2 maart 2013

We zijn weer los...

De eerste wedstrijd van het  nieuwe seizoen zit er weer op: Een 3-6 nederlaag tegen SDS f2. Met vandaag onze nieuwe aanwinst Dylan (tijdens de winterstop overgenomen van Scharnegoutum) ter vervanging van de gestopte Maurits.
Achter vlnr: Chris, Roel, Jimte en Jasper
Voor vlnr: Remco, Abe, Dylan en Sven. Afwezig Thijmen
Opstelling: Op goal Remco, linksachter Abe, centrumverdediger Roel, rechtsachter Jimte. Rechtsvoor Sven, spits Chris en linksvoor Jasper. Wissel Dylan.

De wedstrijd begon goed. Een kleine kans voor Chris na een mooie actie van Jasper die Sven de diepte instuurt en de voorzet bereikt Chris. Zijn schot werd goed gestopt door de keeper. Maar ook de tegenstander begint goed, maar Abe weet, ten koste van een corner een goal te voorkomen.
Kort daarna dan toch de tegengoal. Een speler van SDS kan opstomen door het midden en zijn harde schot betekent de voorsprong voor SDS F2.
Langs de kant werd het al snel duidelijk dat dit een moeilijke wedstrijd kon worden. De tegenstander was veller op de bal, schuwde de duels niet en speelde goed via de flanken, waar ze steeds de vrije spelers wisten te vinden.
LSC1890 f5 was een stuk minder fel en had moeite met het fysieke spel van SDS. Ze werden steeds meer de baas op veld. Dat resulteerde in 2 grote kansen maar gelukkig kon Remco 2 keer redden. Maar als de tegenstander met 2 man vrij voor de goal mag blijven staan dan is het natuurlijk niet moeilijk meer om te scoren. Dus snel werd het 0-2 en 0-3. Gelukkig kon F5 voor de rust nog wat terug doen zodat het nog een wedstrijd bleef. Sven schoot de voorzet van Chris beheerst in de hoek. Een aanval volgens het boekje, via de ruimte aan de zijkant. Wat mij betreft het doelpunt van de week.
de 1-3 van Sven

In de rust werd er stevig gehamerd op het ontbreken van de strijd. Een tegenstander kan wel beter zijn, maar alleen met maximale inzet en strijd om de bal maak je wel zeker een kans.
Gelukkig werd deze boodschap begrepen en gingen de jongens vol goede moed de tweede helft in. Met veel meer strijd en inzet werd de tegenstander onder druk gezet. Dit resulteerde in een enorme kans voor Chris. Helaas schoot hij op de keeper. Ook Sven kreeg nog een mooie kans maar ook deze werd gered door de keeper. Helaas liet het geluk F5 ook nog in de steek. Een niet al te hard schot van SDS werd ongelukkig van richting veranderd en liet Remco kansloos achter. 1-4 Opnieuw maakte SDS in een paar minuten maximaal gebruik van de ruimte op de zijkanten en liep het snel uit naar 1-6. De wedstrijd was gespeeld en de 3 punten waren terecht voor SDS.
Maar bewonderenswaardig was het om te zien dat de jongens van F5 na de 1-6 nu wel hun best bleven doen om nog te scoren, ze lieten hun hoofd nu niet tussen de schouders hangen maar stroopten de mouwen nog eens op. Die inzet werd beloond via een mooie goal van Roel (2-6) en ook Jimte werd voor zijn inzet beloond met een doelpunt 3-6. Hierna kreeg F5 zelfs nog kans op meer. Maar een schot van Jasper werd mooi gered door de keeper en de rebound van Chris belande opnieuw via de keeper naast.

Les van deze wedstrijd: Nu Lsc1890 F5 hoger is ingedeeld zullen de jongens elke week de mouwen moeten opstropen. Alleen met inzet en plezier kan het weer een mooi seizoen worden!
Tot slot een speciale vermelding voor Dylan, die zonder training voor het eerst samenspeelde met de boys van F5 en dat op zo'n manier deed of hij er al jaren bijhoort. We zijn weer los en we hebben er weer zin in!