29 september 2012

Goede start voor Lsc1890 F5

Na een lange voorbereidingsperiode konden de jongens gelukkig eindelijk los: om het echie. Het was nog even wennen zo'n eerste wedstrijd en het weer was een beetje symbolisch voor het vertoonde spel: zon en regen wisselden elkaar af. Hele goede momenten werden afgewisseld met slordige momenten.  Maar de competitie is begonnen en de eerste overwinning is binnen: 6-0 winst; 3 punten in de knip.

Spelmoment Lsc1890 F5 - Top'63 F1
Het is de bedoeling dat we dit jaar de jongens meer met een persoonlijke opdracht de wei in gaan sturen. Ook willen we iets meer balans in de aanval en verdediging, aangezien de voorbereiding liet zien dat we veel aanvallend ingestelde jongens hebben. Dus begonnen ze met echte verdedigers op de posities links, midden en rechts. De eerste minuten namen Roel, Abe en Maurits deze opdracht wel heel letterlijk. Doordat de verdedigers stijf achterin bleven staan kreeg F5 niet echt de grip op de wedstrijd. Er werd veel op de helft van de tegenstander gespeeld, maar doordat de verdedigers (nog) niet inschoven op het middenveld waren de aanvallers steeds in ondertal. Hierdoor konden de aanvallers voorin niet echt een vuist maken. Bijkomend voordeel was wel dat elke poging tot een tegenaanval al heel snel door de goed verdedigende Maurits, Roel en Abe onschadelijk gemaakt werden. Met name Maurits voelde zich helemaal thuis in zijn nieuwe rol. Maar ook Jimte (die ingebracht werd voor Maurits) speelde een goede verdedigende wedstrijd.

Voorin waren de kansjes spaarzaam en wie anders dan goalgetter Chris wist één van die spaarzame kansen te benutten. De assist was van Roel, die steeds meer druk naar voren ging zetten. Met name zijn lange bal van achteruit is een dodelijk wapen. Maar ook beheerst Roel de steekpass als geen ander. Jammer genoeg wist Jasper hem niet te verzilveren tot een doelpunt. Nog een keer Jasper, Thijmen en Chris kregen nog kansen, maar het bleef 1-0 tot de rust. Vermeldenswaard is het afstandsschot van Thijmen. Helaas spatte die van de lat, maar de afwerkingsoefeningen op de training beginnen hun vruchten af te werpen.
In de rust werd keeper Remco vervangen door Jasper en kregen de jongens de opdracht mee om meer druk naar voren te zetten.
De 2e helft ging dat een stuk beter. De verdedigers schoven meer door waardoor er meer aanspeelpunten voorin waren. Remco hield het op rechts goed breed en ook Thijmen op links was vaak aanspeelbaar.

Moment van de wedstrijd de assist van Sven!
Spelend op de helft van de tegenstander, kwamen de kansen als vanzelf. Chris scoorde vlak achter elkaar de 2 en de 3-0. Allebei na een assist van Thijmen en de voorbereiding via Jimte. De 4-0 was het moment van de wedstrijd Aanvoerder Sven, die zijn officiële debuut bij de f-pupillen maakt passeerde op rechts 2 spelers en gaf een perfecte diepte pass op Chris, die vrij voor de keeper zijn 4e doelpunt maakte. Chapeau Sven; een prachtig debuut en een goede wedstrijd!

Top'63 F1 werd wat moe en de combinaties werden steeds mooier. Want ook de 5e goal was een beauty. Roel stuurde Remco over de rechterflank naar voren, die zette goed voor en Jimte was de eerste die zijn voet tegen de bal zette. Tot slot maakte Roel met een verwoestend schot nog de 6-0, hij schoot bijna de keeper met bal en al de goal in. Over de keeper van Top nog het volgende, hij verhinderde met een paar knappe reddingen dat de dubbele cijfers gehaald werden, maar 6-0 was een mooie en terechte uitslag. Een goed begin, maar of het voldoende is voor een nieuw kampioenschap???

Als coaches zijn wij ervan overtuigd dat de jongens meer kunnen dan dat ze vandaag hebben laten zien. De potentie is er, dus als we er met z'n allen in slagen om dat eruit te halen, kan dit team weer mee doen voor de prijzen! Goal 4 en 5 waren een voorbeeld van het systeem dat we dit jaar willen gaan spelen. Via de zijkanten ligt immers de ruimte! Nog te vaak gaan de aanvallen via het centrum, maar gelukkig zien we ook dat de jongens als ze wel via de zijkanten voetballen hier ook direct gevaarlijk mee zijn. Voor de komende weken zal Jelmar hier ook meer op gaan trainen, zodat dit echte automatismen gaan worden.

Tot slot nog even een compliment voor de scheidsrechter. Speler van A1 Patrick Zijda floot een foutloze wedstrijd, hij liet doorspelen als dat kon en greep alleen in als het echt nodig was. Echt een voorbeeld van een begeleider zoals als we dat graag zien. Bedankt Patrick!