19 mei 2014

Het zit erop!

Het zit er op! De laatste wedstrijd van het seizoen was een feestje. De boys versloegen HJSC/Oudega na een sprankelend begin en een geconcentreerd vervolg met 2-10 (rust 1-5) en daarmee is de competitie voor LSC1890 tot een einde gekomen. LSC1890 eindigt hoe dan ook op de tweede plaats.

5SJO Oudega/HJSC E2G701611243-
Volgende week is er geen competitie voor E6. Dus eindigen ze met 16 punten en een positief doelsaldo van 31. Als Bolsward wint eindigen ze met 19 punten als kampioen en eindigt De Walde met 15 punten op de derde plaats. Het doelsaldo is dan niet van toepassing. Bij een gelijkspel tussen De Walde en Bolsward eindigt Bolsward op 17 punten en is dan ook kampioen. De Walde eindigt dan net als LSC E6 op 16 punten maar door het doelsaldo van +12 blijft LSC dan boven de Walde. Bij het laatste scenario (winst de Walde en verlies van Bolsward eindigt De Walde met 18 punten bovenaan en wordt Bolsward 3e met evenveel punten als LSC1890 (16) maar met een slechter doelsaldo. Nu +18, maar als ze verliezen kan dit alleen maar lager worden.

Terug naar de wedstrijd: gedurende het jaar krijgen de coaches dikwijls het verzoek van spelers om eens op een andere positie te mogen spelen. Meestal gaat dat om de verdedigers die ook eens voorin willen spelen, omdat ze dan ook zouden kunnen scoren. Voor de wedstrijd hadden we ze beloofd dat wij als daar vandaag zeker rekening mee wilden houden. Zo begonnen we dit keer eens met Roel op de goal en voor het eerst speelden zowel Tygo als Remco gelijktijdig in het veld. Verder nog geen extra omzettingen dat zouden we gedurende de wedstrijd doen. Dus met Roel op de goal, Abe op rechtsachter en Tygo op links achter. Voorin met Jorn op rechts, Ivo in de spits en Thylo op linksvoor. Wissels dit keer Remco en Chris.
De jongens hadden er zin in want binnen 2 minuten stond het al 0-2, beide doelpunten door (verdediger!) Sjors. Bij de eerst goal vergaten de aanvallers namelijk te scoren. Ivo op de paal, Jorn op de keeper maar Sjors in de goal. de 0-2 kwam na een mooie voorzet van Thylo.
Kans na kans volgde, waar de kans van Ivo de mooiste was: met een spectaculaire omhaal raakte hij opnieuw het aluminium, maar dit keer boven op de lat.
De 0-3 was opnieuw van een verdediger: Thylo zag bij een corner, Tygo op ruim 20 meter van de goal vrij staan en legde de bal precies op maat voor de voeten van Tygo. Die haalde in één keer verwoestend uit en zijn schot liet het net bollen. En de verdedigers gingen nog even door, want ook verdediger Remco liet een doelpunt noteren. 's Ochtends vroeg had ie z'n moeder -als ze tenminste kwam kijken- een doelpunt beloofd. Die belofte kwam hij na. Na een mooi balletje opzij van Sjors krulde hij de bal in de kruising. 0-4.
Via een snelle counter door het midden wist de tegenstander ook nog een keer te scoren 1-4 en was Ivo de eerste aanvaller die vandaag scoorde 1-5 en daarmee was de rust bereikt. Opvallend dat de jongens die ook eens voorin wilden spelen. Sjors, Remco en Tygo 4 van de 5 doelpunten maakten, terwijl ze als verdediger stonden opgesteld! En daarmee bewezen ze onbedoeld wat de coaches hen al zo vaak vertellen. Bij balbezit helpen de verdedigers de aanvallers. En vandaag lukte dat beter dan ooit.

In de rust de beloofde omzettingen, Jorn nu op de goal en Roel in het veld. Na de rust kreeg LSC direct weer wat kansjes, maar duurde het even voordat er weer gescoord werd. Chris met de 1-6 en Ivo scoorde de 1-7. Sjors met z'n derde van de wedstrijd betekende 1-8. Thygo maakte de 1-9 na een assist van remco, waarna de tegenstander nog eens scoorde. Omdat de aanvallers even vergaten dat bij balverlies zij de verdedigers horen te helpen kwam Jorn tegen over een overmacht te staan. Tot 2 keer toe wist hij te redden, maar bij de derde keer was het toch raak.
Het slotakkoord was voor Chris en daarmee haalde E6 voor de derde keer de dubbele cijfers. 2-10. En eindigt daarmee dus op de 2e plaats.

Het was een mooi seizoen, met ups en downs, maar al met al kunnen we met trots terugkijken. Alle spelers bedankt, alle ouders bedankt voor het volgen van deze verslagen en bedankt voor de positieve reacties en natuurlijk ook bedankt voor de support aan de lijn, het wassen van de shirts, het brengen van de jongens etc etc. Speciale dank voor de medecoaches Anton en Kees en natuurlijk voor de trainer Jelmar!

In mijn vorige speler heb ik speler voor speler behandeld, dat doe ik hier niet nog een keer, maar wil ik nog even stil staan bij de saamhorigheid en het teambelang. Ik ben er trots op dat ik onderdeel heb kunnen uitmaken van een groep spelers en ouders waar we met z'n allen zoveel plezier aan beleven.

En Abe, moest je het vorige week nog doen met een foto van je beroemde naamgenoot. Ik wilde je deze recente foto niet achterhouden: