11 mei 2014

Sportieve revanche

Afgelopen zaterdag de lang verwachte wedstrijd tegen sc Bolsward E5. En ik kan dit keer heel erg kort zijn; wat een wedstrijd, wat een teamspirit, wat een prestatie en bovenal: wat was het spannend!

Lsc1890 e6 won volledig verdiend met 2-1 tegen de koploper en gedoodverfde titelkandidaat.

Vanwege het ontbreken van Roel, was dit de beginopstelling: Remco in de goal, Abe rechtsachter, Sjors centrale verdediger en Tygo linksachter. Voorin Chris op rechts, Ivo in de spits en Thylo op links. Jorn begon dit keer als wissel.

De jongens speelden een sublieme wedstrijd, goede opbouw van achter uit, strakke passes in de voeten, veldbezetting beter als ooit en wat vooral opviel was dat de omschakeling van balverlies naar verdedigen beter als de voorgaande wedstrijden werd uitgevoerd. De complimenten jongens! Chris scoorde de 1 -0 -na een prachtige dieptepass van Ivo- en dat leverde een 1-0 ruststand op. Deze stand bleef heel erg lang op het scorebord, maar tegen het eind van de tweede helft drong Bolsward steeds meer aan. Dit resulteerde ook in de gelijkmaker. Maar wat een ontlading bij het team, de leiding en natuurlijk de supporters toen in de laatste minuut Chris na opnieuw een dieptepass en een mooi doortikkertje van Remco scoorde Chris de meer dan verdiende winnende goal.

Tygo speelde de eerste helft denk ik als voetballer zijn beste wedstrijd tot nu toe. Prima in de positie, het spel goed breed houdend en op de juiste momenten mee naar voren. En verdedigend steeds op het goede moment druk gezet. Als keeper speelde je de tweede helft super. En een rustige opbouw van achteruit gaat echt steeds beter. Top gevoetbald en gekeept!

Abe vocht weer als een terriër om elke bal, nooit opgeven en als zijn tegenstander hem dan voorbij ging, dan stond Abe in een mum van tijd weer voor hem. Gek werd zijn tegenstander ervan. In in de opbouw gaat Abe met de wedstrijd beter spelen. Niet meer alleen drijven met de bal aan de voet, maar ook omhoog kijkend of in de diepte misschien een medespeler vrijstaat! Super!

Sjors is inmiddels de echte leider in het veld. Hij stuurt z'n mede verdedigers aan en coacht de voorhoede spelers. Ook het druk naar voren zetten is echt één van de wapens van E6 geworden. Vooral dankzij Sjors. Deze wedstrijd was ie weer steeds op de goede plek op het juiste moment. Door op tijd in te stappen of juist anticiperend op de aanvallers van de tegenpartij, haalde hij vele malen vroegtijdig de angel uit de tegenaanval. En door steeds goed in te schuiven had E6 voorin vaak net de ene speler meer die het verschil kon maken.

Remco keepte de eerste helft foutloos, en behaalde hierdoor opnieuw een clean sheet! Met name de rust aan de bal valt op, steeds kijkend of één van verdedigers aanspeelbaar was of als de ruimte juist voorin lag, snel en zuiver uittrappend. Ook dat is een cruciaal onderdeel van het positiespel van E6. Verdedigend (bij balverlies) blijft het persoonlijke duel een moeilijk onderdeel voor Remco, hier mag wel wat meer pit in. Maar in balbezit speelde je top. Soms kaatsend en strooiend met mooie passjes voelde je je voorin veel beter thuis.

Thylo speelde de eerste helft voorin en hield het spel goed breed. Ook in de passing was Thylo weer vanouds. En zijn verwoestende schot kwam er vandaag iets minder uit, maar met name de tweede helft speelde je op een voor jou ongewone positie een berepartij. Stevige duels en harde tackels op de bal, je inzet was vandaag vermeldingswaardig. Een hele wedstrijd zowel qua concentratie als conditioneel blijft voor jou een verbeterpunt. Maar qua sportiviteit was je opnieuw een voorbeeld voor allen!

Chris speelde verdedigend ook zijn beste wedstrijd. Bij balverlies niet gelijk de kop laten hangen maar proberen de bal weer terug te verdedigen dat deed je vandaag top. Natuurlijk wist je ook weer te scoren en liet je je dit keer ook goed terugzakken om je verdedigers mee te helpen. Op het juist moment afspelen blijft voor jou lastig. Als een medespeler er beter voor staat ga je nog te vaak voor eigen succes. Maar eerlijk is eerlijk dat wordt steeds beter.

Jorn zijn positiespel en overzicht blijft zijn sterkste punt, het spel goed breed houdend en ook al vandaag geen goal voor jou, je hebt een goed oog voor de juiste keuze, zelf schieten of overspelen. Doordat je vaak tegen grote stevige of juist snelle verdedigers staat weet je juist met jou voetbalslimheid goed uit het duel te blijven. Verdedigend (in de omschakeling bij balverlies) kan je je felheid in het duel en het terugverdedigen nog voldoende ontwikkelen.

Ivo speelde weer een prima wedstrijd, met mooie individuele acties, goede drive naar voren en en met machtige steekpassjes de bal goed verdelen naar links en rechts gaat er veel dynamiek uit van het spel van Ivo. Helaas voor jou spelen we niet met een spelverdeler, maar slechts met 2 linies, waardoor jou spelverdelende kwaliteiten onvoldoende tot zijn recht komen.Voor een spits mis je een beetje de echte drang om te scoren, waardoor je soms de actie te ver door voert waarbij schieten op goal ook een optie is.

Al met al dus een prima teamprestatie, waar iedereen supertrots op mag zijn. Gevochten vanaf de eerste tot de laatste minuut, geconcentreerd en gemotiveerd en ook het publiek was Fantastisch!
Ook wil ik even stil staan bij de scheidsrechter Theo Boorsma, vanwege het verwachte sentiment rondom deze wedstrijd hadden we gevraagd om een ervaren scheidsrechter. Speciale dank voor Theo die natuurlijk al heel veel doet voor de club en die nu ook weer vroeg op moest om voor dag en dauw onze wedstrijd te fluiten. En dat daad ie voortreffelijk. Streng, rechtvaardig en vooral fair, waardoor het sentiment nooit een kans kreeg om toe te slaan. Top gefloten Theo!

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen. En Jorn je had gelijk. Er is nog een (ook al is ie erg klein) kans om kampioen te worden. Dan moet E6 volgende week winnen van Oudega/HJSC en moet Workum winnen van Bolsward. En op de laatste speeldag (als E6 dan zelf vrij is, ontmoeten De Walde en Bolsward elkaar. Als zij dan gelijk spelen dan wordt LSC 1890 E6 alsnog kampioen. Maar Jorn, ik acht die kans net zo groot als de kans dat Oranje dit jaar Wereldkampioen wordt......