5 mei 2012

Zwaarbevochten overwinning

Opnieuw winst voor Lsc1890 F8, maar wat hebben ze ervoor moeten vechten.

Al vroeg in de wedstrijd waren de kansen voor LSC F8, maar de bal wilde er maar niet in. Chris verscheen alleen voor de keeper, normaal is dat toch een zekerheidje, maar vandaag niet. Hij schoot wel hard, maar in de grond en raakte zelfs even geblesseerd. Ook waren er kansen voor Jasper en Remco maar beide keren net niet. En een ongeschreven regel: -Als je verzuimd te scoren, dan doet de tegenstander het wel- was vandaag ook van toepassing. Abe stond tegen over een overmacht van 3 spelers en ook keeper Roel kon niets meer aan het schot doen: 0-1.
Een gemiste kans!
Duidelijk was dat OudegaHJSC een goed voetballende ploeg heeft en dat de mouwen omhoog gestroopt moesten worden. Er kwamen meer kansen; een mooi schot van Jimte, net naast. Jasper vond  na een goede assist van Remco, de keeper op z'n weg en Chris had een paar keer moeite de bal voor z'n goede been te krijgen. De tegenstander gaf Chris die tijd echter niet en voordat hij goed en wel kon uithalen werd hem de bal afhandig gemaakt. Ondertussen loerde OudegaHJSC op de counter en kwamen ze er ook een paar keer gevaarlijk uit. Gelukkig kon Roel met 2 knappe reddingen voorkomen dat de achterstand opliep. Ook Abe zat er een paar keer goed tussen en maakte steeds de counters onschadelijk. Inmiddels al een kwartier op de klok en nog steeds een achterstand op het bord.
De voetbal moeders volgen aandachtig de wedstrijd
Maar bewondering waardig was dat alle spelers vochten voor elke bal en de wedstrijd op het scherpst van de snede werd gespeeld. Jasper liep de longen uit z'n lijf en was achterin te vinden, maar dook daarna ook weer voor de goal van de tegenstander op. Maurits schuwde de duels niet en ook Thijmen bikkelde als nooit te voren. Voorin wisten Remco en Chris elkaar steeds beter te vinden en één van die aanvallen leidde tot de gelijkmaker. Chris paste schitterend op Remco die de bal in één keer doorspeelde naar Jasper. En Jasper wist eindelijk het net te vinden: 1-1. Kort daarna kregen ze ook al de kans op de voorsprong. Jasper gaf een puntgave assist aan Chris, helaas voor Chris stond zijn vizier nog niet helemaal op scherp en schoot hij naast. Ook Thijmen z'n schot belandde naast en opnieuw had Chris te veel tijd nodig om de bal van links voor z'n rechter been te krijgen. Maar vlak voor de rust viel dan toch nog de goal waarop iedereen zat te wachten, Chris kreeg eindelijk de ruimte voor een schot met z'n gevaarlijke rechter (na een indrukwekkende rush) en scoorde 2-1.
In de rust werd keeper Roel gewisseld voor Remco. In de kleedkamer werden de afspraken nog even doorgenomen. Roel achterin en met zijn goede lange pass de bal zo snel mogelijk naar voren. Abe ging wat meer naar voren spelen en iedereen kreeg de opdracht mee om te blijven vechten. In de rust kreeg wat inmiddels traditie is geworden bij F8, de aanvoerder nog even het woord en dit keer verwoorde Remco het zeer strijdlustig: "Kom op jongens, we gaan ze inmaken".

Na rust was duidelijk te zien dat Roel (net als Remco en Abe) de hele week in trainingskamp bij de Unive Voetbaldagen was geweest. En hij stak in een bloedvorm! Zijn bekende rushes over het veld wisselde hij nu af met tijdig de lange bal naar voren. Zoals in de rust met hem afgesproken ging er daardoor erg veel druk naar voren van zijn spel uit! Voorin schoot Chris op de paal, Jimte op de keeper en leek het er even op of het missen van de kansen in de 2e helft zo door zou gaan. Na nog een gemiste kans van Chris beloonde Jasper zijn goede spel met zijn tweede goal van de wedstrijd. Uit een corner van Roel scoorde hij de terechte 3-1. Kort daarop had ie zelf een kans om een goal te maken, maar een prachtige aanval over meerdere schijven (Jimte, Jasper en Chris) stierf in schoonheid. Roel bleef maar doorgaan, opnieuw een assist en dit keer was Chris er als de kippen bij om te scoren: 4-1. De wedstrijd was gespeeld. Er volgde nog een paar spaarzame tegenstoten van OudegaHJSC, maar ze konden het Remco niet echt lastig maken. Roel schoot nog een keer in het zijnet en
Roel Man of the Match
aan de andere kant was de tegenstand gebroken en schoot Chris uit een corner van Roel nog een keer op de keeper, waarna Maurits de rebound verschrikkelijk hoog en hard de touwen in joeg: 5-1. Bijna scoorde Thijmen nog, maar helaas belande het schot naast. Ook Maurits kreeg nog een kans maar na een schot op de lat was het slotakkoord opnieuw voor Chris die na weer een assist van Roel de eindstand op 6-1 zette. Roel wordt mede dankzij zijn goede reddingen in de eerste helft, zijn 3 assists in de tweede helft en vooral vanwege zijn lange dieptepasses terecht de Man of the Match.

Met nog 3 wedstrijden te gaan kunnen we echt zeggen dat met deze instelling de jongens echt op gaan voor de titel! Wat ons betreft was dit beste wedstrijd en de mooiste overwinning!

5 opmerkingen:

1. Top verslag geschreven door een top coach over een top team. Jullie zijn een echt voorbeeld hoe het kan binnen een club. Ga zo door, voor de titel.

groetjes,
    Piet-Hein Herfkens

BeantwoordenVerwijderen
  2. Kop op jongens van F8, we gaan voor de titel! @Johan, heeft de Leeuwarder Courant al gebeld, ze zoeken een nieuwe sportverslaggever ;-) Groetjes Anton Bakker

3. Nee, ze hebben nog niet gebeld. Ik wacht het nog even af...

4. Het is `n genot om de jongens van F8 te zien spelen, zo ook afgelopen zaterdag 5 mei. Jongens wat `n wedstrijd, wat `n spanning.....
    Elke week zie je de ploeg groeien en dat komt ook mede door de coaching van Johan en Anton en de trainer.
    Ook genieten we elke week weer van het leuke verslag van Johan Tadema.