13 april 2013

Het zit niet mee voor F5

Net als vorige week speelde LSC1890 F5 een hele goede eerste helft en een mindere tweede helft. Ik hou het er maar op dat de jongens één helft van het coachende duo missen, want het verschil tussen de eerste en tweede helft blijft opmerkelijk. De peptalk die Anton Bakker normaal in de rust houd is schijnbaar toch nodig om de jongens de tweede helft net zo te laten strijden als de eerste.

LSC kwam goed uit de startblokken, Met Dylan op de goal, Roel als rechter-, Abe als linkerverdediger en Jimte daar tussen in als centrale verdediger. Voorin stonden Thijmen op zijn vertrouwde linksvoor positie, Chris in de spits en Remco dit keer als rechtsvoor. Jasper en Sven starten als de beide wisselspelers.
Het aanvalsplan hield in dat Roel bij balbezit mee naar voren zou schuiven om meer druk op de achterhoede van Oudega/HJSC te houden. Dit pakte vanaf het begin goed uit. LSC speelde erg dapper op de helft van de tegenstander. En de nr 2 van de competitie moest er aan wennen dat zij naar achteren gedrongen werd. Al in de 2e minuut werd dit aanvalsplan beloond. Een mooie corner van Sven, werd afgeslagen en Roel (net als vorige week) stond erg slim buiten de drukte opgesteld. Zijn schot werd nog wel aangeraakt door de keeper, maar was onhoudbaar (0-1)
Oudega rechte de rug want ze kregen door dat de boys van LSC moeilijker te verslaan zouden blijken dan hun collega's van SWZ. Hun fysiek sterke spel werd echter prima opgepakt door Jimte en Roel. Maar ook Thijmen en Jasper hadden goed door dat dit een wedstrijd was waar strijd geleverd moest worden. Toch slaagde de sterke aanvallers van Oudega/HJSC erin dicht bij de goal te komen. De spits kreeg de tijd om aan te nemen en van dichtbij hard en onhoudbaar in te schieten. (1-1)
De kansen kwamen nu over en weer. Chris werd op het laatste moment nog de voet dwars gezet. Remco en Thijmen waren net niet gelukkig in hun acties en aan de andere kant redde Dylan 2 keer op een onorthodoxe manier: met de voeten en via de paal naast.
Vervolgens kon Roel weer een aanval van Oudega/HJSC onderscheppen en in de omschakeling wist hij met een mooie diepe pass Chris te vinden. Chris was sneller als zijn verdediger en kwam alleen op de keeper af. Thijmen en Sven liepen goed mee voor de eventuele rebound, maar dat was niet nodig want Chris schoot de bal fraai in de touwen (1-2). Maar Oudega/HJSC kwam snel terug naar 2-2 op bijna de zelfde wijze als hun eerste goal. Maar de jongens bleven fantastisch spelen. Thijmen gaf weer een paar mooie dieptepasses, Sven gaf een paar geweldige passes, Jimte was de leider van de achterhoede, Jasper en Abe poetsten weer ouderwets, Roel was weer sterk aan de bal, Chris zocht goed de ruimte en met een echte Zidane kreeg hij het publiek op de banken. Tot slot hield Remco het spel weer breed en creëerde zo ruimte voor zijn eigen acties. Dylan hield een paar keer de bal goed tegen, maar kwam ook tot de ontdekking dat hij de bal liever met z'n voeten raakt dan met z'n handen.
LSC1890 F5 deed er alles aan om met een voorsprong de rust in te gaan. Chris had nog een mooie voorzet op Remco, maar zijn schot werd -helaas- goed tegen gehouden door de keeper. Maar in de slotfase liet Oudega/HJSC toch even zien waarom zij 2e staan. Twee individuele acties (solo's) zorgde voor een 4-2 ruststand. Een ruststand die niet verdiend was. LSC1890 F5 speelde een geweldige eerste helft. De spelers bleven goed in hun posities en hadden opnieuw het geluk niet mee.

In de tweede helft ging Dylan weer voetballen en Remco ging weer keepen. Dylan nu in de verdediging en Jasper ging de tweede helft meer in de aanval. Zonder dat de spelers van Oudega/HJSC de tweede helft beter speelden werd de wedstrijd wel wat eentoniger. LSC F5 speelde slordig, lieten hun posities los, en een aantal jongens liet zich intimideren door het stevige spel, en soms ook door het onsportieve (verbale) gedrag van de spelers van Oudega/HJSC.

Hierdoor ontstond er veel ruimte door het midden en Oudega/HJSC wist hiervan te profiteren. Een aantal keren konden ze zo door het midden doorlopen naar de goal. Twee keer wist Remco door goed uit lopen de aanval onschadelijk te maken, maar ook 2 keer was ook Remco kansloos en liep de thusiploeg uit naar 6-2. In de slotfase kreeg f5 nog een paar kleine kansjes. Maar zowel Chris als Sven wisten deze niet te verzilveren.Volgens mijn waarneming bleef het daar ook bij (6-2), maar de verder goed fluitende scheidsrechter van Oudega/HJSC heeft nog een doelpunt gezien en noteerde 7-2 als eindstand op het wedstrijd formulier. We zullen maar denken dat zij de goal in de strijd om de titel misschien nog nodig hebben voor het doelsaldo.

Op verzoek van Remco vandaag ook even aandacht aan de penaltyreeks: Na de wedstrijd schoten de jongens (op één) na allemaal de penalty binnen, maar het mooiste bewaarde Remco voor het laatst. Met een fenomenale redding stopte hij een keihard ingeschoten penalty (zo goed Remco?)

Conclusie: ook de fanatieke aanmoedigingen van de oma van Sven en Jimte kon niet voorkomen dat F5 voor de tweede keer op rij met nul punten naar huis moest. Maar volgende week is Anton er weer bij dus dat gaat helemaal goed komen.