19 mei 2012

KAMPIOEN!

De kampioensfoto!
Het is gelukt: LSC F8 is de terechte kampioen van de Voorjaarscompetitie 2012. En wat een voetbalfeest, van spelers, begeleiders, ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's, vrienden en supporters. Met maar liefst 15-1 lieten de jongens vandaag zien dat het verschil met Workum gewoon te groot was. Maar ook lieten de jongens weer eens zien hoe sportief ze zijn.
Een voorbeeld: in de rust is er afgesproken dat de tweede helft Abe in de spits zou spelen en dat alle ballen op Abe gespeeld zouden worden. Waarom? Omdat Abe altijd eerst zijn verdedigende taken uitvoert en daardoor maar heel weinig in scoringspositie verschijnt. Abe was de enige die dit seizoen nog geen doelpunt gemaakt had en de missie van de tweede helft was dan ook: Een doelpunt voor Abe! Iedereen deed zijn best om Abe zijn eerste doelpunt van het seizoen te laten maken. En dat is gelukt. Dankzij een voorzet van Roel mocht Abe de 10-1 maken. Een prachtig staaltje van teamwork. En ook gunden de jongens de tegenstander hun feestje zodat zij de hatelijke nul van het scorebord konden halen.
Zoals ook Chris in de tweede helft een prachtige assist gaf aan Remco die 15-1 liet maken. Zowel Roel en Chris waren de spelers de eerste helft (succesvol) voor hun eigen succes gingen, maar in de tweede helft waren zij het die de beslissende assists gaven. Zo blijft het een genot om deze jongens te coachen. Want de rode draad van het succes van dit team is HET TEAM-belang!
En doordat de samenwerking tussen de jongens zo goed was, hebben ze het kampioenschap meer dan verdiend!

Kijk hier voor prachtige foto's van het Kampioensfeest!

Vandaag geen uitgebreid verslag van de wedstrijd. Het was immers een eenzijdige wedstrijd waar het krachtverschil gewoon te groot was. Maar voor de statistici toch nog even de doelpuntenmakers op een rijtje:
Eerste helft: Roel 1-0, Chris 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 en 6-0. Roel 7-0 en 8-0 (rust)
Tweede helft Workum: 8-1, Remco 9-1, Abe 10-1, Roel 11-1, Sam 12-1, Chris 13-1 Roel 14-1 en Remco 15-1

Man of the Match: Thijmen
Man of the Match: Hij had vandaag wat pech in de afronding: Een schitterend schot die via de linker paal op de rechter paal terecht kwam en zo weer het veld in stuiterde. Een om onduidelijke reden afgekeurde goal en tot 2 keer toe een prachtige redding van de keeper. Maar onvermoeibaar bleef hij door strijden en zoals eigenlijk het hele seizoen al: de constante factor. Altijd dichtbij de bal, kiest hij voor de voortzetting van achterhoede naar de voorhoede. Daarmee is hij misschien wel de stille kracht achter het succes van F8: de terechte Man of the Match: Thijmen!

Helaas was er ook de eerste gele kaart van het seizoen. Remco trekt na zijn tweede goal het shirt uit. Niet meer doen Remco! Gelukkig kon kort daarna het feestgewoel beginnen en vergat de scheidsrechter de gele kaart op te schrijven!
Voor iedereen die dit jaar een bijdrage aan dit succes geleverd heeft: Spelers, ouders, supporters, de club, en de sponsor Print.nl; van Harte Gefeliciteerd en Bedankt. Jelmar, Anton en Johan.
Seizoenseinde:
Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Oeverzwaluwen. Om het kampioenschap nog wat extra glans te geven heeft het team de ambitie al uitgesproken om het eerdere verlies tegen Oeverzwaluwen weg te poetsen. Om zo ook dat team aan de zegekar te rijgen!
Aanvoerder Chris toont de beker aan het trotse team!
Na de wedstrijd barste er een geweldig feest los. Met bloemen, champagne, medailles de kampioensbeker en natuurlijk de patat in de kantine. Waar het nog lang onrustig bleef....

In 1988 spraken ze van een mooi stel. Dat kunnen we ook van deze groep zeggen: Een mooi Stel!