12 september 2012

Hé Scheids


Voor een leuke pot voetbal op zaterdag heb je natuurlijk spelers, trainers, coaches en supporters nodig. Maar om de wedstrijd in goede banen te leiden kun je niet zonder een gemotiveerde, maar zeker ook correcte en rechtvaardige scheidsrechter. En daar zijn er nooit genoeg van. Dus heb je altijd al een arbiter, fluitenier, fluitist, referee, scheids, scheidsman of umpire willen zijn? Geef je dan nu op! Want LSC1890 zoekt mannen en vrouwen die zo af en toe op zaterdag een wedstrijd willen fluiten.

Mochten het de club nou niet lukken om voldoende scheidsrechters te vinden, dan zullen we als team zelf voor scheidsrechters moeten zorgen. Op zich ook geen probleem, maar misschien vind jij het wel zo leuk dat je niet alleen een wedstrijd van je zoon wilt fluiten, maar ook een andere pupillenwedstrijd van LSC1890. Natuurlijk is het niet zo dat als je opgeeft, dat je dan elke zaterdag de hele ochtend kwijt bent. Over indeling en beschikbaarheid is natuurlijk altijd overleg mogelijk. Lijkt het je leuk, maar zeg je ik ken de regels niet en hoe moet ik dat dan doen. Geen zorgen vanuit de club word je daarbij geholpen en begeleid:

Er zal een instructie-avond komen georganiseerd door de KNVB of ervaren officiële scheidsrechters verbonden aan de vereniging.  Graag horen we al voor het weekend welke ouders bereid zijn.

 Hieronder het schrijven van de (tijdelijke) scheidsrechter coördinator Niels Engelmoer:
Jeugdscheidsrechters

Vorig seizoen heeft LSC1890 het pad ingeslagen om onze junioren (en oudere D-pupillen) de pupillenwedstrijden te laten fluiten. Waarbij iedereen aan de beurt kón komen voor of na een thuis te spelen wedstrijd. Uit de evaluatie is gebleken dat dit een geslaagd project is en tevens onderdeel uit moet gaan maken van het jeugdbeleid van LSC1890. Ook bleek uit de evaluatie dat helaas niet iedereen er geschikt voor is, soms tot aan verdriet aan toe. Tevens bleek dat sommige jeugdleden het ook geen probleem vinden om voor of na een uitwedstrijd een andere jeugdwedstrijd te fluiten.

Dus hebben we in de jeugdcommissie besloten om het volgende aan de leiders, te vragen:

·         Van ieder team, van de A’s t/m de C’s, vragen wij minimaal 3 namen die het leuk vinden en er geschikt voor zijn om wedstrijden te fluiten!
·         Van al onze D-elftallen vragen wij minimaal 2 namen en dit dienen de tweedejaars D’s te zijn.
·         De namen (en heel erg graag hun emailadres erbij) dien je door te geven aan de coördinator, vóór vrijdag 14 september aanstaande!

Heel belangrijk is dat het namen moeten zijn. Waarom? Dan kunnen we die inplannen, mail sturen en met naam op de penalty zetten!

Onze jonge scheidsrechters krijgen een eigen kleedkamer, een pot snoep, AA-drink of iets dergelijks en een dikke koek!
Voor shirts, fluitjes én dit jaar ook stopwatches wordt gezorgd. Als ze nog meer noten op de zang hebben, komt ook goed! Lit mar witte!

A junioren fluiten F-pupillen t/m C-junioren
B junioren fluiten F t/m D-pupillen
C junioren fluiten F en E– pupillen
2e jr D-pupillen fluiten F-pupillen en lagere 11tallen E-pupillen

Daarnaast worden bij F-pupillen ook ouders ingezet als scheidsrechter omdat het zonde is de ouders die bij de Lytse Spilers al gewend zijn ‘spelleider’ te zijn niet verder te ontwikkelen. Hopelijk groeien ze mee met hun kind en hebben we voor de komende jaren, van onder af, een hoop spelleiders erbij.

Cursus
We zijn bezig met een cursus ‘pupillenscheidsrechter’, hetzij via de KNVB hetzij via Carlo Serra/Niels Engelmoer.
Maar zeker weten dat er iets komt, en hopelijk nog voor 1 oktober.


Zijn er vragen dan ben ik gaarne bereid die te beantwoorden, Niels Engelmoer op engelmoer@home.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten