13 april 2014

Solide overwinning brengt koppositie voor lsc1890E6

Wetende dat E6 vaak (te) makkelijk aan de wedstrijd begint en ook graag de tegenstander mag onderschatten, was de boodschap aan de boys simpel. "Vanaf het begin er direct op batsen!" Immers ook al was de eerste wedstrijd tegen Workum E3 in een 12-0 overwinning geëindigd, het had tot de 20e minuut geduurd voor de eerste goal viel. Met andere woorden de 12-0 was ernstig geflatteerd en geen garantie op nieuw succes.

Scherp aan de wedstrijd beginnen lukt alleen als je ook een serieuze, geconcentreerde warming up doet, dus veel aandacht voor de jongens die hier nog weleens de kantjes er vanaf willen lopen. Helaas vandaag geen Abe die de hele week in de lappenmand zat dus met 8 en slechts één wissel. Tygo op de goal, Roel, Sjors en Remco in de verdediging en Thylo, Ivo en Chris in de aanval. Jorn was de eerste wissel.
Beterschap Abe!

Eerlijk is eerlijk, de concentratie was een stuk beter als de eerdere wedstrijden. Wel was het opvallend dat het tempo in de wedstrijd laag bleef. Iets te traag, waardoor er niet zo veel voor de goals gebeurde. Een paar kansjes over en weer, maar beide teams werden nooit echt gevaarlijk. Roel stond beter als ooit goed in de organisatie, Sjors dirigeert als een echte kapitein zijn achterhoede en Remco bouwde rustig maar geconcentreerd op. Voorin kregen Ivo, Chris, Thylo en Jorn kleine kansen, maar doordat het tempo wat te laag lag, was Workum steeds in staat om te corrigeren. Opnieuw duurde het dus lang voordat de eerste goal viel. In de 17e minuut een mooie corner van Thylo, die draaide over iedereen heen behalve bij Remco die bij de tweede paal de bal beheerst inkopte. Voor de derde keer dit seizoen een speler die zijn eerste kopgoal maakte! 1-0.
Kort daarna kreeg E6 een enorme kans om direct afstand te nemen. Maar Chris besloot zelf in de kort hoek te schieten, die bleek helaas te klein. Op de vraag waarom hij de volledig vrijstaande  Ivo en Jorn niet aanspeelde antwoordde Chris nuchter: mijn vader zei: "Schieten". Zal prettig te horen zijn voor je Anton dat hij zo goed naar je luistert!

Gelukkig voor E6 riep Anton kort daarna weer "Schieten"! toen Chris in een mooie schietpositie stond! En opnieuw luisterde Chris. En de bal vloog van grote afstand in de verre hoek 2-0. Met die stand werd de rust bereikt, al ging daar een kolderieke situatie aan vooraf. De spelers van E6 stonden aan de grond genageld bij een hard schot van één van de spelers van Workum. Onhoudbaar voor Tygo spatte de bal tegen de paal en stuiterde over de lijn naar de andere paal en zo weer terug het veld in.

Dit keer geen donderspeech, maar wel de nadruk op de concentratie en snelheid van het spel. Tygo wilde graag blijven keepen en Remco wilde graag blijven voetballen, dus dit keer geen keeperswissel. De tweede helft was koud begonnen en Thylo scoorde al een prachtige goal. Een passje van Chris binnendoor bereikte Thylo, zijn schot werd geblokt maar de rebound was een schitterende boogbal in de verre hoek. Onhoudbaar voor de keeper en dus 3-0. Ook al bleef het tempo wat aan de lage kant. Het voetbal werd wel beter. Een voorbeeld: Thylo werd mooi de diepte ingestuurd door Roel, gaf knap voor op Chris die kapte zijn tegenstander uit en legde breed op Sjors. Sjors schoof de bal beheerst de hoek in en daar was het als 4-0.
Ook de 5-0 was weer een mooie uitgespeelde aanval: Opnieuw begon het met Roel, hij speelde Remco aan en Remco, die eindelijk eens op voorin mocht spelen,  flitste met een mooie actie zijn tegenstander voorbij, zette mooi voor en Sjors bedankte Chris voor zijn vorige assist en bediende nu zelf Chris. Chris twijfelde niet en scoorde 5-0.
Remco....
De jongens kregen nu echt de smaak te pakken en de kansen bleven komen. Jorn omspeelde nog een keer de keeper maar werd volledig verrast door de teruggekomen verdediger, dus helaas geen goal voor Jorn dit keer. Maar de mooiste aanval van de wedstrijd leverde helaas geen goal op. Thylo speelde Ivo aan die legde direct breed op Roel, Roel stuurde Remco de diepte in en Remco gaf een mooie voorzet op Chris, jammer genoeg dit keer geen goal.
Ook de volgende aanval liep over meerdere schijven, Ivo op Thylo, die weer op Jorn, die gaf een mooie voorzet op Remco, maar hij raakte de bal verkeerd en in plaats van in de lege goal verdween de bal net naast. Volgens Remco kwam dat door een stuitje....
De volgende aanval begon opnieuw bij Roel, die opnieuw Remco over rechts wist te vinden en zijn puike voorzet werd eerst nog gemist door Jorn, maar niet door Chris. 6-0. Erg druk kreeg Tygo het niet en die keer dat hij in het spel betrokken werd was het meestal een terug speelbal. Totdat de bal, na slordig verdedigen opeens in het net lag. Volledig vrij kon een aanvaller van dichtbij inschieten. Tegen zulke ballen is elke keeper kansloos en jammer genoeg voor Tygo dit keer geen clean sheet.
Het werd ook nog 7-1 door opnieuw Chris. Die door Sjors met werkelijk een briljante steekpass, tussen 2 tegenstanders door Chris in één keer voor de keeper zette.

Door deze 3 punten stijgt LSC1890 E6 naar de koppositie. Wel met minimaal één wedstrijd meer dan de achtervolgers De Walde en Bolsward, maar voorlopig dus bovenaan! Volgende week treffen zij elkaar voor het eerst in deze competitie voor hun eerste onderlinge duel. Dat betekent dat Lsc E6 deelname aan de kampioensrace nog welleens volledig in eigen hand kan houden. Hieronder de stand na dit weekend.

Stand E-Pupillen (voorjaar) E6
PlElftalGWGLVPDPVDPTPM
1LSC 1890 E65311103812-
2Walde De E1430191911-
3Bolsward E532107156-
4Workum E341033526-
5SJO Oudega/HJSC E2G40040527-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten