23 november 2013

The Perfect Match?

Na het teleurstellende resultaat van vorige week deze week een werkelijk schitterende pot. En met de 3 punten veroverde LSC1890 E6 de titel Kampioen van Sneek! op SWZ Sneek E5.

Wat een verschil met vorige week. Vanaf de eerste seconde speelde E6 geconcentreerd en fanatiek. Het resulteerde, na een prachtige combinatie, al in de eerste minuut in een prima kans. Helaas ging de bal naast.
Maar ook SWZ Sneek E5 had er zin in. Ook zij kwamen met mooi combinatievoetbal op de helft van LSC en schoten net naast.

De opstelling:
Tygo op de goal, Remco linksachter, Ivo centraal achterin en Roel verrassend op de rechterverdedigerspositie. Linksvoor Jorn, Sjors in de spits en Chris op de rechtsvoor. Wissels Thylo en Fransisco als vervanger van de afwezige Abe. Het lijkt er op dat de technische staf de puzzel van de afgelopen weken heeft opgelost. Dus gelukkig weer met 7 tegen 7, waardoor er weer ruimte was om te voetballen. En dat voetballen ging super.
De tweede kans was dan ook raak. Ivo schoot schitterende de 1-0 binnen. De boys bleven vervolgens mooi over de flanken voetballen. Steeds met een inschuivende verdediger. Remco, Ivo en Roel ondersteunden om de beurt de aanvallers en dwongen de aanvallers van Sneek om zich ver terug te laten zakken. Wat ook opviel is dat Remco, Ivo en Roel elkaar perfect rugdekking gaven. Hierdoor kon er steeds een verdediger doorschuiven en maakten de hangende verdediger vele tegenaanvallen onschadelijk.
Ook Sneek speelde mooi verzorgd voetbal en verdiende hier ook hun kansjes mee. Maar Tygo speelde net als andere jongens geconcentreerd en hield alles tegen.

De ene naar de andere aanval, steeds over meerdere schuiven. Sjors die zich een beetje terug liet zakken, waardoor Jorn en Chris meer ruimte kregen. De passing was als nooit te voren en bijna alle acties waren gericht om over te spelen. Ook toen Thylo en Fransisco er in kwamen ging dit op een zeer soepele wijze. Alle automatismes, die op de trainingen zo goed liepen, kwamen er nu op het veld ook uit. De complimenten aan alle jongens en speciaal voor Fransisco die perfect meedraaide in dit op elkaar ingespeelde team. Wat ook opviel is dat individuele acties vandaag gevolgd werd door een pass. Dit keer geen actie om de actie, maar pas als er geen afspeelmogelijkheid was een passeerbeweging en wat gebeurd er als alles op z'n plek valt. De actie lukt ook nog. Zoals bijvoorbeeld door Remco die met een prachtige lichaamsschijnbeweging zijn directe tegenstander volledig op het verkeerde been zette. Het blok wat hij toen nog wilde inzetten was echter veel te laat, met als gevolg dat hij Remco vol op de knie raakte. Deze blessure was teveel van het goede en Remco moest helaas het veld vroegtijdig verlaten. De rust werd bereikt met een 3-0 (gescoord door Jorn) voorsprong. Doordat Remco niet verder kon bleef Tygo ook de tweede helft keeper.


De tweede helft was van hetzelfde niveau als de eerste helft. Jorn gaf de ene mooie voorzet na de andere, Ivo was overal te vinden, voorin, achterin en ook op links en rechts gaf hij ondersteuning waar nodig was. Thylo gebruikte zijn grote sterke lichaam steeds goed en had een paar keer net het geluk niet mee in de afronding. Chris werkte harder als ooit te voren en loerde dit keer tevergeefs op zijn kansje. Ook Sjors speelde geweldig in dienst van het team. En Roel voelde zich helemaal thuis op de rechterkant. Tot slot speelde Fransisco of hij al jaren bij dit team hoorde. En ook al was Abe er dit keer niet bij, alle jongens speelden vandaag als Abe, nooit opgeven, bikkelen, strijden totdat je erbij neervalt. Nogmaals het verschil met vorige week was als dag en nacht.

De eindstand werd uiteindelijk 5-0: Fransisco passeerde 3 spelers en Thylo ronde perfect af 4-0. Ook de 5-0 kwam van de voet van Thylo, nu na goed werk van Jorn en Chris.

De Derby van Sneek werd dus na een perfecte wedstrijd gewonnen door LSC1890 E6 en werd dus de kampioen van Sneek!

Tot slot nog een vermelding voor een bijzondere prestatie. Voor het eerst dit seizoen kreeg LSC1890 E6 geen tegentreffer te incasseren. Een prestatie van Tygo die helemaal aansloot bij het goede (veld-)spel van zijn tegenstanders. Chapeau Tygo: Een echte Clean Sheet:


Het cliché van deze week:

In eens vielen alle puzzelstukjes in elkaar tot een perfect match!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten