21 april 2012

Voetbalmoedersdag!

Het lijkt er op dat de voetbalvaders van LSC F8 echte mooi-weer-supporters zijn.
Met een weersverwachting van regen, regen en nog eens regen bleven de vaders vandaag massaal thuis. Gelukkig voor de moeders (die weer en wind trotseerden om hun zonen aan te moedigen) bleef het gedurende de hele wedstrijd droog en werd de regen beperkt tot de heenreis.  Dames en natuurlijk ook de meegereisde zussen/zusjes TOP!

En dan de wedstrijd...
Met een gehavende selectie -Abe en Chris hadden andere verplichtingen- traden we vandaag met 7 basisspelers, zonder wissels aan. Gezien het weer, was dat geen probleem, konden ze zich lekker warm voetballen. En dat hebben ze gedaan. Het midweekse team-buildingsuitje naar Jong Heerenveen - Jong AZ. (kijk hier voor de foto's) had het verlies van de vorige wedstrijd al weer doen vergeten. De jongens begonnen de wedstrijd goed. Sam op de goal, Roel, Thijmen en Maurits in de verdediging en Jimte, Jasper Remco vormden de voorhoede.

Al na 2 minuten lag de bal in het net. Doelpunt Remco (0-1) op een voorzet van Jimte. Remco wilde vandaag bij afwezigheid van Chris de koppositie in het topscore-klassement overnemen en kreeg daar genoeg kansen voor. De ene kans na de andere belande op de paal, net naast of werd gestopt door de uitstekende (slechts 4 jarige!) keeper van Lemmer F3. Ook Jimte raakte nog een keer de paal, waarna Remco toch de 0-2 maakte na prima aangeven van Roel. Even leek het erop of de jongens het wel voldoende vonden en kozen ze teveel voor hun eigen kansen. Op dat moment speelden ze soms met 6 aanvallers! Aan het eind van de 1e helft brak het massaal aanvallen zich op en konden 3 spelers van Lemmer ongehinderd het halve veld oversteken en was Sam natuurlijk kansloos tegen deze overmacht (1-2). Wakker geschud deden de jongens op slag van de rust er nog even een schepje bovenop en uit een schitterende corner van Roel tikte Thijmen resoluut de 1-3 binnen. Er hoefde niet meer afgetrapt te worden: het was Rust. In de rust loste Thijmen Sam af als keeper en kon Sam  z'n Opa en Oma (ook zij trotseerden het barre weer vaders.. ) zijn voetbalkunsten laten zien.
Met Sam en Roel wisselend naar voren was de verdediging wat beter georganiseerd en ging F8 op zoek naar meer goals. Als eerste strafte Jasper een misverstand tussen een verdediger en de keeper af. (1-4) Vlak daarna de mooiste aanval van de wedstrijd. Sam speelde Remco aan, die kaatste in één keer op Jasper, die vervolgens Jimte aanspeelde. Jimte schoot prima op goal maar de keeper voorkwam de goal. Hier werd gelijk duidelijk dat samenspelen en snel passen een gevaarlijk wapen van F8 kan zijn. Kort daarna al weer een prima uitgespeelde kans. Helaas liet Remco, weer na prima voorbereidend werk van Jimte, deze kans voor open doel liggen. De 5-1 volgde daarna al snel. Roel omspeelde 3 tegenstanders en Jasper tikte de voorzet prima binnen. De (jonge) tegenstanders werden duidelijk wat vermoeid en kregen de tweede helft gaan kans meer. (Thijmen kon pas bij de afsluitende penalties met een paar prima reddingen, zijn keeperskwaliteiten laten zien)
Sam bedankte vervolgens zijn grootouders voor hun komst met 2 prachtige doelpunten. Eerst een prima afstandsschot, na een mooi trucje van Maurits,  onhoudbaar was voor de keeper. En vlak daarna ontfutselde hij knap de bal van een verdediger van Lemmer en omdat de keeper ver voor z'n doel stond kon Sam eenvoudig de 1-7 maken. Dat moet je vaker doen Sam!
Het slotakkoord was voor Jasper, die elke week beter speelt en Remco. Een prachtige strakke voorzet van Japser werd met een schitterende sliding van Remco afgerond. (1-8).

Jimte groeide vandaag uit tot de Narsingh van LSC F8. De ene naar de andere assist kwam vanaf zijn voeten en ook lukt het niet met scoren, hij liet weer eens zien dat je ook zonder doelpunten waardevol voor het team kan zijn. Mede dankzij zijn vele assists en zijn werklust werd hij vandaag de Man of the Match. Gefeliciteerd Jimte! Je was een echte aanvoerder van het team!
Volgende week geen wedstrijd, maar op 5 mei wacht OudegaHJSC! En moeders namens alle jongens bedankt!