8 maart 2014

Daverende seizoensopening

Chris met z'n 1e kopgoal!
Na een ontzettend zachte winter, waardoor de hele winter doorgetraind kon worden was het vandaag eindelijk zo ver: De start van de voorjaarscompetitie. En de trainingsarbeid heeft zich uitbetaald in succes! Want met een daverende zege van maar liefst 12-0 werd Workum met de staart tussen de benen het veld afgestuurd. In de najaarscompetitie had dit zelfde team nog van LSC1890 E6 gewonnen met 5-6 en was LSC1890 E6 op doelsaldo net boven hen geëindigd. Dus de teams waren vorig jaar aan elkaar gewaagd. Maar vandaag niet. Tenminste aan het eind van de rit niet, want de eerste 20 minuten van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. LSC1890 E6 speelde veel op de helft van Workum E3 en kreeg de meeste kansen. Maar op één of andere manier wilde de bal er niet in. En eerlijk is eerlijk de keeper van Workum stond een puike wedstrijd te keepen. Want er waren kansen zat voor LSC1890. En omdat ook Workum er een paar keer goed uitcounterde hadden zij ook de nodige kansen. Toch duurde het tot de 19e minuut voordat de ban gebroken werd. Jorn scoorde de bevrijdende 0-1. Kort daarna gevolgd door de 0-2 van Chris. En dat was een bijzondere. Het was namelijk zijn allereerste KOPdoelpunt in een officiële wedstrijd. Chapeau Chris!

De boys gingen aan de limonade met een kleine 0-2 voorsprong. maar het had ook 2-5 of 3-6 kunnen staan. In de rust werd nog even op het overspelen gehamerd. Want te vaak kozen de aanvallers in een overtal situatie om zelf te schieten. Bij een goede en bovenal grote keeper is de kans op succes dan vele malen groter als de bal opzij gespeeld was. Met de gebruikelijke keeperswissel, Remco voor Tygo, begonnen de jongens dus hoopvol aan de tweede helft. En die tweede helft viel alles op z'n plaats! De ene goal nog mooier dan de ander en bijna allemaal dankzij een goede assist. 0-3 van Ivo, na een strakke voorzet van Thylo, 0-4 van Chris, eerst de steekbal van Chris die werd doorzien maar de afvallende bal was opnieuw van Chris en die haalde medogenloos uit! Ook de 0-5 was van Chris, gevolgd door de 0-6 van Jorn, opnieuw na een assist van Thylo.
Ook Sjors maakte nog een kopgoal 0-7 uit een strakke corner van opnieuw Thylo. Chris gaf nog een asssit aan Jorn en dat betekende 0-8. Roel stelde Chris in staat om te scoren 0-9 en wie anders dan Thylo gaf Jorn een niet te missen kans: 0-10. Ivo zorgde voor de elfde; 0-11.
Het was heerlijk om te zien dat de vele positiespelletjes op de training zo goed op het veld werden uitgevoerd. Iedereen speelde ongelofelijk goed in vanuit de eigen positie. En het samenspel was werkelijk prachtig om te zien. Ook de inzet (diverse spelers liepen met de tong op de schoenen) was beter dan ooit, want zelfs met een grote voorsprong bleven ze geconcentreerd aanvallen, maar ook verdedigen. met elkaar en voor elkaar!
Speciaal voor Roel!
Was 0-11 dan de eindstand? Nee. Waar Roel een hele groot deel van de 2e helft te veel probeerde om zelf te scoren, waarbij hij soms 2 of 3 man wilde passeren, lukte het hem uiteindelijk toch nog 0-12. Net daarvoor was hij gewisseld omdat hij de acties te veel doorvoerde en daarmee te veel balverlies leed. Terug in het veld kreeg hij de bal en nadat hij eerst keek of er afspeelmogelijkheden waren besloot hij (omdat hij helemaal alleen was) het toch zelf te doen. En dat was dit keer dat wel de juiste keuze Roel! En dus had ie toch nog zijn doelpuntje mee gepikt. Maar Roel voor jou de les van de week:  Voetbal is een teamsport en het maakt niet uit wie de goal maakt, zolang je team maar scoort!

Vermeldenswaardig is ook zeker de prestatie van Sjors. Voor het eerst in het hart van de verdediging en dan zo'n puike wedstrijd spelen. Alsof hij er al jaren stond. De tactische vondst van Anton pakte nl. ontzettend goed uit. Corrigerend, maar ook pressie naar voren en prima leiding gevend aan de andere verdedigers. Echt ongelofelijk knap hoe hij deze wedstrijd gespeeld heeft.

En natuurlijk moeten we de keepers Tygo en Remco niet vergeten. Gezamenlijk behaalden zij een Clean Sheet. Nul doelpunten tegen. Al met al dus een prima start van de competitie en als Abe, Chris, Ivo, Jorn, Roel, Remco, Sjors, Thylo en Tygo deze progressie weten door te zetten, nou dan kon het wel weer eens een heel mooi seizoen worden.

1 opmerking:

1. heyy Johan!! Zoals altijd beeldend geschreven want ik kan de wedstrijd weer voor me zien. I LOVE IT !!! Het was genieten aan de kant , in het zonnetje met een bakje koffie, en dan onze jongens zo'n wedstrijd te zien spelen. De overwinning was ook dik verdiend voor de spelers maar ook de coaches en de trainer. Fijn weekend allemaal ! PS ik heb het stuk voorgelezen aan Thylo en ik kreeg commentaar..."mama er wordt niet over mijn 2 doelpunten, die mooie stiffie , van mij geschreven" !! sorry Johan maar hij heeft wel gelijk..maar t was wel gewoon een prachtige wedstrijd !!