6 april 2013

wedstrijd met 2 gezichten

Vandaag een wedstrijd met 2 gezichten die eindigde in tranen. Een prima eerste helft resulteerde in een mooie 1-1 ruststand. Maar deze werd gevolgd door een ongeconcentreerde 2e helft waardoor de gasten uit Koudum terecht de 3 punten mee naar huis mochten nemen. Een 1-5 nederlaag tegen Oeverzwaluwen f1.

LSC1890 f5 begon de wedstrijd zonder Jimte en Abe, maar gelukkig waren Ward en Jesper weer van de partij om ze te vervangen. De opstelling: Remco in de goal, Dylan rechts in de verdediging, Roel in het midden en Jasper dit keer aan de linkerkant van de verdediging. Voorin Sven op rechts, Chris in de spits en Thijmen weer op links.
De eerste 10 minuten gingen gelijk op, met een klein veldoverwicht voor LSC1890. Voorin hielden Sven en Thijmen het veld goed breed zodat Jasper, Roel of Dylan steeds een aanspeelpunt had. Ook Remco stond goed uit te trappen waardoor de boys goed op de helft van de tegenstander konden blijven spelen. Een paar keer kwam Oeverzwaluwen er via de counter eruit, maar Jasper, Roel en Dylan slaagden er steeds in om de aanval onschadelijk te maken. Oeverzwaluwen proobeerde het nog wel met afstandschoten, maar die waren of een prooi voor Remco of verdwenen naast het doel. De spelhervattingen van Remco (steeds goed via de zijkanten) resulteerde er dan direct weer voor dat F5 weer de aanval zocht. In de 10e minuut werd een nieuwe aanval tot een corner verwerkt. Sven gaf hem prachtig voor, maar een verdediger van Oeverzwaluwen zat er goed tussen. De bal kwam bij Thijmen die, de bal aannam, kapte en toen zag dat Roel op de 2e lijn helemaal vrij stond. Thijmen legde de bal schitterend terug en Roel nam de bal vol op de slof en zag de bal hard de rechterbovenhoek in vliegen. 1-0 en verdiend!

De minuten daarna werd Oeverzwaluwen wat sterker en LSC moest achteruit. Ward en Jesper kwamen er in, maar konden ook niet voorkomen dat de druk van de tegenstander groter werd. Jasper en Roel konden nog een paar uitvallen onschadelijk maken maar het lukte de verdediging steeds minder om de bal bij de aanvallers te krijgen. Als deze dan de bal had werd nu te vaak door het midden aangevallen. Nu de aanvallers in het midden bleven, gingen de verdedigers via de zijkanten mee naar voren. Als gevolg hiervan kwamen de aanvallers van Oeverzwaluwen steeds vaker in een overtal situatie. Het was een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen. En dat gebeurde in de 15e minuut. 3 aanvallers stonden alleen tegen over Roel, die dreef ze nog goed naar de buitenkant maar daar stond de rechterspits van Oeverzwaluwen helemaal vrij om in te schieten. Remco pareerde het harde schot maar hij en Roel konden niet voorkomen dat de 3e aanvaller van de tegenstander het eerst bij de bal was en de rebound makkelijk in de goal tikte.(1-1). De aanvallers kregen opnieuw de instructies om de zijkanten te bezetten en zowel Thijmen als Sven deden dit weer goed. Prompt lukte het de verdedigers nu weer om de bal naar voren te krijgen en het leek er op dat LSC1890 f5 de wedstrijd weer in haar greep kreeg. Maar meer dan een paar kleine kansjes kwamen er niet en werd de rust dus bereikt met 1-1.

We moeten maar eens navragen wat er in de limonade zat, want na de rust kwam er een heel ander F5 het veld op. Terwijl het zonnetje steeds meer over het sportpark ging schijnen kwamen er donkere wolken het team binnendrijven. Of misschien smolt de concentratie als sneeuw voor de zon, maar hoe anders dan de eerste helft speelde F5 de tweede helft: Posities werden losgelaten, de omschakeling was steeds net te laat, ballen van het tweede veld werden belangrijker dan de eigen bal. De verdedigers stonden op een kluitje in het midden en de aanvallers bleven veel te ver weg om door de verdedigers of keeper aangespeeld te kunnen worden. Oeverzwaluwen nam het heft in handen. Toen ze ook nog eens het geluk mee kregen werd het snel 1-3. De 1-2 was een niet al te hard schot, die Remco normaal gesproken kan houden, hij zat ook in de goede hoek, maar vlak voordat hij hem kon tegenhouden stuitte de bal nog een keer, precies op een polletje waardoor de bal veel hoger als normaal opstuitte en in het net belandde. De 3-1 was nog ongelukkiger. Een corner van links waaide door de straffe wind zo in een keer in de verre hoek. En daarmee was de wedstrijd beslist.
Er ontstond wat onderlingen frustratie en iedereen ging zijn eigen spel spelen. Jammer genoeg waren ze dit keer niet in staat de rug te rechten en er een schepje bovenop te doen. Want als ze waren blijven spelen zoals de eerst helft dan had er vandaag meer ingezeten. Immers de mogelijkheid om naar voren te spelen bleven het zelfde, maar als zelfs de spits, mokkend over het aankomende verlies achter de verdedigers blijft staan, kun je lang wachten op de goals. Nu liep Oeverzwaluwen vervolgens nog uit naar 1-5. De 1-4 was een mooie uitgespeelde aanval en opnieuw kan Oeverzwaluwen in overtal scoren. De 1-5 was een mooie solo dwars door de verdediging en betekende de eindstand. Al met al een terechte score en kreeg Oeverzwaluwen de 3 punten mee naar huis. Wel blijft het gevoel achter dat het niet nodig was geweest. Te snel werd de handdoek gegooid en werd er vergeten dat één speler nooit goed kan spelen zonder z'n teamgenoten. Laat dat de les van vandaag zijn:
Hopelijk hebben ze meer dan ooit geleerd dat vanuit de eigen posities het team het sterkst is en dat alleen daardoor een team kan winnen. Een wedstrijd win je niet met één speler!

Ward en Jesper aan jullie heeft het zeker niet gelegen, bedankt voor jullie inzet en als we binnenkort weer spelers nodig hebben zullen we jullie zeker weer vragen.