17 maart 2012

En weer een overwinning voor F8

De tweede wedstrijd van de competitie en voor de boys hun eerste uitwedstrijd. Om 8.00 uur verzamelen en dan met z'n allen naar Oudega voor de wedstrijd tegen OudegaHJSC F5 tegen LSC1890 F8. Aanvang 9.00 uur en ondanks het vroege tijdstip waren de supporters weer massaal aanwezig!

Na een goede warming-up won aanvoerder Sam de toss en mochten ze beginnen met de aftrap. Vandaag met een 3-1-3 variant en dat pakte gelijk goed uit. LSC wist direct druk naar voren te geven en al na 2 minuten een schitterend doelpunt van Maurits. (0-1). De wedstrijd ging daarna gelijk op al had LSC een klein overwicht. Wat opviel was het goede samenspel van de jongens, steeds vaker wisten ze de vrije man te vinden. Sam, Roel, Thijmen en Jasper maakten elke tegenaanval snel onschadelijk en de beste kansen waren voor LSC. De schoten op doel werden goed gepakt door Abe. Remco Jimte Chris en Maurits deden ook goed hun aanvallende werk en kregen steeds meer vat op de wedstrijd.
Remco kreeg 2 goede kansen na voorbereidend werk van Chris en Jasper. Maar de keeper van OudegaHJSC redde uitstekend. Ook Chris was weer op zoek naar een doelpunt en vergat de volledig vrij staande Remco aan te spelen. Zijn schot werd opnieuw gered door de keeper. Het leek dat ze gingen rusten met de stand 0-1, maar Jasper zette op rechts goed door en schoot goed op doel. net voor de doellijn tikte Remco de bal nog binnen en werd de ruststand 0-2.

In de rust nog wat kleine aanwijzingen: probeer de ruimte op de zijkanten te benutten en blijf passen naar de vrije speler! Met Remco nu op goal en Abe op het middenveld begon de tweede helft. Jimte werkte hard en loerde op z'n kansen om te scoren, Abe was duidelijk nog fris en sleurde en poetste om het middenveld. Het was duidelijk dat de tegenstander moe gespeeld was en LSC werd steeds sterker. De ruimtes werden nu nog beter benut en wie anders dan Chris maakte al snel 0-3. Opnieuw de assist van Jasper. Beide teams kregen nog volop kansen, maar mede dankzij  een paar prachtige reddingen van Remco kon LSC F8 de nul houden. In de laatste minuut nog een prachtige solo van Abe en via, wie anders dan Jasper, kwam de bal terecht bij Chris die met een simpel schot de 0-4 op het score bord zetten. Jasper verdiende met zijn 3 assist de titel Man of the Match. Super gedaan Jasper!
Na het goede begin van vorige week, nu dus een prima vervolg met opnieuw veel strijd, veel plezier en 3 punten. Tot volgende week!