8 september 2012

WE ZIJN WEER LOS!


Vooraf: 
Ter voorbereiding voor de najaarscompetitie hebben we enkele oefenwedstrijden ingepland waarvan het 1e (onderlinge) duel inmiddels achter de rug is: Lsc1890 F5  - Lsc1890 F7 : 8-1
Nieuwe aanwinst Sven rukt op naar voren
Maar eerst moeten we natuurlijk onze nieuwe aanwinst voorstellen; Sven Groen (te herkennen aan zijn rode sokken!). Hij is de vervanger van Sam die naar F2 is gegaan. Sven welkom bij ons team en we hopen dat je veel plezier bij ons team krijgt. Wij weten zeker dat zal gaan lukken!
Voor de rest is ons team  gelijk gebleven en dus de coaches Johan en Anton en trainer Jelmar zijn dit seizoen weer van de partij. Nieuw is dat we dit jaar zelf de scheidsrechters moeten regelen. Doordat Johan de eer had om als eerste te fluiten en dus niet in staat was om de wedstrijd notities te maken is dit keer het verslag van gastschrijver Anton Bakker!

De Wedstrijd:
De eerste helft was nog wat aftasten en weer wennen aan het grote veld. Toch kon je zien dat iedereen in de vakantie veel geoefend heeft. Sommigen waren op voetbalkamp geweest en anderen waren fanatiek op de camping aan het oefenen geweest. Lsc 1890 F5 kwam, door  goals van Chris en Remco op een 2-0 voorsprong. Achterin waren ze een beetje slordig, maar dit werd door de snelheid van Roel en Abe vaak hersteld, maar bij één aanval was keeper Maurits helaas kansloos.
Het was Tijn Stapersma die namens F7 de stand op 2-1 liet aantekenen. Op het middenveld was F7 sterk, o.a. door goed spel van Thijs Hazelaar en Luuk de Vries.
Maar ook de middenvelders van Lsc F5 Thijmen, Jimte en Sven wisten met veel inzet druk te houden op de helft van onze tegenstanders. In de pauze natuurlijk limonade en de aanwijzingen van de coaches: achterin niet pielen met de bal (!!) en meer over de zijkanten spelen i.p.v. door het centrum. Samen spelen is leuker dan alles alleen proberen.

De 2e helft kwam Remco op de goal en Maurits weer op het middenveld.  Roel en Jasper lieten zien dat je inderdaad door eerder te spelen en de ruimte op de zijkanten te benutten je teamgenoten sneller vrij voor de keeper kan zetten.
Via goed samenspel door iedereen kon F5 de tweede helft meer kansen creëren maar keeper Bram Kopmeines van F7 had  een paar prima reddingen. Toch was F5 de betere partij en konden ze via Jimte (1x) Jasper (1x) en Chris (4x) uitlopen naar een 8-1 overwinning. Een prima eerste uitslag. Trainer Jelmar heeft de pluspunten gezien, maar ook een paar puntjes waar we nog extra op gaan trainen.
Al met al een goed begin van het seizoen Maar omdat we vorig jaar kampioen zijn geworden spelen we dit seizoen een klasse hoger. Dus zullen de foutjes van vandaag nog wel weggepoetst moeten worden. Gelukkig wachten er nog een aantal pittige oefenwedstrijden, zodat we er straks helemaal klaar voor zijn!

Volgende week gaan we nl. weer oefenen tegen of LSC F2 of misschien tegen een team uit Workum, hoe laat we gaan beginnen horen jullie zsm.

LSC F5 het was weer leuk om jullie met zoveel plezier over het veld te zien rennen en we gaan weer voor mooi resultaat dit seizoen. Spelers en coach van F7 bedankt en jullie ook veel succes dit seizoen.

Naschrift van de gastschrijver: nog vergeten in verslag op te nemen dat de wedstrijd onderleiding van ene J. Tadema foutloos werd gefloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten