7 april 2012

Dubbele cijfers!

Wow, wat een een sterke partij van de boys vandaag. Geconcentreerd vanaf de eerst tot aan de laatste minuut. Met als beloning voor het eerst de dubbele cijfers: Een 12-0 overwinning op Workum F9. Wat een schitterende teamprestatie!
Waar de coaches, voor de wedstrijd, nog een beetje bang waren voor onderschatting: (Immers de koploper tegen de rode lantaarndrager) was daar tijdens de wedstrijd niets van te merken.

Direct in de eerste minuut een dikke kans voor Jasper, onmiddelijk gevolgd door een doelpunt (1-0) van Chris.  Na 5 minuten wist ook Jasper het net te vinden (2-0). Het werd duidelijk dat LSC F8 al voor de rust de buit binnen wilde hebben. Kans op kans leidde uiteindelijk tot de 3-0 (doelpuntenmaker Chris). Ook werd er, door de inmiddels 73-jarige -overigens- prima fluitende scheids Herre Ketenlapper, om onduidelijke reden een goal van Sam afgekeurd. Gelukkig liet Chris zich niet van de wijs brengen en scoorde eerst 4-0 en gelijk ook maar de 5-0. Vandaag 2 nieuwe keepers: eerste helft Maurits. Weinig te doen gehad maar de enige kans van tegenstander Domingo werd prima gered!
Bram de keeper van Workum had aan de andere kant een lastige ochtend, maar zorgde er persoonlijk met een paar knappe reddingen ervoor dat de score niet te snel uitliep. Maar in de laatste minuut van de eerste helft was ook keeper Bram kansloos op een corner á la Rasmus Elm: Remco schoot de hoekschop in één keer binnen: 6-0 Ruststand.
Collectief jagen op de bal.

In de rust een verrassende variant van de coaches. Bij een 6-0 voorsprong werd er gekozen om Chris de spits (toen al 4 keer gescoord) in de verdediging te zetten. Het collectieve doel werd om iedereen die nog niet gescoord had ook een doelpuntje te laten maken. En (ook stiekem een beetje om Chris  beter te leren mee te verdedigen.) En dat pakte goed uit. Jasper, Thijmen, Maurits en Jimte kregen een paar mooie kansen. Helaas geen goal. Tenslotte maakt Remco zijn 2e van de wedstrijd (7-0), waarna ook Remco in de verdediging werd gezet.

Chris dacht met Remco en Abe nu in de verdediging, die coaches die kunnen me wat, als de nieuwe aanvallers de kansen niet benutten, schiet ik ze er zelf wel in. (8-0) Chapeau Chris, je hebt prima mee verdedigd en de coaches kunnen je moeilijk het scoren verbieden!
Roel de keeper van de 2e helft had al 15 minuten geen bal gehad, toen Remco besloot dat dat maar eens moest veranderen. Vanaf de helft van de tegenstander dribbelde hij terug om een terugspeelbal te kunnen geven. Prima teamwork Remco, zo deed Roel ook nog even mee. Nu de tegenstander ook eens op de helft van LSC te vinden was kregen ze ook nog een prima kans, maar ook Roel toonde aan dat een goede keeper er staat als  het nodig is en hield met een goede redding de nul vast. Daarna ging de doelpunten productie weer verder: Thijmen kreeg de bal al frommelend op de paal, waarna de rebound was voor Sam, (9-0). Chris maakt 10-0 (mooie schijnbeweging/overstapje van Maurits) en de elfde goal: nu wel trefzeker Thijmen. 11-0. Het Dozijn werd compleet gemaakt door Remco's derde goal van vandaag: 12-0.

Man of the Match: Abe
Abe (vandaag de aanvoerder) liet zien dat hij als een echte leider voorop ging in de strijd. Hij was mee voorin en poetste en bikkelde weer ouderwets. En zodra Workum gevaarlijk dreigde te worden was Abe er steeds als de kippen bij om de tegenaanval onschadelijk te maken. Abe liet zien dat je niet met z'n allen kunt aanvallen, ook niet als je de ene na de ander goal maakt. Met zijn strijd en inzicht werd Abe unaniem gekozen tot Man of the Match! Proficiat Abe.

Volgende week een echte kraker: De boys kunnen hun borst maar natmaken: De strijd om de eerste plaats: koploper LSC 1890 F8 thuis tegen de nr. 2 Oeverzwaluwen F2. Zet het alvast in de agenda! Aanvang 11.45 uur!