20 december 2011

Coachen met Clichés

Na een half jaar coach/begeleider geweest te zijn van Team Duitsland van de Lytse Spilers (Zie foto)
kwam Anton Bakker naar me toe met het idee om samen met hem een F-pupillenteam van Lsc1890 te coachen. Immers onze zonen (Chris en Remco) zouden na de winterstop over gaan naar de F-pupillen. Graag had ik gezien dat Remco nog een half jaartje bij de Lytse Spilers zou zijn gebleven. Want het is elke zaterdag ochtend weer een feest om al die jonge koppies te zien stralen bij het Volkslied. En ze vervolgens 3 keer een kwartier 4 tegen 4 te zien spelen. Veel balcontact, iedereen doet (lees moet) mee. Dus niet alleen leuk maar ook heel leerzaam. Maar ja Remco wil dolgraag keepen en dat kan pas bij de F-pupillen. Dus na de winterstop Remco en Chris bij de F-pupillen en ik samen met Anton langs de kant. Gelukkig denken Anton en ik het zelfde over pupillenvoetbal.
Het allerbelangrijkste is dat die jongens en meiden plezier beleven. Winnen of verliezen komt pas op de tweede (of misschien wel derde) plaats. Inzet en plezier dat willen wij meegeven aan de jonge spelers. Natuurlijk speel je wel om te winnen (inzet), dus als je alles hebt gegeven en de tegenstander was beter, dan kun je nog steeds heel veel plezier beleven aan het prachtige voetbalspel. Want Het is maar een spelletje.
En daar was het eerste cliché al! Een cliché is een cliché geworden om dat er zoveel waarheid in een zo'n zinnetje gevangen zit. Maar het mooiste van een cliché zit hem toch wel in het feit dat het voor iedereen, groot en klein, direct duidelijk is wat er bedoeld wordt. En de voetbalsport die staat bol van de clichés.Voor mij een prachtige inspiratiebron om aan de hand van de clichés aan de jonge spelertjes te begeleiden en te coachen. Vandaar dit blog over clichés, voetbal en met name clichés in het voetbal. In dit blog kun je aan de hand van de verrichtingen van Anton en mij, maar nog veel meer de verrichtingen van Chris, Remco, ...... heel veel clichés voor bij zien komen. Samen vormen wij het team F8 van LSC 1890.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten