9 maart 2013

Hartverwarmend voetbal in de ijzige kou!

KOUdum
De eerste punten zijn binnen, door een 3-6 overwinning heeft LSC1890 F5  3 ijskoude punten mee kunnen nemen naar Sneek. En de thuisplaats van vandaag deed zijn naam eer aan: KOUdum.
Zelfs met thermo-kleding, handschoenen en hier een daar een muts was het goed te zien dat de jongens het bar en bar koud hadden. Dus wat kun je beter doen dan fanatiek voetballen en met het vuur in de sloffen je stinkende best doen? Nou dat deden ze. Voor de wedstrijd nog even stil gestaan bij de (verloren) wedstrijd van vorige week en de nadruk gelegd op plezier en inzet. Zo gingen de jongens de wei in.

Bij de tegenstander zaten een paar prima voetballertjes, die met mooie dribbels en goede passing de wedstrijd wilden controleren. LSC F5 zette daar met fanatisme, strijd en druk op de bal een goede strategie tegenover. Het resulteerde in een mooie en spannende wedstrijd, met voor beide teams een paar kleine kansjes, die steeds gered konden worden door de keepers. Daardoor duurde het lang voordat de eerste goal viel. F5 mocht als eerste juichen. Chris kreeg op het middenveld de bal, speelde Jasper via de zijkant aan, die Jimte met een strakke dieptepass de hoek in stuurde. Jimte stoomde als een echte rechtsback op naar de hoek en gaf een afgemeten voorzet op Chris. Die kapte zich zelf vrij, wachtte tot de keeper een hoek koos en schoof beheerst binnen. Wat een prachtgoal! (0-1).
Kort daarna beloonde Chris Jimte voor zijn schitterende voorzet en gaf nu een assist aan Jimte. En Jimte liet zien dat hij elke week weer beter wordt. Als verdediger eerst een assist en een prima goal (2-0) drukte hij een duidelijke stempel op de wedstrijd.

De wedstrijd golfde nu op en neer. Met Dylan in de rol van Abe (links) en Roel controlerend in het midden en Jimte op rechts werd bijna elke aanval door de super spelende verdediging onschadelijk gemaakt. Lukte het de goed spelende aanvallers van Oeverzwaluwen dan toch door de verdediging te breken dan stond Remco paraat om zijn doel schoon te houden.
Maar ook bij de tegenstander speelden een paar prima verdedigers die Sven, Jasper en Chris goed in bedwang hielden. De rust werd dus bereikt met een 2-0 voorsprong. In de rust de complimenten voor de inzet en het goede spel en een waarschuwing dat de tegenstander er waarschijnlijk nog een schepje boven op zou doen. Dus verlangden de coaches ook van F5 nog een schepje erop!

En dat was inderdaad nodig want de wedstrijd ging verder waar de eerste helft was geëindigd! Een gelijk opgaande strijd van 2 teams die aanvallend wilden voetballen. En weer was het LSC1890 F5 die het eerst wist te scoren: 3-0 door opnieuw Chris nadat Sven Jasper weer eens prima de diepte in had gestuurd. Heerlijk om te zien dat de jongens de ruimte op de zijkanten steeds beter benutten.
De tegenstanders gaven echter nog niet gewonnen en kwamen in korte tijd op 1-3 en 2-3. Het schot uit de tweede lijn werd tot 2 keer toe niet op tijd onschadelijk gemaakt waardoor Remco 2 keer de bal uit het net moest halen. Het werd nog spannend!

Gelukkig bleef Jimte de bal steeds vanuit de verdediging de diepte in spelen en gaf hij gastspeler Karsten een mooie doorgang naar de keeper. Hij liet de keeper kansloos en de marge was weer 2 (2-4). Even zakten de koppies van de tegenstander en vanuit een corner pakte Chris de bal op kapte via links zich zelf vrij en stifte de bal beheerst in de verre hoek. (2-5).
Doordat dat de aanvallers van Oeverzwaluwen nog een keer sneller anticipeerden op een voorzet van de zijkant werd het nog 3-5, Maar het slot akkoord was voor Sven. Die een afgeslagen bal van Jasper mooi controleerde en beheerst de bal inschoot! Dat betekende de 3-6 en was tevens de eindstand.
De 0-1 van Chris
Het eerste doelpunt van Chris is uitgeroepen tot  doelpunt van de week: het was een prachtig samenspel via meerdere spelers en via de zijkanten! "uit het boekje"

Remco: een fantastische wedstrijd gekeept met een paar schitterende reddingen.
Dylan: wat een inzet en energie heb jij in de wedstrijd gestopt. Wij zijn blij met jou als nieuwe aanwinst!
Roel: Verdedigend poetste je weer veel tegenaanvallen weg, aanvallend mag/kun je nog beter worden door eerder de bal de diepte (over de zijkanten) te spelen.
Jimte: Opnieuw speelde je de beste wedstrijd tot nu toe! Met 2 assists en een doelpunt echt Top!
Sven: Passend weer goed, verdedigend mag er nog een schepje bij!
Chris: weer drie! doelpunten en je verzet steeds meer verdedigend werk.
Jasper: Je hebt weer gestreden en gevochten voor iedere bal en op de voor jou vreemde (linksvoor) plek was het  nog een beetje wennen, maar vanuit het middenveld wist je steeds weer de aanval te beginnen.
Karsten: bedankt voor je 2 korte invalbeurten en je doelpunt!
Maar het allerbelangrijkste vandaag was dat de jongens als team gestreden hebben. Ze hebben gevochten voor elkaar en met plezier en inzet 3 hele belangrijke punten binnengehaald. Want eerlijk is eerlijk, de tegenstander speelde met een man minder (6 ipv 7 spelers) dus beloofd de terugwedstrijd een zeker een lastige pot te worden.


Tot slot:
De kou had ook diverse supporters thuis gelaten, dus complimenten aan de ouders/supporters die zich door de kou niet tegen lieten houden en ze zijn bedankt door de jongens met deze mooie overwinning! Volgende week weer thuis tegen NOK dus tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten