16 maart 2014

Soms zit het mee en soms zit het tegen

Na de spetterende overwinning van vorige week stond deze vroege zaterdagochtend er al gelijk een topper op het programma. LSC1890 E6 ontving in een winderig Sneek de gasten van de Walde E1.
Het werd een wedstrijd met 2 gezichten die door de meest gelukkige (De walde E1) werd gewonnen met 5-6. Maar wat was het een hectische knotsgekke en super spannende match.

Helaas zonder de geblesseerde Thylo, maar gelukkig waren de andere 8 spelers wel fit. Met Remco op de goal en de achterhoede van links naar rechts: Abe, Sjors en Roel en de voorhoede werd gevormd door Tygo, Ivo en Chris. Jorn begon de wedstrijd als wissel.

Er stond een stevige wind die over de lengte van het veld blies.
De Walde had lekker de wind mee en LSC1890 had moeite om tegen de wind in bij de goal van de tegenstander te komen. Te vaak werd de medespeler door de lucht aangespeeld, waardoor de wind vrij spel op de bal kreeg en het dus voor de aanvallers moeilijk voetballen bleek. Wel mooi was het te zien dat Remco vanuit de goal vaak voor de opbouw over de grond koos. Meestal via Sjors die ook begreep dat je tegen de wind in over de grond moet opbouwen. Opnieuw speelde Sjors alsof hij al jaren op die positie speelt. De rest probeerde te vaak door de lucht of lopend met de bal de moeilijke oplossing. Ook in de afwerking waren ze slordig. Met een dergelijke storm tegen is het niet slim om van grote afstand te schieten. Toch probeerde E6 steeds weer opnieuw het afstandsschot. Door de tegenwind ging vervolgens alle snelheid uit de bal, waardoor de overigens sterk keepende keeper van De Walde steeds eenvoudig redding kon brengen.

Zoals gezegd zat het geluk LSC E6 niet mee. Een mooi afstandsschot over de grond (dus weinig last van de wind!) van Tygo werd afgekeurd, omdat Jorn zijn lichaam beschermde waardoor de bal via zijn handen voor de voeten van Tygo belande. Een scheidsrechter kan daar voor fluiten, maar vaak zie je ook dat de scheids, omdat het geen bewuste handsbal was, gewoon laat door spelen. Jammer genoeg voor LSC1890 besloot deze scheids er wel voor te fluiten en dus geen goal. Nog meer ongeluk toen Abe in een ongelukkige botsing zich verstapte en zijn enkel blesseerde. Het zag er een tijd naar uit dat Abe geblesseerd moest afhakken en E6 zonder wissels zou komen te zitten. Kort daarna lag de bal in het andere net. 0-1. Direct gevolgd door een persoonlijk drama voor Ivo, hij kreeg de bal maar niet onder controle en tot ieders ontzetting (en het meeste nog bij Ivo zelf) rolde de bal heel langzaam, buiten bereik van Remco in  het eigen doel (0-2). Op het moment dat Abe weer verder kon spelen raakte Tygo geblesseerd en ook Remco kreeg nog een trap tegen zijn knie, waar nog maar eens bleek dat het gewoon niet meezat. Soms heb je van die dagen en vandaag was dat er dus zeer zeker één. De rust werd bereikt met een 0-3 achterstand na een werkelijk schitterend schot had De Walde namelijk nog een keer gescoord.

In de rust de gebruikelijke keepersruil Tygo voor Remco en de boodschap dat alles nog mogelijk was. Immers nu zou E6 de wind mee krijgen. Het spelbeeld veranderde inderdaad. Het spel speelde zich nou volledig op de helft van De Walde af. Maar ook nu bleek De Walde net als E6 in de 1e helft, niet in staat om onder de druk uit te komen. Eindelijk mocht Remco nu ook eens voorin laten zien dat hij zo graag in de voorhoede speelt. Eerst verschalkte hij zijn directe tegenstander met een echte panna en ook kapte hij dezelfde tegenstander met een mooie sleep beweging op de achterlijn uit en met een mooie curvebal gedragen door de wind viel de bal via de 2e paal binnen 1-3. De supporters moedigden de jongens nog harder dan normaal aan en het besef dat er wat te halen viel was bij een aantal jongens duidelijk te merken. Bij een paar misschien wel te veel. De wens om zelf het verschil te maken was groter dan de wens om het gezamenlijk te doen. Één van die foutjes werd direct afgestraft en betekende snel 1-4. Werd er in de eerste helft veel van afstand geschoten, de 2e helft werd er veel te veel en te lang met de bal gedribbeld. Die paar keer dat er wel geschoten werd, liet het geluk E6 opnieuw in de steek. Een bal op de lat en net naast of een knappe redding van de keeper. En ook nu was de scheidsrechter ongelukkig in zijn beslissing. Een verdediger van De Walde weerde zijn gezicht met zijn handen af, maar waar de scheids in de eerste helft wel voor hands floot, deed hij dat nu niet. Dat had een penalty kunnen zijn, maar het werd een corner. Soms zit het mee en vandaag zat het tegen....
De bal wilde er dus maar niet in, totdat Chris wel een keer het geluk mee kreeg en de bal knullig onder de keeper door rolde. 2-4. Toen Jorn ook nog de 3-4 maakte ontspon zich een boeiende slotfase. Met 4 aanvallers, Remco, Chris, Ivo en Jorn voorin en Sjors en Roel 1 op 1 achterin speelde E6 alles of niets. Het werd niets... want pas uit de 2e uitval wist De Walde opnieuw te scoren. 3-5. Of toch nog. Ivo wist namelijk nu het goede doel te vinden, maar zijn 4-5 was te laat om nog een puntje binnen te halen.

Al met al een heerlijke pot voetbal, die eigenlijk een gelijkspel verdiende. Met een gelukkige winnaar. Alhoewel gelukkig, misschien ook wel de slimste.... door te veel foute keuzes bij E6 werd het ongeluk ook enigszins afgeroepen. Misschien wel beginnende met de keuze van de coaches om tegen de wind in te beginnen....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten