26 mei 2012

Een waardig slot!

De laatste wedstrijd tegen "Angstgegner" Oeverzwaluwen F2. Immers de eerste wedstrijd tegen Oeverzwaluwen eindigde in een terechte 5-3 nederlaag. Vorige week was de ambitie al uitgesproken om ook Oeverzwaluwen te verslaan. En die belofte zijn ze nagekomen. En hoe! Een kampioen waardig slot. Met maar liefst 6-1 liet F8 even zien dat er geen twijfel meer over is wie zich de kampioen mag noemen.
Met een bijzondere opdracht voor Abe, die de beste speler van de tegenstander overal moest volgen. Zelfs als ie naar het toilet moest, dan nog zou Abe hem volgen. Sam en Roel zouden Abe om de beurt rugdekking geven en  ook om de beurt mee naar voren. Jasper en Thijmen zouden het spel op het middenveld regelen en voorin werden de doelpunten verwacht van de 2 spitsen Chris en Jimte.
Direct vanaf de aftrap was F8 agressiever, fanatieker en gedrevener dan de tegenstander en ze lieten zien dat ze dit jaar technisch maar vooral tactisch enorm zijn gegroeid. Voordat Oeverzwaluwen goed en wel door had dat de wedstrijd begonnen was, stond het al 0-3.
In de eerste minuut scoorde Jasper schitterend, na prachtig voorbereidend werk van Chris en Thijmen. Binnen een minuut daarna al 0-2 na een schitterende goal van Jimte, die een machtige solo van Sam succesvol afrondde. Vlak daarna opnieuw een schitterende solo van Sam die deze kans nu zelf, met een kiezelhard schot, verzilverde (0-3).
De trainer
Pas na 5 minuten verscheen Oeverzwaluwen voor het eerst een keer op de helft van Lsc F8. Maar Abe speelde de wedstrijd van z'n leven. Zijn directe tegenstander kreeg nauwelijks de kans om te voetballen. En zowel Jasper en Thijmen ontregelden elke keer de aanvalsopzet van Oeverzwaluwen. Maar in de 7e minuut dan toch de eerste kans van Oeverzwaluwen. Keeper Remco verwerkte het schot met een prachtige safe tot hoekschop.
In de counterattack wist Jimte Chris te vinden en met een magistrale schijnbeweging stuurde hij eerst zijn tegenstander in het bos, waarna de keeper naar de verre hoek dook en Chris net lang genoeg wachtte om heel zachtjes de bal in de korte hoek te plaatsen (0-4). Lsc F8 bleef geconcenteerd voetballen en alle spelers voerden perfect hun taken uit. Roel ondernam weer eens één van zijn befaamde rushes en zorgde voor de 0-5. De jongens speelden een foutloze wedstrijd. Een schitterend opgezette één-twee tussen Chris en Thijmen liet maar weer eens zien hoe goed dit team inmiddels op elkaar ingespeeld is. Dat kort voor rust er toch nog een tegendoelpunt viel deed daar geen afbreuk aan (1-5). Vlak voor rust hielp Roel keeper Remco nog met een spectaculaire sliding die voorkwam dat de tegenstander in de wedstrijd terug kon komen.

In de rust hadden de coaches niets meer toe te voegen dan dat ze de tweede helft op de zelfde wijze moesten voortzetten, want de organisatie stond perfect. De tweede helft maakte snel duidelijk dat de tegenstander kapot gespeeld was en dat ze verder geen vuist meer konden maken. Bij een steeds hoger oplopende temperatuur speelde F8 de wedstrijd gedoceerd uit.
Chris scoorde nog de 1-6 met een prachtige schuiver in de verre hoek, na een prachtige dieptepass van Sam. Maar daar bleef het bij. Een optreden waar het hele team trots op mag zijn.

Dat Abe vlak voor tijd nog geblesseerd uitviel maakt niet meer uit. Zelfs met een man minder kwam de overwinning van LSC F8 niet meer in gevaar. Vandaar dit keer geen Man of the Match maar een TEAM of the Match. Wat een schitterende teamprestatie is er vandaag geleverd. Een afscheid in stijl! Want opnieuw lieten de jongens zien dat het collectief de beste speler van F8 is! Een prachtig slot aan een schitterend seizoen. Kijk hier voor de foto's.
Nadat vorige week er een massaal kampioensfeest met alle supporters losbarstte was er vandaag een besloten feestje. Mede mogelijk gemaakt door Van der Valk Sneek. Namens alle spelers en ouders nogmaals bedankt!

Iedereen; spelers, ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's en alle andere supporters/volgers bedankt voor een schitterend seizoen. De zomerstop staat nu voor de deur en dat zal even wennen zijn; de zaterdagochtend zonder voetbal. Maar dat betekent niet dat dit blog de hele zomer zal zwijgen. Integendeel. De komende weken hebben we misschien nog één of 2 verassingen in petto, dus check regelmatig mijn blog of volg mij op twitter. Binnenkort namelijk alle doelpuntenmakers, de uitslag van de penalties en een samenvatting van het hele seizoen.

Nu het transferwindow weer open gaat, is het even wachten in hoeverre de zaakwaarnemers de komende weken tot zaken gaan komen en of er spelers getransfereerd gaan worden. De begeleiding van F8 heeft in ieder geval de wens uitgesproken met deze kanjers verder te willen gaan. Maar hoe het team er volgend jaar uit komt te zien. Dat moeten we nog even afwachten.