30 maart 2013

Kampioen van Sneek

Vandaag het duel tegen stadsgenoot SWZ F4, dus stond het kampioenschap van Sneek op het spel. De ochtend begon met verontruste sms-jes en telefoontjes: Gaat het wel door? Want ook al is het bijna april,  de dag begon met sneeuw. Maar gelukkig was de meeste sneeuw weggesmolten en kon de wedstrijd beginnen.

Met Roel en de niet helemaal fitte Jasper op de wissel begon Jimte vandaag in het centrum van de verdediging. Abe en Dylan op links- en rechtsachter en voorin met Sven op rechts, Chris in de spits en Thijmen op links. En met Remco op zijn vertrouwde plaatje in de goal begon de wedstrijd met heel veel kansen:

Thijmen met een hard schot, gekraakt door de verdediging en Chris schiet de rebound naast, Chris ziet zijn schot gestopt door de keeper, Sven schiet voorlangs, Chris met een rolletje in de handen van de keeper. Het had na 5 minuten al 4-0 kunnen staan, maar de 0 stond voor beide partijen nog op het bord. De aloude voetbalwet als je de kansen niet benut scoort de tegenstander ging ook hier bijna op. Een speler van SWZ F4 mocht zomaar langs de 3 verdedigers lopen, maar gelukkig stond Remco op z'n post en bleef het 0-0.
De 2-0 van Chris
Pas in de 8e minuut werd de ban gebroken. Sven neemt een corner en de afvallende bal werd hard door Roel teruggebracht en daar stond Sven nog helemaal vrij om de 0-1 prachtig in te schieten.
Kort daarna werd het 0-2. Chris passeert fraai 2 verdedigers en schiet prachtig in de verre hoek. Dat was het doelpunt van de week.
Maar de 3e mocht er ook zijn. Thijmen met een splijtende dieptepass (van de eigen helft!) op Chris die helemaal alleen door mocht lopen naar de goal. Chris schoot de bal met een fraaie boogbal in het net. 0-3
Opnieuw zette Thijmen Chris met een beheerst steekpassje voor de keeper. Maar in plaats van de meegelopen Sven of Thijmen aan te spelen schoot Chris tegen de keeper aan. Ook Roel schoot nog een keer tegen de keeper, voordat Jimte met een droge knal de keeper nu wel kansloos liet. 0-4. Dylan en Abe stonden weer ouderwets te poetsen. Jimte en Roel schoven steeds goed door en daardoor speelde LSC eindelijk weer eens een wedstrijd op de helft van de tegenstander. En daar moet het tenslotte gebeuren. Thijmen en Sven hielden het veld goed breed, waardoor Jimte en Roel steeds goed konden doorschuiven en Chris voorin konden ondersteunen.
Voor de coaches is er in de rust weinig te melden, alleen werd er door Jelmar nog even op de posities gewezen: Remco werd veldspeler en Thijmen ging keepen. Remco startte onder protest op linksvoor: "Ik ben niet  links en kan niet vanaf links spelen...."

Al in de eerste minuut bleek dat Remco op links geweldig uit de voeten kon. Hij hield het veld goed breed.  Sven had dat gezien en stuurde een mooie diepe bal. Die Remco aannam, naar voren dribbelde en met LINKS! schitterend in de verre hoek schoot (0-5). Vanuit de aftrap soleerde een aanvaller van SWZ zomaar door de verdediging en scoorde de 1-5. En toen ging de doelpuntenmachine los. Sven vanuit een voorzet van Chris betekende de 1-6. Chris na mooi voorbereidend werk van Jimte die Remco weer de diepte in stuurde die vervolgens (weer met links) de bal voorzet en Chris de bal eenvoudig kon intikken (1-7).
SWZ F4 liet de kopjes hangen en gelukkig gingen de boys van LSC1890 F5 vol door. Opnieuw veel kansen: Chris ziet de vrijstaande Jasper en Sven over het hoofd en schiet tegen de keeper, Sven geeft een mooie afdraaiende voorzet op Chris die net naast tikt, maar dan toch weer een goal. Roel stoomt op vanuit de achterhoed en geeft Chris een niet te missen kans 1-8. De 1-9 was een intikkertje van Remco nadat de keeper een hard schot van Sven moest loslaten.
De 1-10 kwam op naam van Roel opnieuw een fraaie assist van Sven die een geweldig wedstrijd speelde, vol strijd om de bal, goed passend en ook nog scorend.
Deze is voor Jelmar
Jasper was ondanks het feit dat ie deze week ziek was geweest weer lekker aan het wrotten en zwoegen op het middenveld. Even leek het erop dat Remco de 1-11 scoorde. Na een schitterende uittrap van Thijmen, kon Remco helaas de bal niet binnenhouden. De bal was volgens Jelmar een meter uit, maar Remco dacht daar anders over. Hij ging door (natuurlijk weer over links) en scoorde. Gelukkig was Jelmar zo sportief om dit aan de scheidsrechter te melden en het doelpunt werd terecht afgekeurd. Kort daarna maakt Remco toch de 1-11, dankzij een mooie voorzet van Dylan. De laatste goal 1-12 was kolderiek, Remco geeft een mooie voorzet, valt bijna in één keer in de goal, maar de keeper tikt hem naar de zijkant, Roel zet voor, Chris maait over de bal, keeper komt eruit en probeert Remco van de bal te houden die zet weer voor, maar Chris en Roel lopen elkaar in de weg waarna de bal toch weer bij Remco terecht komt en die tikt de bal in de lege goal. Een meer dan verdiende overwinning, die het gevolg was van 40 minuten geconcentreerd samenspel, mooie passes, goed positiespel via de zijkanten en veel plezier. De afwezige coach Anton kan trots zijn. De boys hebben gespeeld zoals hij het zo graag ziet! Hun boodschap is duidelijk:  Anton plak er nog maar een paar daagjes aan vast daar downunder. De boys redden het prima zonder jou!