15 september 2012

Oefenen in verliezen

Vandaag alweer de tweede oefenwedstrijd en dat was een zware! Omdat vorig seizoen bijna alles was gewonnen (op 1 wedstrijd na) en ook de eerste oefenwedstrijd ruim gewonnen was, vonden de coaches en trainer het tijd om nu te oefenen tegen een sterke(re?) tegenstander.
supportersleed
Oefenwedstrijden zijn er om wat van te leren en om er beter van te worden. En dat hebben de jongens vandaag weer gedaan. De belangrijkste lessen van vandaag:
  • je kunt niet alle wedstrijden winnen
  • met inzet en durf maak je zeker kans tegen een (op papier) sterkere tegenstander
Lsc1890 F2 - Lsc1890 F5 Einduitslag 8-4

Maar ondanks het verlies, wat een schitterende pot voetbal hebben we gezien: F2 was de eerste helft net een maatje te groot voor F5. En als ze dan ook nog het geluk aan hun zijde hebben staat het zomaar 4-0. Voorin kon F5 weinig potten breken en net iets te vaak stond Abe er achterin alleen voor. Soms wel tegen 2 of 3 tegenstanders en dat is zelfs voor Abe teveel van het goede. Ondanks een paar prachtige reddingen van Remco, kon ook hij niet voorkomen dat de jongens van F2 met deze ruime voorsprong gingen rusten. 

In de rust werd de moed er gelukkig nog ingehouden en geroepen als zij 4 keer in één helft kunnen scoren, dan kunnen wij dat ook!
En dat bleken profetische woorden. Met Remco nu voorin en Jimte op de goal werd er vanaf de aftrap fel gevoetbald, getackeld op de bal, gezamenlijk aangevallen en verdedigd, goed vrij gelopen en het allerbelangrijkste goed overgespeeld naar de vrije man.
Roel schoot de eerste prachtig binnen 1-4, dit moet je vaker doen Roel! Kort daarna was Thijmen als eerste bij de rebound na een goed schot van Remco en stond het 2-4. Je zag de spelers groeien en Remco schoot kort daarna schitterend de 3-4 binnen. Het publiek ging nog meer achter de jongens staan en F2 was even van de leg. Toen Remco ook nog met een corner (via Sam) de bal binnenschoot stond het 4-4 en hing een enorme sensatie in de lucht.
Helaas mocht dat niet zo zijn. Toen F2 het gepingel achterin afstrafte en 5-4 maakte ging het kaarsje uit. Alle inzet die getoond was om de achterstand in te halen werd F5 nu te veel en sloeg de vermoeidheid toe. Via een paar knappe counters liep F2 toch nog uit naar 8-4. Een geflatteerde uitslag, maar een terechte winnaar.

Echter de grote winnaar van vandaag was het publiek, zij hebben een prachtige, enerverende wedstrijd gezien, met spanning, sensatie, mooie acties en schitterende doelpunten vol dramatiek, blijdschap en verdriet. 

Volgende week hopelijk nog één oefenwedstrijd waarna dan de competitie gaat beginnen. Met de strijd en inzet van vandaag hebben wij (coaches en trainer) er alle vertrouwen in dat we weer een prachtig seizoen tegemoet gaan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten