team F8 getekend! Beide partijen zijn voor de start van het voorjaarseizoen een driejarige verbintenis overeengekomen. 
Vaak wordt er gezegd dat lokale sportsponsoring alleen maar liefdadigheid is en dat het (te) weinig opbrengt. Met het ondertekenen van de overeenkomst willen Obe Weissenbach (zie foto rechts) en Johan Tadema (de Clichécoach) laten zien dat omzet en liefdadigheid juist samen komen in deze unieke sponsordeal! De komende tijd zullen we jullie hier laten zien dat (lokale) sportsponsoring niet alleen leuk kan zijn, maar ook zeker wat oplevert. Volg ons en laat je verassen over de Online en Offline exposure van deze deal! Een deal, die alleen maar winnaars kent. 

PR!NT.nl Voor ál uw druk/printwerk en méér | Briefpapier | Visitekaartjes | Folders | Flyers | Vlaggen | Spandoeken | Printen Adres: Zeilmakersstraat 10, 8601 WT Sneek

www.print.nl - voor meer informatie bel 088 147 25 80 - info@print.nl

NB: Hebben we je kunnen inspireren om ook shirtsponsor te worden? Er zijn nog teams met ruimte op hun shirt. Voor de voorwaarden of meer informatie kijk hier of mail naar se sponsorcommissie:  Jokibro@home.nl

21 januari 2012

Team F8

Dit is Team F8 van Lsc1890: 
• Chris          • Thijmen
• Sam           • Roel
• Abe           • Jasper
• Jimte          • Remco
• Maurits

En wij zijn de coaches! Laten we ons eens voorstellen:

Anton Bakker, de vader van Chris. Bij de Lytse Spilers was ik de coach van Nederland. Zelf heb ik gevoetbald bij SV Hielpen (Hindeloopen). Door een blessure ben ik gestopt met voetballen en ik sla nu af en toe een balletje op de tennisvelden. Misschien hebben jullie mijn andere zoon Joas (4) ook wel eens op het voetbalveld gezien samen met Ingrid, met wie ik getrouwd ben. Ik heb een seizoenkaart van SC-Heerenveen en al die Heerenveen spelers zijn net zoals jullie begonnen op jonge leeftijd. Misschien ga ik later wel eens na een wedstrijd van Heerenveen kijken en doet er één van jullie gewoon mee! Maar dan moeten we nog heel veel trainen, wedstrijdjes spelen en vooral veel plezier met elkaar hebben. Favoriete spelers heb ik niet echt, maar ik vind Luciano Narsingh wel vet goed!

Johan Tadema, de vader van Remco. Misschien kennen jullie mij nog als de coach van Team Duitsland van de Lytse Spilers. Ik ben 43 jaar en fan van Sc-Heerenveen. Mijn favoriete speler in Nederland is Oussama Assaidi en in het buitenland Mesut Ösil van Real Madrid. Zelf heb ik vroeger altijd gevoetbald bij ONS Sneek en daar was ik eerst keeper en later middenvelder. Ik ben getrouwd met Daniëlle en samen hebben we 2 kinderen. Remco kennen jullie wel en Emma (9 jaar) zullen jullie straks wel zien als ze jullie komt aanmoedigen.

19 januari 2012

Sponsor gevonden

Yes! LSC1890 F8 heeft een eigen shirtsponsor! Wie en wat het is.... dat houd ik nog even voor me. Waarom? Om de spanning er in te houden....

Nee, de echte reden is dat de overeenkomst nog even officieel beklonken moet worden middels een contract. Dus zodra de handtekeningen gezet zijn ga ik jullie informeren over de sponsor: wie het is, wat ze doen, waarom ze sponsoren etc. etc.

11 januari 2012

Unieke Sponsordeal LSC 1890 F8


Door shirtsponsor te worden van LSC 1890 Team F8 krijg je het volgende:
Online en Offline exposure:
  • Het begint natuurlijk met een duidelijke vermelding op het shirt van team F8
  • Online aandacht voor het team is aandacht voor jou:

Als coach van LSC 1890 F8 ga ik dit blog bijhouden: ClichéCoach. Hierin komen elke week de wedstrijdverslagen, verder vertel ik leuke anekdotes over coachen, pupillenvoetbal en natuurlijk Team F8. Mijn  blog wordt ondersteund door het twitteraccount: clichecoach.

  • Van traffic naar je website en je bedrijf naar concrete leads en omzet

Gezamenlijk bedenken we actie in overeenstemming met je eigen marketingbeleid en –activiteiten die direct extra omzet voor jou bedrijf zal genereren. 
Van te voren spreken we af dat je een klein deel van extra (actie F8-) omzet doneert aan LSC 1890. Deze bijdrage is vanzelfsprekend in overeenstemming met jouw product en in verhouding tot jou prijs- en productbeleid. 

50% van deze netto opbrengst van de door F8 georganiseerde acties en activiteiten gaan naar de jeugdafdeling van LSC1890 en zal gebruikt worden voor materialen: Zoals ballen, verzorgingsspullen, trainingsmateriaal etc., etc.


En… er is meer. Ik wil aan jouw sponsoring een extra dimensie geven. Deze extra dimensie is het werven van geld voor KiKaDe ander 50% van de netto opbrengst gaat naar KiKa.

Nog meer voordelen:
  • Positieve uitstraling van het Pupillenvoetbal en Positief coachen straalt over op de sponsor.
  • Positieve (en natuurlijk sportieve) uitstraling op je eigen site door jouw organisatie te linken aan LSC 1890 F8
  • Inzet van mijn Social Media Netwerk.

Wat krijgen wij ervoor terug:
  • Een Shirtsponsor
  • Geld voor de jeugdafdeling van LSC 1890
  • Geld voor een fantastisch goed doel KiKa.

Kosten

Naast de omzet mogelijkheden vragen we wel een kleine vaste bijdrage o.a. de kosten voor het vervaardigen van de shirts. Voor het sponsoren bij LSC 1890 zijn een aantal regels opgesteld. Dit betreft het reguliere sponsorpakket voor sponsoring van een (F-, en E-)pupillenteam. Deze regels zijn opgesteld in een contractje (deze worden je op verzoek toegestuurd) waar we ons ook aan zullen moeten houden. De regels houden het volgende in: 
1. De contractduur is minimaal 3 jaar. 
2. De shirts zijn overdraagbaar d.w.z. dit seizoen sponsor je (bv. LSC 1890 F8, volgend seizoen ga je mee met het nieuwe team van mijn zoon, zodat je de extra exposure via mijn SocialMedia activiteiten maximaal uitnut. Het laatste jaar van je contract gaan de shirts naar het E-pupillenteam. Maar het is ook mogelijk dat je voor een ander team kiest! 
3. De sponsor betaalt het 1e seizoen 200 euro, het 2e seizoen 100 euro en het 3e jaar 100 euro aan LSC 1890. (het 1e seizoen betaal je 100 euro extra wat bestemd is voor de aanschaf van de kleding met daarop jou sponsoruiting/logo. 
4. Na 3 seizoenen vraagt LSC 1890 of je het contract voor nog een jaar wilt verlengen.
5. LSC 1890 schaft 9 shirts + 1 keepershirt aan.
6. LSC 1890 zorgt ervoor dat op alle shirts de juiste sponsoruiting van de sponsor komt te staan.
7. De sponsor heeft vrij entree voor alle thuiswedstrijden van het 1e elftal van LSC 1890 voor 2 personen.
8. Vermelding van de sponsor in de presentatiegids van LSC 1890, indien deze wordt uitgegeven.
9. Vermelding van de sponsor op de website van LSC 1890 onder de button Sponsoring.
10. Sponsor ontvangt een ingelijste foto van het team dat hij sponsort.

NB. LSC 1890 zal niet toestaan dat er bij de Jeugd sponsoruitingen op trainingspakken en/of voetbaltassen komen te staan.


Kortom: Een deal met alleen maar voordelen:

  • Winst voor jou(w) bedrijf; 
  • Winst voor KiKa; 
  • Winst voor de jeugdafdeling van LSC1890. 
  • Winst voor Team F8 LSC1890

Vraag het hele sponsorplan op via johan.tadema@gmail.com of bel me 06-19193908

9 januari 2012

Scoren met spelen

‘Scoren met spelen’ is de conferentie over buitenspelen. Kom op 22 maart 2012 naar Arnhem voor een uitwisseling en presentatie van inzichten vanuit economisch, omgevings-, pedagogisch en gezondheidsperspectief, met als centraal thema het spelende kind. En waar anders dan in het prachtige Burgers’ Zoo komt deze conferentie beter tot zijn recht?

Het is een uitdaging voor gemeenten om interessant te blijven voor jonge mensen en gezinnen. Deze bevolkingsgroep is de motor van de lokale economie, maar krimpt in veel gemeenten. Woonwijken zijn aantrekkelijker voor gezinnen als er meer buiten(speel)ruimte is. Investeren in kindervriendelijkheid is een manier om gezinnen in de gemeente te houden; het vergroot de levensvreugde en versterkt de concurrentiepositie van gemeenten. Naast dit economische belang heeft buiten(speel)ruimte ook een belangrijk maatschappelijk belang. Het zorgt voor een positief effect op de fysieke en psychische gezondheid van kinderen en op de leefbaarheid in de wijken. Spelen is de natuur van kinderen en daarmee essentieel voor hun ontwikkeling.

Deze aspecten staan centraal tijdens de conferentie ‘Scoren met spelen’. TNO heeft recentelijk de economische en sociale waarde van buitenspelen in kaart gebracht. De belangrijkste uitkomsten zijn dat er veel bewijs is voor het belang van buitenspelen en bewegen in de openbare ruimte voor kinderen en jongeren. Zo werkt buitenspelen preventief voor overgewicht en chronische aandoeningen. Over de economische waarde geeft TNO aan dat er sterk bewijs is dat groen, speelruimtes en openbare ruimte een waarde verhogend effect hebben op huizenprijzen en dat er een relatie is tussen buitenspelen en kostenbesparingen in de gezondheidszorg.

Na afloop van de conferentie gaat u naar huis met veel inspiratie en praktische tips om aan de slag te gaan. Er is tijdens de conferentie volop aandacht voor praktijkvoorbeelden.

Doelgroep
Deze conferentie is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met beleid/projecten t.b.v. het spelende kind: bestuurders, ambtenaren op het gebied van jeugdwelzijn, gezondheid en ruimtelijke omgeving, woningcorporaties, stedenbouwkundigen en projectontwikkelaars, etc.

Kosten
De deelnemersbijdrage voor non-profitinstellingen bedraagt € 195,- ex BTW. Voor profitinstellingen bedraagt de deelnemersbijdrage € 295,- ex BTW 

Klik hier voor het hele programma, deelsessies en om je in te schrijven

1 januari 2012

Basis principe


Het uitgangspunt in coaching is wat mij betreft: Positieve ontwikkelingen stimuleren door te ondersteunen. Dus sta ik actief langs de kant aanmoedigen  te geven en inzet te belonen met een compliment. Ongeacht of de actie geslaagd is of niet. Dit wil niet zeggen dat elke actie van (positief) commentaar moet worden voorzien. Nee om de aanmoediging ook waarde of kracht te geven is het juist van belang om selectief te ondersteunen.


Waar ik daarbij sterk op let, is dat niet het resultaat onderdeel vormt van de aanmoediging. Dus als een schot op doel naast gegaan is dan is dat altijd een goede poging. Het maakt niet uit dat ie naast gegaan is. Nee juist niet, je wilt immers dat ze de volgende keer weer schieten.