30 november 2013

Drie dramatische minuten.

Er kan er maar eentje winnen, dat was een beetje het gevoel na de 7-5 verloren wedstrijd tegen Bolsward E5. Maar eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar. Na de geweldige wedstrijd van vorige week was het natuurlijk zaak deze lijn door te trekken en dat hebben de jongens ook gedaan. Maar dan toch met lege handen staan is wel een beetje zuur. In slechts 3 minuten door 3 onnodige persoonlijke fouten gaf LSC1890 E6 een voorsprong van 3-5 uit handen.

Sc Bolsward E5 - Lsc1890 E6 7-5.

Uit de stand viel af te lezen dat Bolsward en LSC1890 aan elkaar gewaagd waren. Beide 12 punten uit 8 wedstrijden en een vergelijkbaar doelsaldo. Dat beloofde dus een mooie gelijk opgaande wedstrijd te worden. En die belofte werd gehouden. Opnieuw speelde Lsc1890 E6 een zeer goede wedstrijd. Het positiespel wordt steeds verzorgder en de combinaties steeds sneller. Dit team maakt de laatste week echt sprongen.

De beginopstelling: Remco op doel, Ivo centraal in de verdediging, Roel op rechts en Tygo op links. Voorin Chris op rechts, Sjors in de spits en Jorn op links. Thylo en Abe starten als de wissels.

Bolsward kwam op een 1-0 voorsprong door een mooi schot in de verre hoek, maar LSC toonde veerkracht. Al snel vertaalde het goed verzorgde spel zich in kansen en gelukkig dit keer ook in doelpunten. Ivo maakte de 1-1 na goed doorzetten van Sjors en een mooi passje van Chris. De 1-2 was prachtig. Jorn gaf een geweldig balletje op Chris en Sjors, maar beide liepen bij de bal weg. Omdat hun tegenstanders met hun mee liep, kwam de bal toch nog bij Sjors, die vervolgens Chris liet scoren.
De 2-2 was erg ongelukkig. Een speler van Bolsward vuurde een kanonskogel af. Die was ver naast gegaan maar raakte Abe vol in zijn gezicht. Die ging knock-out en ipv Abe 8 tellen te geven liet de scheids door voetballen. De bal viel pardoes voor de voeten van de spits van Bolsward en die kon van dichtbij eenvoudig scoren.

Kort daarna een enorme kans op 3-2 maar het schot van Bolsward spatte op de lat uiteen. Jorn speelde vandaag als een echte linksbuiten, onnavolgbaar in zijn bewegingen zette hij zijn tegenstander een paar keer op het verkeerde been. Uit een van die actie zette hij Thylo voor de keeper, maar die passte op de nog beter staande Chris en die wist wel raad met dat buitenkansje 2-3.
Remco voorkwam met een goede redding vervolgens de gelijkmaker. De tegenaanval resulteerde in een hoekschop. Dit keer gewoon met de rechtervoet gaf Thylo een puntgave voorzet. Tygo tikte de bal op de keeper en Chris maakte de rebound koelbloedig af. 2-4. Daarna volgde een paar prachtige aanvallen over meerdere schijven. Jorn op Thylo, Thylo op Sjors, maar net geen goal. De volgende aanval werkelijk schitterend. Remco met een verre geplaatste uittrap op Sjors, die bereikte Tygo, die kaatste in één keer op Jorn, maar zijn verdediger kon nog net het puntje van zijn voet er tussen zetten. Deze kans verdiende eigenlijk beloond te worden met een goal. In de laatste minuten van de 1e helft werd LSC wat slordig. De verdedigers gingen opeens lopen met de bal en dat resulteerde een paar keer in gevaarlijk balverlies. Één van de fouten werd diep in de blessuretijd verzilverd door Bolsward waardoor de ruststand 3-4 werd.

In de rust de gebruikelijke keeperswissel Tygo in de goal en Remco op linksachter. De rust duurde overigens wel opvallend kort (3 á 4 minuten) waardoor je niet echt van rust kon spreken.

De eerste periode van de 2e helft ging net zo als de eerste helft. Mooi voetbal van twee gelijkwaardige teams. Remco gaf vanaf links een prachtig steekballetje op de binnendoor gekomen Chris. Zijn schot werd nog gestopt door de keeper, Chris kreeg de rebound en passte nu wel. Sjors wist er dit keer wel raad mee: 3-5. Wel zag je dat het verschil in leeftijd (Bolsward bestaat bijna volledig uit 2e jaars E-tjes en LSC volledig uit 1e jaars E-tjes) met name op het conditionele en fysieke vlak, steeds meer de doorslag begon te geven. LSC1890 werd moe. Steeds vaker zag je dat iemand z'n mannetje liet lopen. Ook voorin zag je minder diepgang, dus Bolsward speelde steeds meer op de helft van LSC. En toen volgde de 3 dramatische minuten. In no-time stond Bolsward op een 6-5 voorsprong. LSC E6 bleek daarna niet meer in staat om de dik verdiende gelijkmaker te maken. En toen Bolsward ook nog de 7-5 in de schoot geworpen kreeg was het over en uit: 7-5.

LSC1890 E6 speelde opnieuw een zeer goede wedstrijd. Helaas dit keer niet beloond met punten. Zelfs het ene puntje voor een meer dan verdiend gelijkspel was de jongens niet gegund.

Volgende week de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie en dan begint de winterstop. Wetende dat je voetballen leert door het maken van fouten eindigen we deze week weer met een cliché: