15 december 2012

Goed eind voor de winterstop

Nadat vorige week er geen voetbal was, omdat de hele voetbalwereld stil stond bij het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, stond vandaag de inhaalwedstrijd tegen GAVC F4 op het programma. Met de regen en sneeuw van afgelopen week leek de kans dat het door zou gaan erg klein. Maar gelukkig kon er weer gevoetbald worden. Het veld lag er prachtig bij en tijdens de wedstrijd ging zelfs het zonnetje schijnen. Een heerlijke afsluiting dus voor de winterstop!

De spelers hadden van te voren goed naar de stand gekeken. GAVC F4 stond  stijf onderaan met nul punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van 7 voor en 63 tegen. De coaches hamerden er dan ook op dat samenspelen vanuit de eigen posities en met inzet de tegenstander verslagen kon worden. Maar de spelersgroep dacht daar natuurlijk anders over. Tegen deze tegenstander kan IK scoren leek de tactiek van de meeste spelers. Met als gevolg dat ze elkaar behoorlijk in de weg liepen. Met z'n allen in de trechter was hun tactiek. En dat terwijl de ruimtes, zeker tegen deze tegenstander, zoals gewoonlijk aan de zijkanten lag.

Met Maurits de eerste helft op de goal en Sven voor deze keer in de verdediging speelde F5 vanaf het begin op de helft van de tegenstander. Maar het duurde even voordat F5 echt gevaarlijk werd. Onzorgvuldige afwerking zorgde ervoor dat de eerste 5 minuten nog steeds de 0 op het scorebord stond. Toen stuurde Jimte Sven de diepte in (over de zijkant!) en Sven zijn voorzet werd beheerst door Remco ingetikt. Kort daarna scoorde Roel (met links!) de 2-0. Vervolgens ontstond er voldoende kansen om de score uit te breiden maar Jimte, Chris, Sven en Abe hadden allemaal het vizier niet scherp staan. Toen was tijd voor Het moment van de wedstrijd. Abe veroverde de bal en stuurde Remco de rechterhoek in en die gaf een puntgave voorzet op Chris, die nu wel wist te scoren 3-0. en dat was de ruststand.

In de rust nog een poging van de coaches om het team te overtuigen van de ruimtes op de flanken. En met Jimte voor Maurits op de goal was de boodschap duidelijk: Minder elkaar voor de voeten lopen en benut de ruimte! Met Sven nu rechtsvoor en Maurits op de rechtsachter bleef het spelbeeld jammer genoeg hetzelfde. Dus opnieuw veel kansen die niet benut werden en veel aanvallen door het midden.
De tegenstander kwam gelukkig bijna niet op de helft van Lsc1890 F5 en als dat wel zo was hadden de verdedigers Abe, Roel en Maurits weinig moeite om de aanvallen onschadelijk te maken. Slechts één keer hoefde keeper Jimte (ver voor z'n goal) handelend op te treden.

Ook de 4-0 was weer het bewijs dat voetballen via de buitenkant het meest effectief is. Thijmen gaf een mooie voorzet (nu eens vanaf links) op Chris die legde af op Remco en die schoot fraai binnen. De goal daarna (opnieuw van Remco) was een beauty! Vanaf de linkerkant kant kapte hij knap de bal voor zijn rechtervoet en krulde de bal zo in de verre hoek. Volgens Remco het doelpunt van het jaar, maar wij houden het op het doelpunt van de week. Maurits schoot vervolgens de bal bijna nog door het net. Zijn prachtige loeier betekende (6-0). Het werd ook nog 7-0 toen een corner van Remco in één keer binnenviel. De eindstand werd bepaald door Chris nadat Roel na een solo de bal aan Remco gaf en zijn voorzet werd als een echte spits beheerst ingetikt. 8-0

Na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheids Pieter Veenstra (dank voor het fluiten) was er nog tijd voor de penalties. Nu de winterstop begonnen is, even een terugblik: Lsc1890 f5 sluit af op een mooie derde plaats. Met nog één inhaalwedstrijd te gaan bestaat er alleen nog en theoretisch kans om nog tweede te worden. Wel sluit F5 het jaar af als het meest scorend team (62 doelpunten voor) van de klasse.