5 april 2014

Wedstrijd met 2 gezichten

Nu lijkt die Anton Bakker best wel aardig, maar man, man, man, als ie boos is, berg je dan maar. Een niet eerder vertoonde donderspeech zette de boys in de rust van LSC1890 E6 op scherp. De 1-1 ruststand werd na de daverende peptalk een keiharde overwinning van maar liefst 10-1.

De wedstrijd: Vlak voor de wedstrijd nog even lichte paniek. Tygo raakte tijdens het inschieten van Remco geblesseerd en kon door liesklachten niet voetballen. Maar gelukkig werd er nog snel het keepersshirt en de -broek gewisseld en kon Tygo wel keepen. En dus moest Remco toch voetballen. Achterin van links naar rechts: Roel, Sjors en Abe. Voorin Chris, Ivo en Thylo. Remco en Jorn begonnen als wissel.

Na de oefenwedstrijd tegen Lsc1890 E7 en het minitoernooitje van afgelopen dinsdagavond was de angst voor onderschatting bij de coaches groot. Immers de tegenstander stond onderaan met 0 punten en de boys denken dan gelijk "och dat wordt een makkie." De boodschap was in ieder geval helder. Als we willen winnen dan zullen we net zo fel en geconcentreerd moeten spelen als tijdens wedstrijd 2 en 3 van afgelopen dinsdag. Maar als we net zo slap beginnen als dinsdag tegen E7 dan zullen we deze pot niet gaan winnen.

Helaas was de boodschap duidelijk, maar zijn de jongens inmiddels zo eigenwijs dat ze zelf wel denken te kunnen bepalen hoe ze de wedstrijd gaan beginnen. Misschien waren de jongens (of hun beginnende hormonen) ook wel wat onder de indruk van 2 mooie meiden die bij Oudega/HJSC E2 meespeelden. In ieder geval waren de duels te slap en werd er veel te traag gespeeld in de omschakeling (balverlies). Oudega speelde iets meer op de helft van LSC en kreeg dus ook een paar kansjes. Gelukkig was Tygo fit genoeg en hield hij knap de nul. Maar LSC E6 kreeg ook haar kansjes, maar ook hier net niet fel genoeg. Dus bleef het lang 0-0.

Tot de 11e minuut. Na een mooie combinatie via Jorn en Ivo maakte Chris de 1-0. Hierna sloeg de gemakzucht nog meer toe. HJSC/Oudega E2 werd onder aanvoering van de 2 vrouwelijk buitenspelers steeds sterker. Met prachtige bewegingen en mooie acties werden deze 2 meiden een paar keer gevaarlijk. Gelukkig was Tygo nog niet onder de indruk van al dat vrouwelijk schoon en hield hij LSC1890 E6 in de wedstrijd. En eerlijk is eerlijk de meiden hadden ook het geluk niet echt mee. Één schot net naast en ook nog een keer tegen de paal. Tot de 16e minuut, want toen zat het Remco even niet mee. Een strakke pass van Sjors wilde Remco in een keer door tikken terug op Tygo. Tygo had hier niet op gerekend en tot grote ontsteltenis van alle spelers en fans van E6 en natuurlijk het meest nog van Remco belandde de bal in de eigen goal. 1-1.
Ook ondergetekende dacht nog even een duit in het zakje te moeten doen om op een zeer ongelukkig gekozen moment te wisselen. Op het moment dat HJSC/Oudega met 2 tegen 2 optrokken haalde ik Sjors eruit en kwam de tegenstander 2 tegen één te staan. Gelukkig werd de kans om zeep geholpen anders was de stemming in huize Tadema dit weekend natuurlijk ver beneden het vriespunt beland.
Gelukkig bleef het daarbij en Remco, de complimenten hoe je dit keer na een teleurstelling de knop direct omgezet hebt. Sterker nog binnen een minuut had je het lef om opnieuw te kiezen voor een terugspeelbal. Chapeau!

Tijdens de rust kwam dus het stoom bij Anton uit de oren en werd de koude limonada bijna vervangen door hete thee. De tweede helft dus een heel ander LSC1890. De jongens waren echt even wakker geschud en liepen snel uit naar een 4-1 voorsprong. Eerst zette Thylo met een knappe pass Chris voor de goal die met een geniepig puntertje zorgde voor de 2-1. Vervolgens was het de beurt aan Ivo die de bal via Chris en een werkelijk subliem steekpassje van Sjors 3-1 scoorde. Vervolgens veroverde Chris in een fel duel (zo kan het dus ook Chris!) de bal en gaf hem aan Iv, die de bal de diepte in speelde op de volledig vrijstaande Jorn. Jorn nam alle tijd en koos rustig de verre hoek en liet dus de keeper kansloos. 4-1. Zo simpel kan voetbal dus zijn.

Thylo liet nog een keer zijn traptechniek zien maar zijn prachtige boogbal spatte uiteen op de lat. Jorn had er nu ook zin en prikte de corner van Thylo mooi in de goal. 5-1. Tygo voorkwam dat de tegenstander terug in de wedstrijd kon komen door 2 fraaie reddingen.
Abe had het ook weer naar zijn zin en op de vraag: Abe kom je even wisselen antwoordde hij gevat Nee???
Ondertussen hield de doelpuntenregen nog even aan. Thylo scoorde de 6-1, waarna hij een prachtige diepe bal op Remco gaf. Remco speelde met een handige actie zijn tegenstander uit en koos niet voor de korte hoek, maar legde de bal rustig terug op de mee opgekomen Sjors: 7-1. Opnieuw hoe simpel kan voetbal zijn. Jorn scoorde zijn derde: 8-1. Alweer ging aan de volgende treffer er prima samenspel aan vooraf. Een mooi driehoekje tussen Chris, Jorn en Thylo na combinatie tussen Chris en Jorn (1-2-tje) was de aanleiding voor een droge knal van Thylo 9-1. Thylo zorgde vervolgens ook, met zijn derde voor de dubbele cijfers 10-1. Een verdiende overwinning en 3 punten en als bonus een goed doelsaldo was dus het resultaat.

Toch blijft de vraag aan jullie voetbalouders, waarom kunnen de boys niet eens vanaf de eerste minuut direct "Er boven op kletsen" en beginnen ze zo vaak (te) slap aan de wedstrijd.

En nee, voetbalmoeders, het kan niet liggen aan het vroeg tijdstip, of ze zijn nog niet wakker. Want afgelopen dinsdag was het hetzelfde laken en pak en die wedstrijd begon om 19.00 uur in de avond. Ik wil dit verslag eindigen met een quote van de koning van de cliche's: Johan Cruijff: "Voetbal is simpel, maar simpel voetballen is het moeilijkste wat er is".

En Anton misschien een idee om de volgende keer te beginnen met de donderspeech?

4 opmerkingen:

1. Overigens een groot compliment aan onze verdedigers: Sjors die zich centraal goed ontwikkeld en sturing geeft aan zijn teamgenoten. Abe, onze stofzuiger en de man met de meeste longinhoud, Remco, goed overzicht en de steekpass en Roel verdedigend zijn taken prima uitgevoerd en ook nog eens een hard schot op de paal. Chapeau mannen, de voorhoede kan niet zonder jullie. Volgende week vanaf de 1e helft vol aan de bak i.p.v. vanaf de 2e helft, akkoord? Groeten Anton

BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer genoten johan!!! Onze jongens groeien en bloeien !! Groetjes Debbie

3. Mooi verslag, vindt alleen dat een coach zich wel wat meer kan gedragen langs de lijn, inplaats van te roepen om GEEN RESPECT te hebben voor de tegenstander. Het gaat hier wel om jeugd voetbal. Denk dat dit LSC onwaardig is. Groet Sjoerd

4. Hi Sjoerd,
    Zie nu pas je reactie, dank voor je compliment. Wel een vraagje, ik begrijp niet helemaal wat je met je opmerking bedoeld van geen respect.
    Ben het nl. helemaal met je eens dat juist in het jeugd voetbal als coaches aan de jongens en meisjes het respect voor de tegenstander moet bij brengen. Als ik iets gezegd heb waar dat niet uit blijkt dan hoor ik het graag nog van je.