24 maart 2012

3e Overwinning op rij

Onder de prachtige voorjaarszon werd de 3e overwinning op rij een feit! Dit keer tegen de jongens en meisjes van JV Bolsward F9. In het begin werd al snel duidelijk dat dit hun 1e wedstrijd was. Wat onwennig begonnen ze met de aftrap en LSC liet zien dat het langzamerhand een geoliede machine begint te worden.

Gelijk in de tweede minuut stoomde Roel op naar voren en zijn voorzet werd ingeschoten door Chris. Maar de tegenstander toonde direct daarna aan dat niet iedereen in de voorhoede kan spelen. Met een lange solorun naar keeper Remco werd het offensieve spel afgestraft. (1-1). Gelukkig werd al snel weer de draad opgepakt en ging Sam de verdediging organiseren. De snelle spits van Bolsward werd een paar keer goed uitgeschakeld zodat de aandacht weer naar voren ging.
Opnieuw maakte Chris een doelpunt: 2-1 en nadat de keeper de bal los liet was Chris er als de kippen bij om ook de 3-1 op het bord te zetten. De tegenstander was een beetje de weg kwijt en kans naar kans werd er gecreëerd. Jammer genoeg was vandaag het samenspel niet zo sterk als de vorige 2 wedstrijden en te vaak gingen de spelers voor eigen succes. Kansen genoeg, voor Jimte, schot gesmoord, Abe net naast, Roel ook naast, Jasper (prima redding van de keeper), Thijmen, (weer die keeper), Chris naast, Jasper nog een keer voorlangs en opnieuw Jimte goed geblokt. Als een teamgenoot er veel beter en vrij voor stond belandde de ene kans na de andere kans naast, over, op de paal of kon de keeper redden. Met iets meer overspelen had de wedstrijd snel beslist kunnen worden.
Gelukkig was er Sam die de verdediging op sleeptouw nam en de snelle spits van Bolsward een tijd lang onschadelijk maakte. Er werd een tijd lang niet meer gescoord. Tot dat...

Een gat in de lucht!
Vlak voor rust was daar eindelijk het moment waar Jimte al zo lang op zat te wachten. Zijn eerste doelpunt bij de F-pupillen! Gelijk de mooiste goal van de wedstrijd, hoog in de kruising de keeper kansloos. Moeder Sabine sprong nog hoger de lucht in dan Jimte zelf (4-1). Duidelijk te zien dat er een last van de schouders van de hele familie Speelman viel. Vervolgens maakte Bolsward in de laatste minuut voor rust de 4-2.

In de rust veel nadruk op het samenspelen en de verdediging van de grote snelle spits van Bolsward. Natuurlijk begon de tweede helft met de gebruikelijke keeperswissel, nu Abe voor Remco in de goal en Remco liet zien er zin in te hebben. Hij nam een aantal gevaarlijke corners en één van die corners vloog er (via een been van de tegenstander) in (5-2). Maurits, Thijmen en Jasper bleven hard op het middenveld werken en Roel kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Maar ook de tegenstander bleef kansen krijgen (prima redding Abe), maar toen er voor de goal langs werd verdedigd wist Bolsward deze fout af te straffen en werd de marge weer 2. Zo bleef het spannend (5-3).
Ook in de tweede helft was ondanks de instructies het samenspel een stuk minder dan de vorige 2 wedstrijden. Veel lange rushes met de bal aan de voet leidden tot te weinig kansen en doelpunten. Ook in de 2e helft wist Sam de grote sterke spits uit te schakelen en door zijn slimme spel verdiende  hij vandaag de titel Man of the Match. Aan het eind van de wedstrijd liet Chris zien dat met overspelen zelfs de beste keeper kansloos is. Uit een schitterend uitgevoerde, razendsnelle counter liet Chris Remco zijn 2e goal van de wedstrijd maken. Prima assist Chris! Dat Bolsward in de laatste seconde nog 6-4 maakte was voor de statistieken. Dus met de 3e overwinning op rij waren opnieuw de 3 punten voor LSC F8 en werd de koppossite versterkt. Maar.... als de tegenstander beter ingespeeld zou zijn, had de uitslag wel eens anders kunnen zijn. Laat dat een waarschuwing voor de volgende wedstrijden zijn!