14 april 2012

Wat een strijd...

... en wat een spanning. De lang verwachte topper tegen Oeverzwaluwen F2 is gespeeld en helaas geëindigd in een 3-5 verlies.

Omdat Roel niet aanwezig was, vandaag een kleine aanpassing in de opstelling. Met Remco op doel, Sam, Maurits en Abe terug in de verdediging, met aanvoerder Jasper op het middenveld en Jimte, Thijmen en Chris in de voorhoede hadden de coaches een strijdplan bedacht om de veel scorende spits van Oeverzwaluwen (Ryan) onschadelijk te maken. Misschien was het respect van de coaches voor de sterspeler van Oeverzwaluwen wel wat te groot en begonnen de jongens daardoor wat gespannen aan de wedstrijd.
De eerst minuten was duidelijk dat het team wat aan het zoeken was naar de juiste vorm en het gemak waarmee ze elkaar de laatste wedstrijden vonden was er vandaag eerst even niet.
Jasper en Abe in de achtervolging
Als dan de eerste (tegen-)goal ook nog een lucky is, weet je dat het wel eens een moeilijke wedstrijd kan worden. Een corner verdween, via een hand van een Lsc-speler, over de lijn. Al beweert Remco nog steeds dat de bal nooit over de lijn geweest is.
Kort daarna wordt het op minsten net zo'n curieuze manier 1-1. Sam frommelde de bal tussen een paar spelers door, maar kon niet tot een schot komen. De keeper verwachte echter wel een schot en tot ieders verbazing rolde de bal tergend langzaam in de lange hoek. LSC F8 dacht dat het toen wel goed zo komen en werd wat gemakzuchtig. Sommige spelers dachten dat ze met trucjes Oeverzwaluwen wel zouden verslaan en de voorhoede stond soms met de handen in de zij (of zakken Chris..) te wachten dat de bal naar hun zou komen in plaats van te strijden. De tegenstander mocht voetballen en werd met een paar snelle  tegenaanvallen gevaarlijk. Het kon niet lang uitblijven of Oeverzwaluwen ging scoren. Dat gebeurde kort achter elkaar 2 keer. Remco was beide keren kansloos op de schoten van hun beste speler Ryan (1-3). Duidelijk was dat dit even wennen was voor de spelers van LSC F8 en de eerste koppies gingen een beetje hangen.
Tot de rust werd er niet meer gescoord en aan de coaches de uitdaging om de koppies weer om hoog te krijgen. Om de achterstand van 2 doelpunten ongedaan te maken werd er besloten om meer vooruit te spelen. Sam zou vanuit de verdediging doorschuiven naar het middenveld en Remco zou vanaf het middenveld de voorhoede ondersteunen. Jimte ging de 2e helft keepen. En Abe zou in de mandekking op hun spits. De jongens werden weer het veld ingestuurd met de boodschap dat ze hun stinkende best moesten doen en dat het niet om winnen ging maar op plezier en inzet!
De eerste minuten werd duidelijk dat de jongens met veel meer zelfvertrouwen speelden. Vooruit drukzettend en met strijd op de bal werd geprobeerd de achterstand in te halen. Remco hield goed de zijkant bezet en was steeds een aanspeelpunt. Nu er met meer risico werd gespeeld kreeg Oeverzwaluwen natuurlijk meer ruimte. Uit één van de counters werd de 1-4 gescoord. In tegenstelling tot de eerste helft kregen een aantal spelers het heilige vuur: met Sam, Abe, Jasper en Remco voorop in de strijd! Kort daarop scoorde Remco op aangeven van Sam de 2-4 en prachtig was te zien hoe Remco zijn teamgenoten aanspoorde om nog meer strijd te leveren. Die spirit werd nu ook opgepakt door Thijmen en Chris en duidelijk was te zien dat er de tweede helft een ander team op het veld stond. Toen Ryan zijn 4e doelpunt maakte (2-5) was de wedstrijd gespeeld, maar opnieuw coachte Remco zijn medespelers naar voren.
In de slot minuten scoorde Chris nog 3-5. Eerste nederlaag en 0 punten maar de grootste overwinning tot nu toe was de wederopstanding in de tweede helft. Tot Man of the Match werd Remco gekozen. Hij liet zien dat je ook bij achterstand moet blijven voetballen en nam het voortouw in de strijd! Super gespeeld Remco!
Je kunt niet altijd winnen maar de jongens konden met opgeheven hoofd het applaus van het in grote getalle opgekomen publiek in ontvangst nemen. Volgende week tegen Lemmer en als de jongens met net zoveel inzet als de tweede helft gaan spelen, moet dat zeker goed gaan komen.