28 april 2012

LSC Jeugd Classics

Lsc1890 Leeuwarderweg, Sneek
Hoofdingang Sportpark LSC 1890
met deelname van Betaald Voetbal Organisaties!

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni zal het prachtige sportpark van LSC1890 aan de Leeuwarderweg in Sneek weer in het teken staan van hét klassieke jeugdtoernooi. We kunnen het inmiddels omschrijven al een echte klassieker der jeugdtoernooien in Noord-Nederland. Een aantal jaren geleden bedacht door Lute Dikkerboom, de veel te vroeg overleden oer-LSC’er. Daarom wordt er nog ieder jaar om de ‘Lute Dikkerboom bokaal’ gespeeld, de prijs voor beste speler in iedere jeugdcategorie. Ook de zoons van Lute zijn nauw betrokken bij dit toernooi en weduwe Nelly Dikkerboom is ieder jaar bij de aftrap.

Er wordt niet alleen om de beste speler gespeeld maar natuurlijk ook om de 1e prijs. Deelname is er van klassieke verenigingen en betaald voetbal verenigingen waarbij de criteria zijn dat ze met hun standaardteams op de hoogste niveaus acteren. Op zaterdag 9 juni staat het toernooi in het teken van de C en D junioren. Alle teams komen met hun nieuwe selecties voor het volgende seizoen (2012-2013). Deelname is er van Sc Heerenveen/Emmen(betaald voetbal) C1, Hollandia Hoorn D1, Koninklijke HFC uit Haarlem met hun C1 en D1, AFC’34 C1 en D1, LAC Frisia 1883 C1 en D1, Achilles 1894 C1 en D1 en natuurlijk de thuisspelende teams van LSC1890 C1 en D1. Er zal die dag ongelooflijk veel talent te zien zijn en LSC1890 is enorm trots op het deelnemersveld. Vooral het feit dat wij de Koninklijke uit Haarlem op onze classics mogen verwelkomen streelt enorm.

Op zondag 10 juni staat het toernooi in het teken van de A en B junioren. Die dag is er spectaculaire deelname van Fc Groningen/Cambuur (betaald voetbal) A1, Sc Heerenveen/Emmen(betaald voetbal) B1, Koninklijke HFC uit Haarlem met hun A1 en B1, AFC’34 A1 en B1, LAC Frisia 1883 A1 en B1, Achilles 1894 A1 en B1 en natuurlijk de thuisspelende teams van LSC1890 A1 en B1. We kunnen wel stellen dat we deze dag ‘de sterren van morgen’ aan het werk zullen zien. Betaald voetbal clubs als Fc Zwolle en Go Ahead Eagles hebben al gemeld scouts te sturen.

Rondom het toernooi zullen er activiteiten zijn die ten goede komen aan de club LSC1890 en de sponsoren. De meeste activiteiten zullen ook door sponsoren georganiseerd worden. Voorlopig zijn als sponsor gecontracteerd, Time Out Sport, Fortune Koffie, Arcadis en T-Global B.V. MIN12 zal de i
jscokar bemannen en een gedeelte van de opbrengst aan de club schenken. 
Afbeelding IJsje Min 12

Toch zoeken we nog steeds sponsoren voor dit geweldige evenement en hiervoor kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij Niels Engelmoer (tel.nr. 06-19928850) Grote behoefte hebben we aan sponsoring op gebied van druk- en printwerk tbv sponsordoeken. Wie iets weet of wil, tip ons!

Rondom dit toernooi is een zware delegatie vanuit LSC1890 aangewezen om het toernooi te organiseren. Rondom deze toernooicommissie is een heel netwerk van vrijwilligers betrokken, inmiddels een kunst waar LSC1890 om bekend gaat staan. Want zonder vrijwilligers geen Top Amateur Vereniging en geen Top Toernooi zoals de LSC Jeugd Classics!

Niels Engelmoer, Toernooidirecteur
(voor sponsormogelijkheden: engelmoer@home.nl of 06-19928850)



21 april 2012

Voetbalmoedersdag!

Het lijkt er op dat de voetbalvaders van LSC F8 echte mooi-weer-supporters zijn.
Met een weersverwachting van regen, regen en nog eens regen bleven de vaders vandaag massaal thuis. Gelukkig voor de moeders (die weer en wind trotseerden om hun zonen aan te moedigen) bleef het gedurende de hele wedstrijd droog en werd de regen beperkt tot de heenreis.  Dames en natuurlijk ook de meegereisde zussen/zusjes TOP!

En dan de wedstrijd...
Met een gehavende selectie -Abe en Chris hadden andere verplichtingen- traden we vandaag met 7 basisspelers, zonder wissels aan. Gezien het weer, was dat geen probleem, konden ze zich lekker warm voetballen. En dat hebben ze gedaan. Het midweekse team-buildingsuitje naar Jong Heerenveen - Jong AZ. (kijk hier voor de foto's) had het verlies van de vorige wedstrijd al weer doen vergeten. De jongens begonnen de wedstrijd goed. Sam op de goal, Roel, Thijmen en Maurits in de verdediging en Jimte, Jasper Remco vormden de voorhoede. 

Al na 2 minuten lag de bal in het net. Doelpunt Remco (0-1) op een voorzet van Jimte. Remco wilde vandaag bij afwezigheid van Chris de koppositie in het topscore-klassement overnemen en kreeg daar genoeg kansen voor. De ene kans na de andere belande op de paal, net naast of werd gestopt door de uitstekende (slechts 4 jarige!) keeper van Lemmer F3. Ook Jimte raakte nog een keer de paal, waarna Remco toch de 0-2 maakte na prima aangeven van Roel. Even leek het erop of de jongens het wel voldoende vonden en kozen ze teveel voor hun eigen kansen. Op dat moment speelden ze soms met 6 aanvallers! Aan het eind van de 1e helft brak het massaal aanvallen zich op en konden 3 spelers van Lemmer ongehinderd het halve veld oversteken en was Sam natuurlijk kansloos tegen deze overmacht (1-2). Wakker geschud deden de jongens op slag van de rust er nog even een schepje bovenop en uit een schitterende corner van Roel tikte Thijmen resoluut de 1-3 binnen. Er hoefde niet meer afgetrapt te worden: het was Rust. In de rust loste Thijmen Sam af als keeper en kon Sam  z'n Opa en Oma (ook zij trotseerden het barre weer vaders.. ) zijn voetbalkunsten laten zien. 
Met Sam en Roel wisselend naar voren was de verdediging wat beter georganiseerd en ging F8 op zoek naar meer goals. Als eerste strafte Jasper een misverstand tussen een verdediger en de keeper af. (1-4) Vlak daarna de mooiste aanval van de wedstrijd. Sam speelde Remco aan, die kaatste in één keer op Jasper, die vervolgens Jimte aanspeelde. Jimte schoot prima op goal maar de keeper voorkwam de goal. Hier werd gelijk duidelijk dat samenspelen en snel passen een gevaarlijk wapen van F8 kan zijn. Kort daarna al weer een prima uitgespeelde kans. Helaas liet Remco, weer na prima voorbereidend werk van Jimte, deze kans voor open doel liggen. De 5-1 volgde daarna al snel. Roel omspeelde 3 tegenstanders en Jasper tikte de voorzet prima binnen. De (jonge) tegenstanders werden duidelijk wat vermoeid en kregen de tweede helft gaan kans meer. (Thijmen kon pas bij de afsluitende penalties met een paar prima reddingen, zijn keeperskwaliteiten laten zien)
Sam bedankte vervolgens zijn grootouders voor hun komst met 2 prachtige doelpunten. Eerst een prima afstandsschot, na een mooi trucje van Maurits,  onhoudbaar was voor de keeper. En vlak daarna ontfutselde hij knap de bal van een verdediger van Lemmer en omdat de keeper ver voor z'n doel stond kon Sam eenvoudig de 1-7 maken. Dat moet je vaker doen Sam! 
Het slotakkoord was voor Jasper, die elke week beter speelt en Remco. Een prachtige strakke voorzet van Japser werd met een schitterende sliding van Remco afgerond. (1-8). 

Jimte groeide vandaag uit tot de Narsingh van LSC F8. De ene naar de andere assist kwam vanaf zijn voeten en ook lukt het niet met scoren, hij liet weer eens zien dat je ook zonder doelpunten waardevol voor het team kan zijn. Mede dankzij zijn vele assists en zijn werklust werd hij vandaag de Man of the Match. Gefeliciteerd Jimte! Je was een echte aanvoerder van het team!
Volgende week geen wedstrijd, maar op 5 mei wacht OudegaHJSC! En moeders namens alle jongens bedankt!

Uit "transfergeruchten":
Chris werd samen met zijn zaakwaarnemer Anton B. gesignaleerd in het franse Parijs. Zou het puissant rijke Paris Saint Germain een optie op onze veel scorende spits hebben genomen?


17 april 2012

Teambuilding


Gisteren met bijna het complete team, in het kader van teambuilding na de 1e verliespartij naar Jong Heerenveen/Emmen - Jong AZ geweest. Naast het team en de begeleiders waren er ook een paar supporters van F8 meegekomen.
Een prachtige avond, met goed weer (Alleen wel wat koud voor de tijd van het jaar) en een schitterende ambiance. Totaal waren er meer dan 8.000 supporters. En die kregen een prachtige wedstrijd voor geschoteld met maar liefst 7 doelpunten. Eindstand 6-1 voor Jong Heerenveen/Emmen. Kijk op de fanpage voor meer foto's. Helaas was Abe verhinderd, maar die had een hele goede reden. Hij was namelijk jarig. Van harte Abe!


 Kijk hierboven voor de samenvatting na de wedstrijd. Achter de goal waar Van la Parra 1-0 maakt kun je ons kort even in beeld zien. Alleen voor de hele goede kijker...

14 april 2012

Wat een strijd...

... en wat een spanning. De lang verwachte topper tegen Oeverzwaluwen F2 is gespeeld en helaas geëindigd in een 3-5 verlies.

Omdat Roel niet aanwezig was, vandaag een kleine aanpassing in de opstelling. Met Remco op doel, Sam, Maurits en Abe terug in de verdediging, met aanvoerder Jasper op het middenveld en Jimte, Thijmen en Chris in de voorhoede hadden de coaches een strijdplan bedacht om de veel scorende spits van Oeverzwaluwen (Ryan) onschadelijk te maken. Misschien was het respect van de coaches voor de sterspeler van Oeverzwaluwen wel wat te groot en begonnen de jongens daardoor wat gespannen aan de wedstrijd.
De eerst minuten was duidelijk dat het team wat aan het zoeken was naar de juiste vorm en het gemak waarmee ze elkaar de laatste wedstrijden vonden was er vandaag eerst even niet.
Jasper en Abe in de achtervolging
Als dan de eerste (tegen-)goal ook nog een lucky is, weet je dat het wel eens een moeilijke wedstrijd kan worden. Een corner verdween, via een hand van een Lsc-speler, over de lijn. Al beweert Remco nog steeds dat de bal nooit over de lijn geweest is.
Kort daarna wordt het op minsten net zo'n curieuze manier 1-1. Sam frommelde de bal tussen een paar spelers door, maar kon niet tot een schot komen. De keeper verwachte echter wel een schot en tot ieders verbazing rolde de bal tergend langzaam in de lange hoek. LSC F8 dacht dat het toen wel goed zo komen en werd wat gemakzuchtig. Sommige spelers dachten dat ze met trucjes Oeverzwaluwen wel zouden verslaan en de voorhoede stond soms met de handen in de zij (of zakken Chris..) te wachten dat de bal naar hun zou komen in plaats van te strijden. De tegenstander mocht voetballen en werd met een paar snelle  tegenaanvallen gevaarlijk. Het kon niet lang uitblijven of Oeverzwaluwen ging scoren. Dat gebeurde kort achter elkaar 2 keer. Remco was beide keren kansloos op de schoten van hun beste speler Ryan (1-3). Duidelijk was dat dit even wennen was voor de spelers van LSC F8 en de eerste koppies gingen een beetje hangen.
Tot de rust werd er niet meer gescoord en aan de coaches de uitdaging om de koppies weer om hoog te krijgen. Om de achterstand van 2 doelpunten ongedaan te maken werd er besloten om meer vooruit te spelen. Sam zou vanuit de verdediging doorschuiven naar het middenveld en Remco zou vanaf het middenveld de voorhoede ondersteunen. Jimte ging de 2e helft keepen. En Abe zou in de mandekking op hun spits. De jongens werden weer het veld ingestuurd met de boodschap dat ze hun stinkende best moesten doen en dat het niet om winnen ging maar op plezier en inzet!
De eerste minuten werd duidelijk dat de jongens met veel meer zelfvertrouwen speelden. Vooruit drukzettend en met strijd op de bal werd geprobeerd de achterstand in te halen. Remco hield goed de zijkant bezet en was steeds een aanspeelpunt. Nu er met meer risico werd gespeeld kreeg Oeverzwaluwen natuurlijk meer ruimte. Uit één van de counters werd de 1-4 gescoord. In tegenstelling tot de eerste helft kregen een aantal spelers het heilige vuur: met Sam, Abe, Jasper en Remco voorop in de strijd! Kort daarop scoorde Remco op aangeven van Sam de 2-4 en prachtig was te zien hoe Remco zijn teamgenoten aanspoorde om nog meer strijd te leveren. Die spirit werd nu ook opgepakt door Thijmen en Chris en duidelijk was te zien dat er de tweede helft een ander team op het veld stond. Toen Ryan zijn 4e doelpunt maakte (2-5) was de wedstrijd gespeeld, maar opnieuw coachte Remco zijn medespelers naar voren.
In de slot minuten scoorde Chris nog 3-5. Eerste nederlaag en 0 punten maar de grootste overwinning tot nu toe was de wederopstanding in de tweede helft. Tot Man of the Match werd Remco gekozen. Hij liet zien dat je ook bij achterstand moet blijven voetballen en nam het voortouw in de strijd! Super gespeeld Remco!
Je kunt niet altijd winnen maar de jongens konden met opgeheven hoofd het applaus van het in grote getalle opgekomen publiek in ontvangst nemen. Volgende week tegen Lemmer en als de jongens met net zoveel inzet als de tweede helft gaan spelen, moet dat zeker goed gaan komen.



12 april 2012

Toppers F8 ook succesvol in Scholencompetitie

Gisteren tijdens de Scholencompetitie waren de toppers van F8 goed vertegenwoordigd. Remco, Chris en Thijmen hebben samen met hun klasgenootjes van groep 4 van de Simon Havinga School: Julian, Victor, Stijn, Karsten, Thijs en Luuk de 1e Prijs gehaald. Top gedaan jongens en gefeliciteerd! In de finale werd het team van Simon Havinga School 2 (met nog een F8-topper Roel) nipt verslagen door een prachtig doelpunt van Victor. 
Julian, Victor, Stijn, Karsten, Chris, Thijs, Remco, Luuk en Thijmen tonen trost hun medailles. 
Onder de enthousiaste leiding van Ina en Henriette wisten de jongens in de poule 3 keer te winnen en 1 keer gelijk te spelen. De halve finale werd 0-0 en beslist via een penalty serie. De finale werd tenslotte gewonnen met 1-0. Jongens gefeliciteerd!

7 april 2012

Dubbele cijfers!

Wow, wat een een sterke partij van de boys vandaag. Geconcentreerd vanaf de eerst tot aan de laatste minuut. Met als beloning voor het eerst de dubbele cijfers: Een 12-0 overwinning op Workum F9. Wat een schitterende teamprestatie!
Waar de coaches, voor de wedstrijd, nog een beetje bang waren voor onderschatting: (Immers de koploper tegen de rode lantaarndrager) was daar tijdens de wedstrijd niets van te merken.

Direct in de eerste minuut een dikke kans voor Jasper, onmiddelijk gevolgd door een doelpunt (1-0) van Chris.  Na 5 minuten wist ook Jasper het net te vinden (2-0). Het werd duidelijk dat LSC F8 al voor de rust de buit binnen wilde hebben. Kans op kans leidde uiteindelijk tot de 3-0 (doelpuntenmaker Chris). Ook werd er, door de inmiddels 73-jarige -overigens- prima fluitende scheids Herre Ketenlapper, om onduidelijke reden een goal van Sam afgekeurd. Gelukkig liet Chris zich niet van de wijs brengen en scoorde eerst 4-0 en gelijk ook maar de 5-0. Vandaag 2 nieuwe keepers: eerste helft Maurits. Weinig te doen gehad maar de enige kans van tegenstander Domingo werd prima gered!
Bram de keeper van Workum had aan de andere kant een lastige ochtend, maar zorgde er persoonlijk met een paar knappe reddingen ervoor dat de score niet te snel uitliep. Maar in de laatste minuut van de eerste helft was ook keeper Bram kansloos op een corner á la Rasmus Elm: Remco schoot de hoekschop in één keer binnen: 6-0 Ruststand.
Collectief jagen op de bal.

In de rust een verrassende variant van de coaches. Bij een 6-0 voorsprong werd er gekozen om Chris de spits (toen al 4 keer gescoord) in de verdediging te zetten. Het collectieve doel werd om iedereen die nog niet gescoord had ook een doelpuntje te laten maken. En (ook stiekem een beetje om Chris  beter te leren mee te verdedigen.) En dat pakte goed uit. Jasper, Thijmen, Maurits en Jimte kregen een paar mooie kansen. Helaas geen goal. Tenslotte maakt Remco zijn 2e van de wedstrijd (7-0), waarna ook Remco in de verdediging werd gezet.

Chris dacht met Remco en Abe nu in de verdediging, die coaches die kunnen me wat, als de nieuwe aanvallers de kansen niet benutten, schiet ik ze er zelf wel in. (8-0) Chapeau Chris, je hebt prima mee verdedigd en de coaches kunnen je moeilijk het scoren verbieden!
Roel de keeper van de 2e helft had al 15 minuten geen bal gehad, toen Remco besloot dat dat maar eens moest veranderen. Vanaf de helft van de tegenstander dribbelde hij terug om een terugspeelbal te kunnen geven. Prima teamwork Remco, zo deed Roel ook nog even mee. Nu de tegenstander ook eens op de helft van LSC te vinden was kregen ze ook nog een prima kans, maar ook Roel toonde aan dat een goede keeper er staat als  het nodig is en hield met een goede redding de nul vast. Daarna ging de doelpunten productie weer verder: Thijmen kreeg de bal al frommelend op de paal, waarna de rebound was voor Sam, (9-0). Chris maakt 10-0 (mooie schijnbeweging/overstapje van Maurits) en de elfde goal: nu wel trefzeker Thijmen. 11-0. Het Dozijn werd compleet gemaakt door Remco's derde goal van vandaag: 12-0.

Man of the Match: Abe
Abe (vandaag de aanvoerder) liet zien dat hij als een echte leider voorop ging in de strijd. Hij was mee voorin en poetste en bikkelde weer ouderwets. En zodra Workum gevaarlijk dreigde te worden was Abe er steeds als de kippen bij om de tegenaanval onschadelijk te maken. Abe liet zien dat je niet met z'n allen kunt aanvallen, ook niet als je de ene na de ander goal maakt. Met zijn strijd en inzicht werd Abe unaniem gekozen tot Man of the Match! Proficiat Abe.

Volgende week een echte kraker: De boys kunnen hun borst maar natmaken: De strijd om de eerste plaats: koploper LSC 1890 F8 thuis tegen de nr. 2 Oeverzwaluwen F2. Zet het alvast in de agenda! Aanvang 11.45 uur!



1 april 2012

Stand per 31/03/2012


Afgelopen zaterdag was er een inhaalprogramma en omdat alle 3 wedstrijden van F8 waren doorgegaan, was LSC F8 dus vrij. In de klasse hebben Workum F9 en Bolsward F9 zaterdag wel ingehaald en gelijk gespeeld. Hieronder de actuele stand. A.s zaterdag zijn wij wee van de partij tegen F8 van Workum.

F-Pupillen (voorjaar) F8

Uitslagen 4e klasse 47

DatumThuis-UitUitslag
10 mrtLSC 1890 F8-Lemmer F37-1
10 mrtOeverzwaluwen F2-OudegaHJSC F59-9
17 mrtLemmer F3-Workum F95-2
17 mrtOudegaHJSC F5-LSC 1890 F80-4
24 mrtLSC 1890 F8-JV Bolsward F96-4
24 mrtOeverzwaluwen F2-Workum F914-0
24 mrtOudegaHJSC F5-Lemmer F31-5
31 mrtWorkum F9-JV Bolsward F91-1

Stand 4e klasse 47

PlElftalGWGLVPDPVDPTPM
1LSC 1890 F833009175-
2Lemmer F3320161110-
3Oeverzwaluwen F221104239-
4JV Bolsward F92011157-
5OudegaHJSC F5301211018-
6Workum F930121320-


Bijgewerkt op: 01/04/12 : 08:50:57