9 januari 2012

Scoren met spelen

‘Scoren met spelen’ is de conferentie over buitenspelen. Kom op 22 maart 2012 naar Arnhem voor een uitwisseling en presentatie van inzichten vanuit economisch, omgevings-, pedagogisch en gezondheidsperspectief, met als centraal thema het spelende kind. En waar anders dan in het prachtige Burgers’ Zoo komt deze conferentie beter tot zijn recht?

Het is een uitdaging voor gemeenten om interessant te blijven voor jonge mensen en gezinnen. Deze bevolkingsgroep is de motor van de lokale economie, maar krimpt in veel gemeenten. Woonwijken zijn aantrekkelijker voor gezinnen als er meer buiten(speel)ruimte is. Investeren in kindervriendelijkheid is een manier om gezinnen in de gemeente te houden; het vergroot de levensvreugde en versterkt de concurrentiepositie van gemeenten. Naast dit economische belang heeft buiten(speel)ruimte ook een belangrijk maatschappelijk belang. Het zorgt voor een positief effect op de fysieke en psychische gezondheid van kinderen en op de leefbaarheid in de wijken. Spelen is de natuur van kinderen en daarmee essentieel voor hun ontwikkeling.

Deze aspecten staan centraal tijdens de conferentie ‘Scoren met spelen’. TNO heeft recentelijk de economische en sociale waarde van buitenspelen in kaart gebracht. De belangrijkste uitkomsten zijn dat er veel bewijs is voor het belang van buitenspelen en bewegen in de openbare ruimte voor kinderen en jongeren. Zo werkt buitenspelen preventief voor overgewicht en chronische aandoeningen. Over de economische waarde geeft TNO aan dat er sterk bewijs is dat groen, speelruimtes en openbare ruimte een waarde verhogend effect hebben op huizenprijzen en dat er een relatie is tussen buitenspelen en kostenbesparingen in de gezondheidszorg.

Na afloop van de conferentie gaat u naar huis met veel inspiratie en praktische tips om aan de slag te gaan. Er is tijdens de conferentie volop aandacht voor praktijkvoorbeelden.

Doelgroep
Deze conferentie is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met beleid/projecten t.b.v. het spelende kind: bestuurders, ambtenaren op het gebied van jeugdwelzijn, gezondheid en ruimtelijke omgeving, woningcorporaties, stedenbouwkundigen en projectontwikkelaars, etc.

Kosten
De deelnemersbijdrage voor non-profitinstellingen bedraagt € 195,- ex BTW. Voor profitinstellingen bedraagt de deelnemersbijdrage € 295,- ex BTW 

Klik hier voor het hele programma, deelsessies en om je in te schrijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten