16 maart 2013

Oef; pijnlijke nederlaag

Na de prachtige wedstrijd vorige week, kreeg Lsc1890 F5 vandaag het deksel op de neus. En hoe? Met maar liefst 10-1 werd er verloren van NOK F1.

Vanaf het begin ging het al fout. Vanaf de aftrap mochten de spelers van de tegenstander zo doorlopen en scoorde NOK de 0-1. F5 stond erbij en keek er naar. Of beter F5 lag nog te slapen:

Alleen Jimte was vanaf het begin wakker en hij maakte zijn belofte: "Ik ga als een leeuw te keer tegen NOK" helemaal waar. Hij passeerde drie man (puur op inzet en karakter) en zette Chris prachtig, alleen voor de keeper. De mooie boogbal van Chris belande helaas op de lat. Deze actie had de rest helaas nog niet wakker geschud en ze sliepen nog even verder. Gelukkig was ook Remco wakker, o.a. door een paar keer goed uit te te lopen, wist hij een paar kleine kansjes onschadelijk te maken en het bleef lang 0-1. Op zich al een wonder want steeds weer liep F5 achter de tegenstander aan. Het was dan ook te verwachten dat kort daarna de 0-3 viel. Bij beide doelpunten stonden er 2 aanvallers vrij voor de goal terwijl er 3 verdedigers bij de ene tegenstander in balbezit stonden te wachten. De tegenstander had steeds goed oog voor de vrije speler, waardoor Remco beide keren kansloos was.
NOK scoorde 0-4 uit een penalty, nadat er in het strafschopgebied hands gemaakt werd. Ook al zat Remco in de goede hoek, hij kon de bal onvoldoende van richting veranderen. Maar het slaapfeestje was nog niet over. Het werd voor rust nog 0-5 en 0-6. Met dank aan ego-en in de verdediging en voor de goal langs uitverdedigen. Toegegeven de tegenstander was groter, sterker en beter, maar ze waren ook feller in de duels en streden voor elke bal. Hoe anders was het deze week met F5. Helaas geen strijd en inzet. We zullen het maar houden op een off-day. Het lukte de coaches pas in de rust om de paar nog slapende spelers een beetje wakker te maken. Tekenend was misschien wel het feit dat 6 spelers zich vrijwillig melden om te keepen. Hadden ze er wel zin in?

Met Thijmen in de goal voor Remco en nu met 8 tegen 8 werd het doel bijgesteld. "Laten we met nul beginnen en zorgen dat we de tweede helft scoren."
Het begin van de tweede helft was goed. Thijmen met een schitterende lange uittrap zette in één keer Chris voor de goal. Helaas was de verdediger sneller en voordat Chris kon schieten wist de verdediger van NOK de bal tot corner te werken. Daarna redde Thijmen nog eens miraculeus met zijn voet, maar was hij kansloos tegen de volkomen vrijstaande spits van NOK (0-7). Een paar keer lieten de boys van F5 zien dat ze kunnen voetballen. Chris die de bal breed legt op Remco, zelf doorloopt naar de goal, Remco die zijn tegenstander uit kapt en een prima voorzet bij Roel af leverde. Die had net wat te veel tijd nodig en zijn schot werd geblokt. Daarna nog een prima dieptepass van Jasper en Chris scoorde de eretreffer (1-7). Even leek het erop dat F5 ging aanzetten, maar na de 1-8 gingen de koppies naar beneden en werd het ook nog 1-9. NOK had geen medelijden en strafte de offday af met een nederlaag met dubbele cijfers: 1-10.

Tot slot:
Je hoeft niet beter te zijn als je tegenstander zeggen we altijd. Met plezier en inzet kun je nog steeds ver komen. Vandaag leek het er op dat te veel spelers geen zin hadden en bleef de inzet van te veel spelers te beperkt. De les van vandaag: Als je een slaapfeestje gaat houden stuur dan een uitnodiging, dan trekken we de pyama aan ipv de kicksen!

N.B.
Het is helemaal niet erg om te verliezen. Soms is een tegenstander gewoon  beter. Wel kun je je best doen en dat ontbrak er vandaag aan. Gevolg; tegen een betere tegenstander kun je dan met dubbele cijfers verliezen.
Maar kop op de volgende wedstrijd begint gewoon weer met 0-0 en dan zullen we laten zien wat we van deze wedstrijd geleerd hebben. Of zoals Jimte zegt, dan gaan we als leeuwen te keer!

Jimte maakt het Messi lastig!
Aan de ouders: Volgende keer graag de jongens wakker maken met het volgende liedje: